Τα νέα μας

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΠΡΑΞΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ 29-4-2020

 Χωρίς μεγαρόσημο θα κατατίθενται οι αιτήσεις και θα εκδίδονται τα πιστοποιητικά των Δικαστικών Αρχών για όσο διαρκούν τα μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας με κοινή απόφαση του Υπουργού Δικαιοσύνης Κωνσταντίνου Τσιάρα, του Υπουργού Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκου Πιερρακάκη και του Υφυπουργού Οικονομικών Θεόδωρου Σκυλακάκη.

Η απόφαση αυτή αποτελεί το πρώτο βήμα της συνεργασίας του Γενικού Γραμματέα Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Απλούστευσης Διαδικασιών Λεωνίδα Χριστόπουλου και του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Δικαιοσύνης Πάνου Αλεξανδρή, με σκοπό την απλούστευση της διαδικασίας αίτησης, έκδοσης και παραλαβής πιστοποιητικών που εκδίδουν τα δικαστήρια. Το όφελος για τον πολίτη θα ανέρχεται στα 5 € ανά πιστοποιητικό – 3 € για την αίτηση και 2 € για κάθε αντίτυπο του πιστοποιητικού.

 ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ για κοινό δελτίο Τύπου των τριών υπουργείων.

πηγη : ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΘΗΝΩΝ

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΟΔΗΓΟ

Αναρτάται νεότερη έκδοση του Ασφαλιστικού Οδηγού ΕΤΕΑΕΠ, που συνέταξε ο σύμβουλος του ΔΣΑ Ανδρέας Κουτσόλαμπρος.

Στη νεότερη έκδοση παρέχονται οδηγίες για τον τρόπο πληρωμής στις Τράπεζες (γκισέ και e-banking), ενώ η καταληκτική ημερομηνία πληρωμής του πρώτου ειδοποιητηρίου και των δύο δόσεων εκκαθάρισης είναι η 12.4.2019, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του ΕΤΕΑΕΠ

Τροποποιείται η Εγκύκλιος του Α1 Τμήματος του Αρείου Πάγου ως προς τα μέλη των δικηγορικών συλλόγων. Η νέα καταληκτική ημερομηνία είναι η Πέμπτη 25/4/2019 και ώρα 12.00.

Για σχετική ανακοίνωση του Αρείου Πάγου πατήστε εδώ

 

Υποβολή δήλωσης προτίμησης - εξαίρεσης αποκλειστικά ηλεκτρονικά με τον κωδικό σας στο portal.olomeleia.gr μέχρι την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19/4/2019 και ώρα 23.00΄, σε 24ωρη βάση, στην ηλεκτρονική διεύθυνση portal.olomeleia.gr (ενότητα δικαστικοί αντιπρόσωποι)

Για τεχνική υποστήριξη (αδυναμία σύνδεσης ή απώλεια κωδικού ) στείλτε email στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΜΟΝΟ οι ασκούμενοι θα πρέπει να καταθέσουν στο σύλλογο αιτήσεις  ΠΡΟΤΙΜΗΣΗΣ Ή ΕΞΑΙΡΕΣΗΣ μέχρι Τρίτη 16/4 ώρα 15.00

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΕΓΚΥΚΛΙΟ

 

Προκειμένου να αποσυμφορηθούν οι χώροι των αρχείων του Πρωτοδικείου Αθηνών και σε συνέχεια του υπ' αριθμ. 11500/4-12-2018 εγγράφου που αποστείλαμε στον Δ.Σ.Α., ενημερώνονται οι κ.κ. πληρεξούσιοι δικηγόροι, ότι μέχρι και τις 6 Μαΐου 2019 οφείλουν να αναλάβουν, σύμφωνα και με την παράγραφο 8 του άρθρου 237 του Κ.Πολ.Δ., τα σχετικά των δικογραφιών για τις αποφάσεις ττου έχουν δημοσιευτεί μέχρι και τις 30 Νοεμβρίου 2018.Μετά την 6η Μαΐου 2019 τα σχετικά θα αποσταλούν προς πολτοποίηση.

