Τα νέα μας

.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΕ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΓΙΑ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΔΙΟΡΘΩΣΗΣ ΑΡΧΙΚΩΝ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΓΓΡΑΦΩΝ

 

Σας γνωρίζουμε ότι το ΔΣ του ΕΦΚΑ,κατά τη σημερινή του συνεδρίαση,αποφάσισε την παράταση έως τις 28/2/2018 της προθεσμίας καταβολής ασφαλιστικών εισφορών έτους 2016. Σχετικά με τα ζητήματα που αφορούν την υπαγωγή στη διαδικασία της ΥΑ για τις 120 δόσεις, θα ακολουθήσει νεώτερη αναλυτική ενημέρωση.

Αγαπητές/-οί συνάδελφοι,
Κατόπιν της έκδηλης επιθυμίας μεγάλης μερίδας συναδέλφων για τη σύσταση και δράση χορωδίας του Συλλόγου, Σας καλούμε την Πέμπτη 25-01-2018 και ώρα 14:30 στην αίθουσα του Συλλόγου στο δικαστικό μέγαρο. Σκοπός της πρώτης αυτής συνάντησης είναι η εκτίμηση του δυναμικού, που διαθέτει η χορωδία, καθώς και ο καθορισμός και η οργάνωση των πρώτων εμφανίσεών της.
Ευπρόσδεκτοι είναι όλοι οι συνάδελφοι καθώς και οι γραμματείς του Συλλόγου, οι γραμματείς του δικαστηρίου, αλλά και όσοι από το Δικαστικό και Εισαγγελικό σώμα τυχόν ενδιαφέρονται.
Παρακαλείστε, όσοι ενδιαφέρεστε, να παραβρεθείτε την ως άνω ημέρα και ώρα, για να μπορέσουμε να διαμορφώσουμε σαφή εικόνα για τη χορωδία και να επιτύχουμε όσο το δυνατόν καλύτερο προγραμματισμό της δράσης της.

Εκ της καλλιτεχνικής επιτροπής
Κωνσταντίνος Χειρδάρης

O Πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Κέρκυρας
Σας προσκαλούμε στην κοπή της πίτας του συλλόγου μας που θα διεξαχθεί τη Δευτέρα 5 Φλεβάρη 2018 και ώρα 18.00 στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΔΣΚ (Δικαστικό Μέγαρο,οδός Κολοκοτρώνη,Α’όροφος)
Στην εκδήλωση θα απονεμηθεί ο τίτλος του Επίτιμου Προέδρου σε προηγούμενους Προέδρους μας.
θα είναι τιμή και χαρά μας η παρουσία σας.

          Ο  Πρόεδρος                                        Η Γεν. Γραμματέας
      Γιώργος Καλούδης                                      Χρύσα Βαρότση

Όσοι επιθυμούν να συμπεριληφθούν στον συμπληρωματικό κατάλογο των αυτεπάγγελτα διοριζομένων (στο ακροατήριο) του Εφετείου και την ανάκριση να το δηλώσουν έως Παρασκευή 2/2 στέλνοντας email στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 Σας ενημερώνουμε ότι ο κατάλογος έχει καταρτιστεί για όλο το δικαστικό έτος, δεν θα αλλάξει η σειρά και όσοι έχετε συμπεριληφθεί στον αρχικό κατάλογο δεν χρειάζεται να ξαναστείλετε μήνυμα.

Σας υπενθυμίζουμε ότι στις 31/1/2018 λήγει η προθεσμία καταβολής ασφαλιστικών εισφορών ΤΥΔΕ κ ΤΑΝ-ΤΕΑΔ έτους 2016 . Παρακαλούμε για την άμεση κατάθεση βιβλιαρίων στη γραμματεία του ΔΣΚ προκειμένου να γίνει αποστολή στα ταμεία .

ΓΙΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ ΤΥΔΕ 2016 ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

ΓΙΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ ΤΑΝ-ΤΕΑΔ 2016 ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

Η Ολομέλεια των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας συνεδρίασε σήμερα εκτάκτως ενόψει της επικείμενης ψήφισης του Πολυνομοσχεδίου στη Βουλή. Στη συνεδρίαση παρέστη εκ μέρους της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, ο Γενικός Γραμματέας, Εφέτης, Νικόλαος Σαλάτας και ανέπτυξε τις θέσεις της Ένωσης σχετικά με τη διαμεσολάβηση.

