Την Δευτέρα 3.10.2011 ο Πρόεδρος και μέλη του Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Κερκύρας επισκέφθηκαν την Αστυνομική Διεύθυνση Κέρκυρας και συζήτησαν

με τον Αστυνομικό Διευθυντή και τον υποδ/τή Ασφαλείας θεσμικά ζητήματα και θέματα γενικοτέρου κοινωνικού ενδιαφέροντος. Εκφράστηκε από πλευράς Δικηγορικού Συλλόγου η ανησυχία που επικρατεί σε σημαντική μερίδα της κοινωνίας για την παρατηρούμενη αύξηση της εγκληματικότητας, για το εντεινόμενο αίσθημα ανασφάλειας των πολιτών, για την έξαρση της διακίνησης ναρκωτικών ουσιών. Ζητήθηκαν πληροφορίες για την λειτουργική επάρκεια των Αστυνομικών Υπηρεσιών προς αντιμετώπιση των τρεχουσών αναγκών και εκφράστηκε η διαφωνία και ο προβληματισμός του Δικηγορικού Συλλόγου για την μεταφορά Αστυνομικών Υπηρεσιών στις Αλυκές Ποταμού.
Οι εκπρόσωποι της Αστυνομίας ενημέρωσαν  πλήρως την αντιπροσωπεία του Δικηγορικού Συλλόγου για τις προσπάθειες που καταβάλλονται στην καταπολέμηση της εγκληματικότητας,  αναφέρθηκαν στα  πρόσφατα επιτυχή αποτελέσματα των προσπαθειών αυτών  επισημαίνοντας συνάμα τις δυσμενείς συνθήκες στις οποίες επιτελούν το καθήκον τους. Εξήγησαν, τέλος,  το πώς προέκυψε η μεταφορά των Αστυνομικών Υπηρεσιών στις Αλυκές Ποταμού.
Κοινή διαπίστωση αποτέλεσε η ανάγκη ενεργοποίησης όλων των πολιτών στην κατεύθυνση της υποβοήθησης της Αστυνομίας στην αντιμετώπιση της εγκληματικότητας. Η ανάγκη της διατήρησης της κοινωνικής συνοχής.
Ο Δικηγορικός Σύλλογος, τέλος,  θεωρεί όχι απλώς  απαράδεκτη αλλά και, ενδεχομένως,  αξιόποινη την τακτική διαφόρων αρμοδίων του Δημοσίου να αντιμετωπίζουν τις  υπαρκτές ανάγκες στέγασης δημοσίων Υπηρεσιών δια της μισθώσεως  ιδιωτικών οικημάτων όταν υπάρχουν δημόσια κτίρια ικανά να ικανοποιήσουν τις ανάγκες αυτές τα οποία αφήνονται αχρησιμοποίητα να καταρρέουν. Πολλώ μάλλον  όταν την ίδια στιγμή το Δημόσιο υπερφορολογεί και αφαιμάζει οικονομικά με τρόπους ελεγχόμενης συνταγματικότητας την συντριπτική πλειοψηφία του εργαζόμενου λαού.
Ο Δικηγορικός Σύλλογος εκφράζει δημόσια την απορία του γιατί δεν αξιοποιείται το κτίριο του παλαιού Νοσοκομείου για την στέγαση όλων ανεξαιρέτως των αστυνομικών Υπηρεσιών όπως και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας  αλλά αφήνεται να καταρρέει . Ο Δικηγορικός Σύλλογος αναμένει την δημόσια εξήγηση των αρμοδίων που να δικαιολογεί την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί. Εν συνεχεία, προτίθεται να διερευνήσει κατά πόσο συντρέχει περίπτωση απιστίας εις βάρος του Δημοσίου και παράβασης καθήκοντος εκ μέρους των αρμοδίων ώστε να προχωρήσει στις δέουσες ενέργειες για καταμήνυση των τυχόν αξιοποίνων πράξεων.

Ο  Πρόεδρος του ΔΣΚ

ΓΙΑΝΝΗΣ  Γ.  ΒΡΑΔΗΣ