Απο την Ειδική Γραμματεία Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους εκδόθηκε εγχειρίδιο για τη ρύθμιση οφειλών προς το Δημόσιο και τους Φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης έως 50.000 ευρώ.Πατήστε εδώ για εγχειρίδιο

Η Μόνιμη Επιτροπή Δοκιμασίας Επάρκειας ανακοινώνει ότι η διεξαγωγή των εξετάσεων της Δοκιμασίας Επάρκειας Απριλίου 2018 θα εκκινήσει στις 30 Απριλίου 2018.
    Για τον τόπο, τις αίθουσες και την ακριβή ημέρα και ώρα διεξαγωγής της εξέτασης κάθε αντικειμένου θα ακολουθήσει νεότερη ανακοίνωση.
    Όσοι έχουν αιτηθεί την εγγραφή τους στο Μητρώο Ασκουμένων και τους έχει γνωστοποιηθεί με οιοδήποτε τρόπο (εγγράφως, ηλεκτρονικά ή τηλεφωνικά) ότι παραπέμπονται από την Επιτροπή Αξιολόγησης στην Μόνιμη Επιτροπή Δοκιμασίας Επάρκειας μπορούν να υποβάλουν δήλωση επιλογής εξεταζόμενου αντικειμένου, η οποία θα συνοδεύεται από παράβολο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών ποσού 60 € ανά εξεταζόμενο μάθημα από την Δευτέρα 23 Απριλίου 2018 έως και την Τετάρτη 25 Απριλίου 2018 και ώρες από 9.00΄ έως 14.00΄ στη Γραμματέα της Μόνιμης Επιτροπής Δοκιμασίας Επάρκειας κ. Βασιλική Ζυγούρη (Ακαδημίας 60, 2ος όροφος, Γραφείο Νομικής Υπηρεσίας).
    Οι υποψήφιοι που έχουν αιτηθεί την εγγραφή τους σε Δικηγορικό Σύλλογο πλην του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών μπορούν να υποβάλουν εντός της ίδιας προθεσμίας την άνω δήλωση στους οικείους Δικηγορικούς Συλλόγους και να καταθέτουν το αντίστοιχο ποσό του παραβόλου στον υπ’ αριθ. GR22 0172 0110 0050 1101 0664 543 λογαριασμό που τηρεί ο ΔΣΑ στην Τράπεζα Πειραιώς. Οι Δικηγορικοί Σύλλογοι αναλαμβάνουν την άμεση αποστολή των δηλώσεων μετά των αντιγράφων των καταθετηρίων στη Γραμματέα της Μόνιμης Επιτροπής Δοκιμασίας Επάρκειας.
ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΔΗΛΩΣΗ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2018

Σύμφωνα με ενημέρωση που είχαμε από το Κτηματολογικό γραφείο Κέρκυρας τα έντυπα αιτήσεων άλλαξαν και από 1η Απριλίου θα πρέπει να υποβάλλονται τα νέα με την επωνυμία ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ και όχι ΕΘΝΙΚΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ . Στην ιστοσελίδα του συλλόγου μας και συγκεκριμένα η ενότητα ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ > έντυπα λειτουργούντων κτηματολογικών γραφείων και έντυπα δήλωσης (κτηματογράφησης) έχει ενημερωθεί με τα σωστά . 
Δεν θα γίνονται δεκτά τα παλιά έντυπα .

Η Μόνιμη Επιτροπή Δοκιμασίας Επάρκειας ανακοινώνει ότι η διεξαγωγή των εξετάσεων της Δοκιμασίας Επάρκειας Απριλίου 2017 θα εκκινήσει στις 25  Απριλίου  2017.   
    Για τον τόπο, τις αίθουσες και την ακριβή ημέρα και ώρα διεξαγωγής της εξέτασης κάθε αντικειμένου θα ακολουθήσει νεότερη ανακοίνωση.
    Όσοι έχουν αιτηθεί την εγγραφή τους στο Μητρώο Ασκουμένων και τους έχει γνωστοποιηθεί

Η Διοίκηση του ΕΦΚΑ ενημερώνει τους Μη Μισθωτούς δικηγόρους, ασφαλισμένους τ.ΕΤΑΑ-ΤΑΝ, των οποίων η μηνιαία ασφαλιστική εισφορά διαμορφώνεται μετά την αφαίρεση του ποσού που αναλογεί στο ποσό γραμματίων προείσπραξης, ότι το ποσό της τελικής εισφοράς μηνός Φεβρουαρίου 2017 έχει αναρτηθεί στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες ΕΦΚΑ, www.efka.gov.gr
  Επισημαίνουμε ότι η προθεσμία καταβολής εισφορών λήγει την Μ.Πέμπτη 13.4.2017

Η ποδοσφαιρική ομάδα του συλλόγου μας αντιμετοπίζει το Σαββατο 8/4 ώρα 13.00 στο γήπεδο της ΕΠΣΚ στο κανόνι την ομάδα των δικηγόρων Πέλλας στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής του 1ου ομίλου του 33ου πανελληνίου πρωταθλήματος Δικηγορικών συλλόγων .