Η Ολομέλεια, διατρανώνει εκ νέου την αντίθεσή της με την υποχρεωτική διαμεσολάβηση, όπως εισάγεται στο Πολυνομοσχέδιο. Κρίνει ότι οι εισαγόμενες ρυθμίσεις αντίκεινται στο Σύνταγμα και το δίκαιο της ΕΕ, όπως επεσήμαναν εξάλλου τόσο η Επιστημονική Επιτροπή της Βουλής, όσο και η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων και η Ένωση Διοικητικών Δικαστών.

Οι όποιες τροποποιήσεις και βελτιώσεις έγιναν, δεν αναιρούν τη βασική φιλοσοφία του νομοσχεδίου, η οποία βρίσκει την Ολομέλεια κατηγορηματικά αντίθετη.

Η επιλογή της Κυβέρνησης δεν συμβάλλει στην επιτάχυνση της δικαιοσύνης, αντιθέτως δημιουργεί πρόσθετα εμπόδια και επιβαρύνσεις για τους ασθενέστερους οικονομικά πολίτες.   

Σε συνέχεια των παραπάνω, η Ολομέλεια αποφάσισε, ως μορφές άμεσης αντίδρασης:

α) την αποχή των δικηγόρων από τα καθήκοντά τους, αύριο Δευτέρα, 15.1.2018, ημέρα ψήφισης του Πολυνοσχεδίου και

β) την διατύπωση αιτήματος προς τον Πρόεδρο του Αρείου Πάγου για την σύγκληση της Διοικητικής Ολομέλειας του Ανωτάτου δικαστηρίου για τα νομικά ζητήματα που ανακύπτουν από την καθιέρωση υποχρεωτικής διαμεσολάβησης, εφόσον το νομοσχέδιο ψηφιστεί με τη σημερινή του μορφή, στάση την οποία έχει δηλώσει ότι θα ακολουθήσει η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων.

 

Πατήστε εδώ για

Συναινετική λύση γάμου με τέκνα
Συναινετική λύση γάμου άνευ τέκνων
Αίτηση για πνευματική λύση γάμου
ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ - Σχέδια εγγράφων για τη συναινετική λύση γάμου
Αίτηση για Εισαγγελική παραγγελία

Eίναι υποχρεωτική η παράσταση ενός δικηγόρου για το κάθε συμβαλλόμενο μέρος

Τα παραπάνω αρχεία θα βρίσκονται και στην ενότητα της ιστοσελίδας μας ΓΕΝΙΚΑ ΕΓΓΡΑΦΑ ΥΠΟΔΕΙΓΜΑΤΑ

Σας ενημερώνουμε ότι κατόπιν της εξουσιοδοτήσεως που έλαβε το Διοικητικό Συμβούλιο του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Κερκύρας από τη Γενική Συνέλευση της 4ης Σεπτεμβρίου 2017, αποφάσισε: Αποχή από όλους τους πλειστηριασμούς της περιφέρειας του Εφετείου Κερκύρας μέχρι την τακτική Γενική Συνέλευση του Συλλόγου την 28/1/2018 ή σε περίπτωση μη επιτεύξεως απαρτίας την 4/2/2018, με δεδομένο ότι οι αιτίες που οδήγησαν τη Γενική Συνέλευση στην αποχή, εξακολουθούν να υφίστανται.
Μετά τιμής,
Για το Δ.Σ. ο Πρόεδρος
Κωνσταντίνος Ζ. Γιαννακούρης

Προς

τους κ.κ. Προέδρους

Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος

Παρακαλείσθε να προσέλθετε σε συνεδρίαση της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, στις 7 Ιανουαρίου 2018, ημέρα Κυριακή και ώρα 12.30 στα γραφεία του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, Ακαδημίας 60, με θέματα:
1.  Ενημέρωση από Πρόεδρο της Ολομέλειας
2.  Νομοσχέδιο Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων   Δικαιωμάτων «Μεταρρύθμιση του θεσμού της Διαμεσολάβησης»
3.  Εκλογή Συντονιστικής Επιτροπής
 
   Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
        
   ΔΗΜΗΤΡΗΣ Κ. ΒΕΡΒΕΣΟΣ

Παρακάτω θα βρείτε τον αναλυτικό οδηγό έκδοσης ηλεκτρονικού παραβόλου βήμα προς βήμα. Αποθηκεύστε τα παρακάτω αρχεία στον υπολογιστή σας . Θα τα βρείτε επίσης στην ενότητα της σελίδας μας ΧΡΗΣΙΜΑ ΑΡΧΕΙΑ .