Την Παρασκευή 7/4 και ώρα 12.30 στα γραφεία του ΔΣΚ θα πραγματοποιηθεί επαναληπτική γενική συνέλευση με θέμα απολογισμός 2016 -προϋπολογισμός 2017

Την Τετάρτη 5/4 και ώρα 12.30 στα γραφεία του ΔΣΚ θα πραγματοποιηθεί τακτική γενική συνέλευση με θέμα απολογισμός 2016 -προϋπολογισμός 2017

   Η επαναληπτική Γ.Σ. του Δ.Σ.Κ. που συνήλθε σήμερα στα γραφεία του Συλλόγου ομόφωνα επικύρωσε την απόφαση της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος για συνέχιση της αποχής του κλάδου από τα Δικαστήρια μέχρι και την 15.4.2016 . Το πλαίσιο της αποχής παραμένει το ίδιο με την επισήμανση ότι η όποια αίτηση για χορήγηση άδειας θα πρέπει να κατατίθεται στην  επιτροπή αδειών του ΔΣΚ πέντε τουλάχιστον ημέρες πριν από την δικάσιμο.
Ανακοινώνεται ακόμη ότι αύριο Πέμπτη έχει προγραμματιστεί από το Οικονομικό Επιμελητήριο και τον Σύλλογο Λογιστών Κέρκυρας, στο πλαίσιο πανελλήνιας κινητοποίησης,  αποκλεισμός της Α΄ ΔΟΥ Κέρκυρας (παλιά Νομαρχία) από την 07.30 ώρα.


    Η Γ.Σ. του Συλλόγου μας ομόφωνα αποφάσισε την συμμετοχή των μελών στου Συλλόγου μας στην δράση αυτή. Όποιος θέλει, μπορεί, φυσικά, να συμμετέχει από την 07.30 ώρα. Σε κάθε περίπτωση, θα γίνει προσυγκέντρωση των μελών μας στο Δικαστικό Μέγαρο από όπου, σε πορεία, θα μεταβούμε στον χώρο μπροστά από την παλιά Νομαρχία προκειμένου να συμπαραταχθούμε με τα μέλη του Συλλόγου Λογιστών και του Οικονομικού Επιμελητηρίου.

        Ο  Πρόεδρος του ΔΣΚ
         ΓΙΑΝΝΗΣ  Γ.  ΒΡΑΔΗΣ

  Δημοσιεύθηκε σε Φ.Ε.Κ., η Κ.Υ.Α. που αφορά τους οικονομικά ευάλωτους συμπολίτες μας και τους εισάγει, ως ανασφάλιστους, στο Δημόσιο Καθολικό Σύστημα Υγείας. Βάσει των επιταγών του Συντάγματος και του Νόμου 4368/τ. Α΄/21-02-2016.

Πατήστε εδώ για ΚΥΑ

Ο βουλευτής Κέρκυρας κ. Στέφανος Γκίκας ο οποίος, κατά την επίσκεψη που πραγματοποίησε στον Δικηγορικό Σύλλογο Κέρκυρας ενημερώθηκε για τα προβλήματα στην λειτουργία της δικαιοσύνης στην Κέρκυρα από την έλλειψη δικαστικών γραμματέων και έκανε σχετική επερώτηση στον Υπουργό Δικαιοσύνης, μας απέστειλε την απάντηση που έλαβε για το θέμα .

Το Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου  Κέρκυρας απεφάσισε, στην συνεδρίασή του της 6/4/2014, την οργάνωση ημερίδας με θέμα την επιχώρια περιουσία και τα δικαιώματα που πηγάζουν εξ αυτής. Προς τούτο, αποφάσισε  την σύσταση επιτροπής που θα ασχοληθεί με το θέμα αυτό .
Στην συνέχεια,  με σχετική  επιστολή του προς τον Πρόεδρο του ΔΣΚ ο Δήμαρχος Κέρκυρας ζήτησε την βοήθεια και την συμπαράσταση του ΔΣΚ  για το ίδιο ζήτημα.
Κατόπιν τούτων, όσοι συνάδελφοι επιθυμούν να προσφέρουν εθελοντικά την εργασία τους  στην προαναφερόμενη επιτροπή παρακαλούνται να δηλώσουν τούτο στην Γραμματεία του Δ.Σ.Κ.                                       

  Ο  Πρόεδρος του Δ.ΣΚ.
  Βραδής Ιωάννης

ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΑΘΗΝΩΝ

ΘΑ ΜΑΣ ΤΙΜΗΣΕΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΑΣ ΣΤΟ Ι' ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΑΝΙΟΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ 30η ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΕΩΣ ΤΗΝ 4η ΜΑΪΟΥ 2014 .Η ΕΝΑΡΚΤΗΡΙΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΣΤΗΝ ΙΟΝΙΟ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 30 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2014 ΚΑΙ ΩΡΑ 17.30

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                          Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ
ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΠΑΓΚΡΑΤΉΣ          ΘΕΟΔΟΣΗΣ ΠΥΛΑΡΙΝΟΣ

Oι εργασίες του Συνεδρίου θα λάβουν χώρα ΚΑΙ στην αίθουσα του Δ.Σ.Κ.
Παρακαλούμε για τη συμμετοχή σας.
Ακολουθεί το πρόγραμμα με τις ώρες και τις ανακοινώσεις στην αίθουσα του Δ.Σ.Κ
Για τις λοιπές ανακοινώσεις και το πρόγραμμα του συνεδρίου ακολουθεί το παρακάτω link.
http://panioniosynedrio.gr/schedule
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΙΩΑΝΝΗΣ ΒΡΑΔΗΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΠΡΟΣ
Τον Πρόεδρο και το Δ.Σ. του ΛΕΔΕ
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:
Κ.κ. Προέδρους επαρχιακών Δικηγορικών Συλλόγων
Αγαπητοί συνάδελφοι.
Την 8.4.2014 μας κοινοποιήθηκε η επιστολή του συναδέλφου Προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Κορίνθου με αίτημα την σύγκληση της Γ.Σ. του ΛΕΔΕ.
Το περιεχόμενο και το αίτημα της συγκεκριμένης επιστολής μας ευρίσκει απολύτως σύμφωνους και το συνυπογράφουμε.
Ενώ όμως αναμέναμε την αντίδραση της Διοίκησής σας και ενημέρωσή μας, εξακολουθεί η σιωπή σας.
Επειδή η συνέχιση της κατάστασης αυτής μας προκαλεί έντονα προβλήματα στις σχέσεις  με τους  συναδέλφους μας – μέλη του ΛΕΔΕ που αδυνατούμε να ενημερώσουμε, λειτουργεί αποτρεπτικά στην εγγραφή νέων μελών αλλά και προοιωνίζει  απευκταίους συγκρουσιακούς κινδύνους, παρακαλούμε να μας ενημερώσετε το ταχύτερο για τις προθέσεις  σας.
Με την ευκαιρία, εύχομαι σε όλους Καλές Γιορτές με Υγεία!                                    

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. Κέρκυρας
Βραδής Ιωάννης


 

Η παράγραφος 1 του άρθρου 2 του ν.ΓΠΟΗ/1912 (Α΄ 3) όπως αντικαταστάθηκε με το άρθρο πρώτο (ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ ΙΓ περίπτωση 6) του Ν.4093/2012 (Φ.Ε.Κ. Α΄ 222/ 12-11-2012), το άρθρο 16 παρ.16 της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου (Φ.Ε.Κ. Α΄ 237 /5-12-2012) και το άρθρο 40 παρ.16 του Ν.4111/2013 (Φ.Ε.Κ. Α΄ 18 /25-1-2013) έχει πλέον ως εξής:

.