Για Οδηγό έκδοσης παραβόλου ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

Για Λεπτομέρειες σχετικά με τις Επιστροφές Χρημάτων του Ηλεκτρονικού Παραβόλου ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

 

Αναρτώνται ενημερωτικοί πίνακες και παραδείγματα, για τον τρόπο υπολογισμού των εισφορών των Δικηγόρων ασφαλισμένων στο πρώην ΕΤΑΑ – Τομέα Νομικών και νυν ασφαλισμένων στον ΕΦΚΑ, με βάση το νόμο 4387/2016, όπως διευκρινίσθηκαν με τις ερμηνευτικές εγκυκλίους  του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης και τη σχετική υπουργική απόφαση.

Στα παρακάτω συνημμένα αρχεία περιλαμβάνονται:

    1. Η αποτίμηση του ασφαλιστικού (Ν.4387/2016) ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ
    2. Πίνακες και παραδείγματα ασφαλιστικών εισφορών μετά την έκδοση της υπ’ αριθ. 61502/3399/30.12.2016 (Β’ 4330) υπουργικής απόφασης και των αντίστοιχων ερμηνευτικών εγκυκλίων με τρις οποίες οριστικοποιήθηκαν οι ρυθμίσεις για τον τρόπο υπολογισμού των εισφορών των δικηγόρων ασφαλισμένων στο πρώην ΕΤΑΑ – Τομέα Νομικών και νυν ασφαλισμένων στον ΕΦΚΑ.(Επιμέλεια Δικηγόρου Δ. Ρίζου) ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ
    3. Ερωτήσεις-απαντήσεις επί πρακτικών θεμάτων(επιμέλεια Δικηγόρου, Ανδ. Κουτσόλαμπρου) ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ
    4. Υπόδειγμα μηνιαίας εισφοράς ΕΦΚΑ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ
    5. Απολογισμός δράσης Διοικούσας Επιτροπής ΤΑΝ/ΕΤΑΑ 2015-2016 ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

Όλα τα παραπάνω αρχεία βρίσκονται επίσης στην ενότητα ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  • ΓΙΑ ΕΓΚΥΚΛΙΟ "Ενιαίοι κανόνες υπολογισμού ασφαλιστικών εισφορών Ελευθέρων Επαγγελματιών και Αυτοαπασχολούμενων από 01/01/2017" ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

 

  • ΓΙΑ ΠΙΝΑΚΕΣ ΕΙΣΦΟΡΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ & ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΩΝ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

     

  •  ΓΙΑ ΦΟΡΜΕΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΕΙΣΦΟΡΩΝ ΕΛ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΩΝ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

Τα παραπάνω αρχεία βρίκονται επίσης στην ενότητα ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Ως γνωστόν, αναφορικά με τις εκλογές σε συνδικαλιστικές οργανώσεις και τον ορισμό δικαστικού αντιπροσώπου για την διεξαγωγή τους, με το άρθρο 52 παρ. 1 του Ν. 4446/22.12.2016, αντικαταστάθηκε η παρ. 5 του άρθρου 11 του Ν. 1264/1982 και ορίστηκε ότι :

‘’Δικαστικός αντιπρόσωπος ορίζεται Δικηγόρος με επαγγελματική εμπειρία τουλάχιστον τεσσάρων (4) ετών, εφόσον πρόκειται για δευτεροβάθμιες και τριτοβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις. Ο δικαστικός αντιπρόσωπος ορίζεται με αίτηση της οργάνωσης από το Δικηγορικό Σύλλογο της έδρας της΄΄.

Ήδη υπεβλήθησαν και εκκρεμούν στον Σύλλογό μας αιτήματα από τρεις συνδικαλιστικούς φορείς για εκλογές που θα γίνουν το προσεχές Σαββατοκύριακο.

Όσοι επιθυμούν να περιληφθούν στον σχετικό κατάλογο από τον οποίο θα γίνονται οι διορισμοί, καλούνται να το δηλώσουν στην Γραμματεία του ΔΣΚ μέχρι την Πέμπτη ώρα 14.00 στο email Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

                                                     ΕΚ  ΤΟΥ ΔΣ

Στάσεις εργασίας 24,25,26,27/1 απο 07.00 εως 10.00 και από 14.00 εως 17.00

Δεν θα πραγματοποιούνται

1.επισκεπτήρια συγγενών κρατουμένων

2. επισκεπτήρια συνηγόρων

3. παραλαβές και μεταγωγές κρατουμένων

Σας ενημερώνουμε ότι αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων δελτίο τύπου σχετικά με την αναπροσαρμογή των παραβόλων και τελών ενδίκων βοηθημάτων, ενδίκων μέσων και δικαστικών πράξεων και δικαστικών εξόδων, σύμφωνα με το ν. 4446/2016 (ΦΕΚ Α΄240/22-12-2016)  καθώς και την ένταξη αυτών  στην εφαρμογή του ηλεκτρονική παραβόλου της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων.

 

Δείτε το δελτιο τύπου με τις αναπροσαρμογές, στο παρακάτω  συνημμένο αρχείο. Πατήστε εδώ 

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι από τη Συνεδρίαση της 23ης Ιανουαρίου 2017 του Μονομελούς Πρωτοδικείου Κέρκυρας θα ξεκινήσει επίσημα η Ψηφιακή Καταγραφή Πρακτικών. Παρακαλούμε τους κύριους Δικηγόρους, και τους εντολείς αυτών, να είναι συνεπείς με τις οδηγίες της γραμματείας για τη σωστή χρήση των μικροφώνων, έτσι ώστε να μην υπάρχουν προβλήματα στη σωστή καταγραφή των πρακτικών. Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την καλή συνεργασία.

Όποιοι επιθυμούν να συμπεριληφθούν στην κατάσταση δικηγόρων για παροχή νομικής βοήθειας σε πολίτες χαμηλού εισοδήματος  διοριζόμενοι αυτεπαγγέλτως στο Πρωτοδικείο Κέρκυρας να το δηλώσουν στο email Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. μέχρι Τετάρτη 11/1

Φέρεται εις γνώση των κ.κ. Δικηγόρων και διαδίκων, ότι ο καθημερινά αυξανόμενος αριθμός των υποθέσεων καθιστά αδύνατη τη φύλαξη στο αρχείο του Ειρηνοδικείου των σχετικών επί των Πολιτικών υποθέσεων και Διαταγών Πληρωμής.
Για το λόγο αυτό παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι, όπως μέσα σε δύο μήνες από σήμερα προσέλθουν για παραλαβή μέχρι και του έτους 2015 σχετικών τους, τα οποία μετά πάροδο δύο (2) μηνών θα καταστραφούν κατά τον τρόπο που ορίζει ο νόμος.

Η Προϊσταμένη της Γραμματείας του Πρωτοδικείου Κέρκυρας                                                    

Γεωργία Κοτσίρα

Σας αποστέλλεται συνημμένα το υπ’ αρ. Γ99/04/47/25-1-2016 έγγραφο του κ. Διοικητή του Ι.Κ.Α.-Ε.Τ.Α.Μ. με το οποίο αποσαφηνίζεται ο ρόλος του ΚΕΝΤΡΟΥ ΕΙΣΠΡΑΞΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΟΦΕΙΛΩΝ (Κ.Ε.Α.Ο.) καθώς και η συμμετοχή του στη διαδικασία υπαγωγής των ληξιπρόθεσμων οφειλών φυσικών προσώπων προς τους Φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης (οι οποίες έχουν διαβιβαστεί για διαχείριση στο Κ.Ε.Α.Ο) στις διατάξεις του Ν. 3869/2010 «Ρύθμιση των οφειλών υπερχρεωμένων φυσικών προσώπων και άλλες διατάξεις» όπως ισχύει και παρακαλούμε θερμά για την ενημέρωση των μελών σας.

Το έγγραφο βρίσκεται στην ενότητα ΧΡΗΣΙΜΑ ΑΡΧΕΙΑ πατήστε εδώ

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Κέρκυρας επιδιώκοντας να συμβάλλει στην ενημέρωση όλων ανεξαίρετα των ελευθέρων επαγγελματιών  για τις ρυθμίσεις του προσχεδίου του νέου ασφαλιστικού,   οργανώνει το Σάββατο 23/1/2016 και ώρα 10.00  στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου ενημερωτική εκδήλωση – συζήτηση .
Εισηγητές θα είναι οι:
1)    Δημήτριος Βερβεσός, δικηγόρος, αντιπρόεδρος του Ε.Τ.Α.Α.
2)    Διονύσιος Ρίζος, δικηγόρος, σύμβουλος για ασφαλιστικά θέματα  της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος
                                                                

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. Κέρκυρας
ΓΙΑΝΝΗΣ  ΒΡΑΔΗΣ

Όσοι επιθυμούν να συμπεριληφθούν στην κατάσταση δικηγόρων του Πρωτοδικείου Κέρκυρας για την παροχή νομικής βοήθειας σε πολίτες χαμηλού εισοδήματος σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 3226/2004 να το δηλώσουν στη γραμματεία του ΔΣΚ στέλνοντας email στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.μέχρι την Τετάρτη 27/1

Συνοπτική παρουσίαση νέων ρυθμίσεων (από Δ.Σ. ΣΕΡΡΩΝ)         Πατήστε εδώ

Συνοπτική παρουσίαση νέων ρυθμίσεων (από Δ.Σ. ΠΑΤΡΩΝ)        Πατήστε εδώ

Στην ενότητα  του ΛΕΔΕ στην περιοχή μελών δημοσιεύεται η σχετική ανακοίνωση. Πατήστε εδώ

Η ομάδα του συλλόγου μας για την 1η αγωνιστική του 4ου ομίλου υποδέχεται την αντίστοιχη ομάδα των Τρικάλων το Σάββατο 16/1 και ώρα 12.00 στο γήπεδο της Ε.Π.Σ.Κ. στο Κανόνι .

ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΣΤΟ

32ο ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ (ΧΑΛΚΙΔΑ)

Υπεύθυνος ομάδας: Σπυρίδων Βαρθολομαίος του Γερασίμου, τηλ 2661046550, κιν. 6973237858, email Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. 

Κατάλογος αγωνιζομένων

Το Δ.Σ. της Ένωσης Αμίσθων Υποθηκοφυλάκων Ελλάδος εκφράζοντας την καθολική αντίθεση των Άμισθων Υποθηκοφυλάκων στο κυβερνητικό σχέδιο για το ασφαλιστικό αποφάσισε ομοφώνως να συμμετάσχουν τα Μέλη μας στις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας της 13 και 14 Ιανουαρίου 2016 που έχουν εξαγγείλει και όλοι οι φορείς του νομικού κόσμου [Δικηγόροι, Συμβολαιογράφοι, Δικαστικοί Επιμελητές]. Τα Υποθηκοφυλακεία της χώρας θα δέχονται αποκλειστικά και μόνο κατάθεση εγγράφων και εργασίες κατεπείγουσας φύσης.
Το Δ.Σ.

Η Συντονιστική Επιτροπή των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος συνεδρίασε εκτάκτως στα γραφεία του Δικηγορικού Συλλόγου Αθήνας με αντικείμενο συζήτησης το προσχέδιο της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό που δόθηκε προσφάτως στη δημοσιότητα.

Η Συντονιστική Επιτροπή, εκφράζοντας την ομόθυμη θέση του δικηγορικού σώματος, διατυπώνει την κατηγορηματική αντίθεσή της με τη συνολική λογική του κυβερνητικού προσχεδίου, το οποίο οδηγεί αναπόδραστα στην οικονομική και επαγγελματική εξόντωση της συντριπτικής πλειονότητας του δικηγορικού κόσμου.

Υπογραμμίζεται ότι οι δικηγόροι αδυνατούν να ανταποκριθούν στις σημερινές, ήδη βεβαρημένες ασφαλιστικές εισφορές και μια νέα επιβάρυνσή τους, σε συνδυασμό με τις υπέρογκες φορολογικές υποχρεώσεις, θα οδηγήσουν σε μηδενισμό του εισοδήματός τους  και θα αυξήσουν τις ροές εξόδου από το δικηγορικό επάγγελμα.

Η Συντονιστική Επιτροπή, εκτιμώντας τα παραπάνω δεδομένα, αποφάσισε να αντιδράσει άμεσα και δυναμικά έναντι του επίμαχου προσχεδίου που, μεταξύ άλλων, πλήττει καίρια, κατά παράβαση του Συντάγματος, το δικηγορικό σώμα. Συγκεκριμένα, η Σ.Ε αποφάσισε ομόφωνα:

Να κηρύξει πανελλαδική αποχή των δικηγόρων από τα καθήκοντά τους, με αυστηρότερο πλαίσιο χορήγησης αδειών, από την Τρίτη 12/1/2016 έως και την Πέμπτη, 14/1/2016, οπότε και θα συγκληθεί στην Αθήνα εκτάκτως η Ολομέλεια των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας.

Να εισηγηθεί προς την Ολομέλεια τη συνέχιση και κλιμάκωση της καθολικής αποχής αορίστου διαρκείας.

Να πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, την Πέμπτη 14/1/2016 στις 12 το μεσημέρι, στα γραφεία του Δ.Σ.Α και πριν από την συνεδρίαση της Ολομέλειας, Πανδικηγορική συγκέντρωση και πορεία στη Βουλή.

Να παραμείνουν καθ´ όλη την Πέμπτη, 14/1/2016, ημέρα της Πανδικηγορικής συγκέντρωσης, κλειστοί όλοι οι δικηγορικοί σύλλογοι της χώρας και όλα τα δικηγορικά γραφεία.

Να συσταθεί ειδική επιτροπή για την επεξεργασία και την καταγραφή των θέσεων του δικηγορικού σώματος, στον διάλογο με την κυβέρνηση.

Να αποσταλούν έγγραφα υπομνήματα προς τους εκπροσώπους των Θεσμών, όπου θα αποτυπώνονται  οι απόψεις και τα επιχειρήματα του δικηγορικού σώματος για το ασφαλιστικό.

 

Το ΔΣ της ΟΔΥΕ  στη συνεδρίαση της 4/12/2015 και μετά από την απόφαση του Έκτακτου συνεδρίου,  καλεί σε μαζική συμμετοχή σε 2ωρες προειδοποιητικές ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΩΝ ΑΚΡΟΑΤΗΡΙΩΝ ΚΑΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΣΤΙΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ από ώρα 09.00 έως 11.00 για την εβδομάδα ΔΕΥΤΕΡΑ 11 έως ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 15 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2016 ΜΕ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΤΙΣ ΩΡΕΣ ΤΩΝ ΔΙΑΚΟΠΩΝ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ.

Σας γνωρίζουμε, στο πλαίσιο ενημέρωσης όλων των μελών του Λ.Ε.Δ.Ε., ότι ο Λ.Ε.Δ.Ε. κατά το έτος 2014 χορήγησε στα μέλη του, συνολικά το ποσό των  3.046.102,05 ευρώ, για ενισχύσεις με την ακόλουθη ανάλυση: 

Ο Δικηγορικός Σύλλογος της Κέρκυρας σε συνεργασία με τον Δήμο Κέρκυρας και το παράρτημα Κέρκυρας του Τ.Ε.Ε. κατέθεσε

Αξιότιμε κ. Πρόεδρε
Ο Δικηγορικός Σύλλογος Κέρκυρας εκφράζει την  έκπληξη και ταυτόχρονα την έντονη διαμαρτυρία του για τον παρατηρούμενο, για μια ακόμη φορά, μη διορισμό δικηγόρων – μελών του Συλλόγου μας ως δικαστικών αντιπροσώπων στα εκλογικά τμήματα της περιφερειακής ενότητας Κέρκυρας και την κάλυψη σημαντικού αριθμού θέσεων κυρίως με δικηγόρους άλλων Συλλόγων, με δικαστικούς υπαλλήλους και συμβολαιογράφους άλλων πολύ μακρινών προς την Κέρκυρα περιοχών.
Είναι χαρακτηριστικό ότι από το συνολικό αριθμό των διακοσίων εβδομήντα δύο (272) δικηγόρων, μελών του Συλλόγου μας που αποστείλαμε με σχετική κατάσταση στον Άρειο Πάγο προς διορισμό ως δικαστικών αντιπροσώπων για τις Βουλευτικές Εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015, διορίστηκαν τελικά μόνον εκατόν έξι (106) δικηγόροι μέλη του Συλλόγου μας, ήτοι ποσοστό μόλις 38,97%.
Είχαμε την εντύπωση πως η προ ετών θεσπισθείσα άρση του κωλύματος εντοπιότητας ως προς τον διορισμό δικαστικών αντιπροσώπων αποσκοπούσε, κυρίως, στον περιορισμό της οικονομικής δαπάνης των εκλογών και στην εξοικονόμηση δημοσίου χρήματος. Συνεπώς, δεν μπορούμε να εξηγήσουμε την επανάληψη τέτοιων φαινομένων και μάλιστα σε περίοδο δραματικής δημοσιονομικής κρίσης και μείωσης των δημοσίων εσόδων του Κράτους.
Ο Πρόεδρος του Δ..Σ.                                        Η  Γεν. Γραμματέας  

Γιάννης Γ. Βραδής                                           Θεοδώρα Μεταλληνού

Αντιπροσωπεία της Συντονιστικής Επιτροπής των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, αποτελούμενη από

 

        Με πρωτοβουλία  του Συλλόγου Επαγγελματιών Λογιστών Κέρκυρας  και την συνεργασία του Δικηγορικού Συλλόγου Κέρκυρας θα πραγματοποιηθεί την  Τετάρτη 29/1/2014 και ώρα 17:30, στην αίθουσα του Δικηγορικού Συλλόγου Κέρκυρας, στο Δικαστικό Μέγαρο,  κοινή σύσκεψη  εκπροσώπων  των Επιστημονικών-Επαγγελματικών Συλλόγων και Θεσμικών Φορέων του νησιού μας με θέμα τα πρόστιμα και οι κυρώσεις του  Ν. 4174/2003 καθώς και τα πρόστιμα της εργατικής νομοθεσίας.  Η σύσκεψη είναι ανοικτή  και όποιος  συνάδελφος επιθυμεί να συμμετάσχει, μπορεί να παρίσταται.                                                                                                       

                      Εκ του Δ.Σ.                               

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε την συνέντευξη του Γιώργου Κούρτη, Επίτιμου Προέδρου του Ελεγκτικού Συνεδρίου, που επί σειρά ετών υπηρέτησε και στο Πρωτοδικείο Κέρκυρας .

Πατήστε εδώ

Η παραπάνω ανάρτηση βρίσκεται στην ενότητα ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ >>ΕΓΚΥΚΛΙΟΙ ΚΑΙ ΔΙΑΦΟΡΑ ΕΓΓΡΑΦΑ

Προς πληρέστερη ενημέρωση των μελών του Συλλόγου μας που είναι και μέλη του ΛΕΔΕ για τις εξελίξεις και την κατάσταση που επικρατεί στο θέμα του ΛΕΔΕ ……. (περισσότερα στην περιοχή μελών)

Κυρίες και Κύριοι Συνάδελφοι,
    Σας κοινοποιούμε την ΠΟΛ. 1008/2-1-2014 του Υπουργείου Οικονομικών (ΦΕΚ 3/3-1-2014 τ. Β’ ), με την οποία καθορίζονται οι τιμές κτήσης ακίνητης περιουσίας σε ειδικές περιπτώσεις όπου δεν είναι  δυνατόν να

Αναδημοσίευση απο ιστοσελίδα ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Παρακαλούμε διαβάστε το συνημμένο απόσπασμα του ΦΕΚ. Έχει γίνει επισήμανση με κίτρινο χρώμα στη παράγραφο που αφορά το δικαστικό ένσημο. Για ΦΕΚ πατήστε εδώ

Παράδειγμα υπολογισμού Δικαστικού Ενσήμου

Κεφάλαιο ..........................................................10.000,00 €
Δικαστικό ένσημο  8%ο Χ 10.000,00 .........................80,00 €
ΕΤΑΑ-ΤΑΝ          10% Χ 80,00 ...................................8,00 €
Ε.Ο.Π.Υ.Υ.              5% Χ 80,00 ................................4,00 €
Χαρτόσημο        2,4% Χ 80,00 ..................................1,92 €
Σύνολο .....................................................................93,92 €
ΤΑΧΔΙΚ 20% Χ Δικ Ενσήμου ...................................16,00 €
ΤΕΛΙΚΟ ΣΥΝΟΛΟ ...............................................109,92 €

Επισυνάπτεται επίσης, φύλλο εργασίας του excel με τη βοήθεια του οποίου μπορείτε να υπολογίζετε το δικαστικό ένσημο. Το συνημμένο φύλλο εργασίας μπορείτε να το αποθηκεύσετε στον υπολογιστή σας και να το χρησιμοποιείτε όποτε το χρειάζεστε. Πατήστε εδώ

 

O Πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο ευχαριστούν θερμότατα
τον Συναδέλφο κ. Νίκο Πιπερίδη, ηδη Δικηγόρο Θεσσαλονίκης
για την ευγενική Δωρεά, προς το Δικηγορικό  Σύλλογο Κερκύρας,
της βιβλιοθήκης του αποτελουμένης, από πλήρεις σειρές νομικών περιοδικών και βιβλίων,
 που θα χρησιμοποιηθεί για τον εμπλουτισμό της Βιβλιοθήκης του Συλλόγου μας.


O Πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο ευχαριστούν θερμότατα
τον Συναδέλφο κ. Φλωράν Καββάδα, Δικηγόρο Κερκύρας
για την ευγενική Δωρεά του, προς το Δικηγορικό  Σύλλογο Κερκύρας,
ενός γραφείου συσκέψεων με τις  καρέκλες του, που θα χρησιμοποιηθεί για τις Συνεδριάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου.

Με την πρόσφατη υπ'αριθμ.  136/2013 απόφαση ασφαλιστικών μέτρων του Μον. Πρωτ. Αθηνών κρίθηκε ότι η επιβολή δικαστικού ενσήμου στις υποθέσεις ασφαλιστικών μέτρων είναι αντισυνταγματική. Παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε την απόφαση .

     Η Συντονιστική Επιτροπή των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, κατά τη σημερινή συνεδρίασή της αποφάσισε την αποχή των δικηγόρων της χώρας από τα καθήκοντά τους την Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2013, ημέρα – κατά τα μέχρι τώρα δεδομένα – ψήφισης του φορολογικού νομοσχεδίου.
    Ειδικότερα,

Εξεδόθη η ΠΟΛ 1026/2012 που αφορά τις Α.Π.Υ. και τα Βιβλία Εσόδων-Εξόδων. Πατήστε εδώ για να συνδεθείτε στα ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΣΥΛΛΟΓΟΥ.

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Μετά από πολύ μεγάλη πίεση στη Διεύθυνση Φορολογίας Εισοδήματος και τη Διεύθυνση του Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων του Υπουργείου Οικονομικών, εν τέλει καταφέραμε να εκδοθεί η αριθμ. 1026/26-01-2012 ΠΟΛ του Υφυπουργού Οικονομικών κ.Παντελή Οικονόμου, σχετικά με τον τρόπο έκδοσης Α.Π.Υ. και τήρησης βιβλίων εκ μέρους των Δικηγόρων.
Τα βασικότερα σημεία της εν λόγω ΠΟΛ είναι:

Στις 19/1/2012 πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Προέδρου και μελών του Δ.Σ. με την Πρόεδρο Πρωτοδικών κ. Μαυρή και τις ορισθείσες Κτηματολογικούς δικαστές του Πρωτοδικείου μας, κατά την οποία συζητήθηκαν ζητήματα που είχαν ανακύψει από την εκδίκαση υποθέσεων κτηματολογίου (αγωγές του άρθρου 6 παρ.2 και αιτήσεις 6 παρ.3 του ν. 2664/1998).
Με αφορμή την εν λόγω συζήτηση επισημαίνουμε στους συναδέλφους τα εξής:

Η Συντονιστική Επιτροπή των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος – κατά τη συνεδρίασή της στην Αθήνα την 17η-1ου-2012 – αποφάσισε

•    Η Ολομέλεια των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος διατυπώνει καταρχάς την έντονη αντίθεσή της στο σχέδιο νόμου που κατατέθηκε στη Βουλή και

Το ΔΣ  του ΔΣΚ απέστειλε στους βουλευτές Κέρκυρας την παρακάτω επιστολή με την οποία τους ενημερώνει για τις θέσεις του Δικηγορικού Συλλόγου Κέρκυρας και του Δικηγορικού Σώματος γενικότερα σχετικά με το υπό ψήφιση νομοσχέδιο για την λεγόμενη "απελευθέρωση των κλειστών επαγγελμάτων"

Την Πέμπτη 27.1.2011 ο Πρόεδρος και αντιπροσωπεία του Δ.Σ. συναντήθηκε  στο Δημαρχείο με τον Δήμαρχο Κερκυραίων κ. Ι. Τρεπεκλή και τον Πρόεδρο του Δ.Σ. κ. Ι. Ρίγγα.  Κατά την συνάντηση, που έγινε

Η Γενική Συνέλευση των μελών του Δικηγορικού Συλλόγου Κέρκυρας, που πραγματοποιήθηκε στις 27/1/2011, αποφάσισε την αποχή των δικηγόρων από τα καθήκοντα τους από τις 28/1/2011 μέχρι τις 4/2/2011.

Σας εφιστούμε την προσοχή στο ότι σύμφωνα με το άρθρο 8 του ν. 3900/2010 (Α 213) που τέθηκε σε ισχύ από

Αριθμ. 123827    (ΦΕΚ Β΄ 1991/23.12.2010)
θέμα: "Αναπροσαρμογή του παραβόλου μήνυσης, του τέλους πολιτικής αγωγής και
των δικαστικών εξόδων ποινικής διαδικασίας"

...

          Tο Δ.Σ. εκφράζοντας τα αισθήματα όλων των μελών του Συλλόγου μας ,συγχαίρει τον συνάδελφο Νίκο Δένδια για την ανάληψη των υψηλών καθηκόντων του Υπουργού Δικαιοσύνης, του εύχεται κάθε επιτυχία στο έργο του  και εκφράζει την προσδοκία του για την ταχεία εκκίνηση όλων εκείνων των διαδικασιών που απαιτούνται προς επίλυση των σοβαρών προβλημάτων που αντιμετωπίζει η Κέρκυρα στο χώρο της δικαιοσύνης .

  Με οργή και αγανάκτηση παρακολουθούμε τα αποτροπιαστικά εγκλήματα, που συνεχίζει να διαπράττει το Ισραήλ εναντίον των Παλαιστινίων στην Λωρίδα της Γάζας, και την παγκόσμια αδιαφορία απέναντι στην εξόντωση του Παλαιστινιακού λαού.
  Εκφράζουμε την οδύνη και την συμπαράστασή μας στους αμάχους, που βομβαρδίζονται και αποδεκατίζονται χωρίς έλεος και καλούμε την διεθνή κοινότητα να παρέμβει άμεσα, προκειμένου να σταματήσει αυτή η βαρβαρότητα και η αδικία.

Φόρμα εισόδου

23 Μαϊος 2024

Blog Δικηγορικού Συλλόγου Κέρκυρας
Κύλιση στην Αρχή