      Σας ενημερώνουμε ότι, σύμφωνα με το υπ’ αρίθμ. 20608οικ./28-3-2014 έγγραφο του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, ενόψει της διενέργειας των περιφερειακών και δημοτικών εκλογών στις 18 Μαΐου 2014 και των βουλευτικών εκλογών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις 25 Μαΐου 2014, επιβάλλεται να ανασταλούν οι εργασίες των δικαστηρίων της χώρας από την 14η Μαΐου 2014 έως και την 28η Μαΐου 2014.

      Στην περίπτωση επανάληψης της διενέργειας περιφερειακών και δημοτικών εκλογών σε περιφέρεια Πρωτοδικείου, η αναστολή παρατείνεται μέχρι και την 30η Μαΐου 2014.
Ποινικές δίκες που θα αρχίσουν στο ακροατήριο πριν από τη 14η Μαΐου 2014 και δεν θα περατωθούν την ίδια μέρα συνεχίζονται μετά την 30η Μαΐου 2014.Κατά τα ανωτέρω χρονικά διαστήματα αναστέλλεται και η διενέργεια πλειστηριασμών.

Σήμερα, 03-04-2014 πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Προέδρου του Δ.Σ.Α. και της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδας, κ. Βασίλη Αλεξανδρή, και του Φορολογικού Συμβούλου του Δ.Σ.Α. και της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδας, κ. Στάθη Μπακάλη, με τον Γενικό Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων, κ. Χάρη Θεοχάρη.
    Στη συνάντηση τέθηκαν υπ’ όψιν

Με Εγκύκλιο του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης προβλέπεται η κατάργηση της υποχρέωσης υποβολής πρωτοτύπων ή επικυρωμένων αντιγράφων εγγράφων στο Δημόσιο Τομέα.
Με τη δημοσίευση του Ν. 4250/2014 (ΦΕΚ 74 /Α’/26-3-2014) μεταξύ των λοιπών ρυθμίσεων, περιλαμβάνονται

      Με συντονισμένες ενέργειες του Δικηγορικού Συλλόγου, σε ικανοποίηση σχετικού αιτήματος πλήθους Συναδέλφων, προβλέφθηκε, διά του υπ’ αριθμ. πρωτ. Δ12Α 1054299 ΕΞ/26-03-2014 εγγράφου της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων/Γενικής Διεύθυνσης Φορολογίας/Διεύθυνσης Φορολογίας Εισοδήματος, η δυνατότητα τα ποσά των ασφαλιστικών εισφορών, που καταβλήθηκαν από ελεύθερους επαγγελματίες, ήτοι και τους Δικηγόρους, έως 31-03-2014 και αφορούν στη χρήση 2013, να εκπέσουν από τα ακαθάριστα έσοδα της χρήσης 2013.
      Σε συνέχεια του ανωτέρω εγγράφου,

Ο Πρόεδρος του ΔΣΑ και της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας Β. Αλεξανδρής έκανε την ακόλουθη δήλωση:

        Σας γνωρίζουμε ότι σε εφαρμογή της διάταξης του άρθρου 28 του νέου Κώδικα Δικηγόρων το Δ.Σ. αποφάσισε όπως για την προαγωγή των δικηγόρων μελών του Συλλόγου μας παρ'Εφέταις ή παρ'Αρείω Πάγω ,για την απόδειξη της ευδόκιμης απαιτούμενης άσκησης του λειτουργήματος τους, στο εξής θα πρέπει να προσκομίζουν μαζί με τη σχετική αίτηση τους εκτός των άλλων και δάκα (10) αποφάσεις πολιτικών ή ποινικών Δικαστηρίων στις οποίες έχουν παρασταθεί ,μαζί με τα σχετικά δικόγραφα

Ο Πρόεδρος                        Η  Γεν. Γραμματέας

Βραδής Ιωάννης                Μεταλληνού Θεοδώρα

 Σας κάνουμε γνωστό ότι την Τετάρτη 10 Απριλίου επανασυστάθηκε η ποδοσφαιρική ομάδα του Δ.Σ.Κ. με στόχο την συμμετοχή στο διασυλλογικό πρωτάθλημα της επόμενης περιόδου . Μέχρι σήμερα η ποδοσφαιρική ομάδα αποτελείται από τους παρακάτω :

 

1. ΑΓΙΟΥΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
2. ΑΛΥΣΑΝΔΡΑΤΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ
3. ΑΣΠΙΩΤΗΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ
4. ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ  (Αρχηγός ομάδας)
5. ΒΡΑΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
6. ΓΚΟΓΚΟΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ
7. ΓΡΑΜΜΕΝΟΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ
8. ΙΣΕΡΗΣ ΚΙΜΩΝΑΣ
9. ΚΑΛΟΔΙΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
10. ΚΑΡΥΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
11. ΚΑΣΙΜΗΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ
12. ΚΑΣΙΜΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
13. ΚΑΤΣΑΡΟΣ ΠΕΡΙΚΛΗΣ-ΠΑΥΛΟΣ
14. ΛΙΑΚΟΥΡΑΣ ΘΕΟΦΑΝΗΣ
15. ΜΑΡΤΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
16. ΜΟΥΖΑΚΙΤΗΣ ΣΩΤΗΡΗΣ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
17. ΠΑΪΠΕΤΗΣ ΦΙΛΗΜΩΝ
18. ΠΡΟΒΑΤΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ-ΑΝΔΡΕΑΣ
19. ΣΑΛΒΑΤΩΡΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
20. ΣΤΑΤΗΡΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
21. ΤΖΙΒΑΝΙΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
22. ΤΡΑΝΑΚΑΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ  (Αρχηγός ομάδας)

          Γνωστοποιείται ότι  η ετήσια εισφορά κάθε δικηγόρου προς τον Δικηγορικό Σύλλογο έχει κατ’αρχάς καθοριστεί στο ποσό των εκατό 100 ευρώ. Όπως είναι γνωστό μέχρι και το 2012 έτος η ετήσια εισφορά κάθε μέλους του Συλλόγου εκαλύπτετο από το Ταμείο Συνεργασίας. Όμως, μετά την ουσιαστική κατάργηση του Ταμείου Συνεργασίας, η ετήσια εισφορά θα πρέπει να καλύπτεται από το κάθε μέλος εξ ιδίων του χρημάτων.
           Λόγω της οικονομικής συγκυρίας και των πολλαπλών οικονομικών υποχρεώσεων όλων τους πρώτους μήνες του έτους, το Δ.Σ. αποφάσισε η καταβολή της ετήσιας εισφοράς (που είναι άκρως απαραίτητη για την λειτουργία του Συλλόγου) να γίνει, εξαιρετικά φέτος,  μέχρι την 30η Ιουνίου 2013.
         Κατόπιν τούτου,  η ετήσια δήλωση του άρθρου 28 του Κώδικα περί Δικηγόρων που κανονικά θα έπρεπε να είχε υποβληθεί στον Σύλλογο μέχρι την 28η Φεβρουαρίου, θα μπορεί να υποβληθεί, το αργότερο, μέχρι την 30η    του προσεχούς  Ιουνίου 2013, αφού η υποβολή της δήλωσης αυτής είναι απαράδεκτη αν δεν συνοδεύεται με απόδειξη καταβολής της ετήσιας εισφοράς. (αρθρ. 28 παρ.3 ΚπΔ). Μετά ταύτα θα εκδίδεται νέα ταυτότητα που θα είναι ετήσιας ισχύος.
Όλες οι δηλώσεις θα υποβληθούν σε ενδελεχή έλεγχο από την κατά τον Κώδικα Δικηγόρων Πρωτοβάθμια Επιτροπή Εκκαθάρισης Μητρώου τόσο ως προς το τυπικό περιεχόμενο αυτών όσο και ως προς την ειλικρίνεια αυτών.
Εφιστάται και πάλι η προσοχή των συναδέλφων που προσυπογράφουν την υποβαλλόμενη δήλωση κατά την παράγραφο 2 του ανωτέρω άρθρου καθόσον για κάθε ανακριβή ή ανειλικρινή δήλωση θα εφαρμοστούν τα νόμιμα.

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Κέρκυρας εκφράζει την  έκπληξη και συνάμα την  διαμαρτυρία του για τον παρατηρούμενο, για μια ακόμη φορά, μη διορισμό δικηγόρων – μελών του Συλλόγου μας ως δικαστικών αντιπροσώπων στα εκλογικά κέντρα της Κέρκυρας και την κάλυψη σημαντικού αριθμού θέσεων με δικηγόρους άλλων Συλλόγων ή δικαστικούς γραμματείς άλλων περιοχών.

Είχαμε την εντύπωση πως η προ ετών θεσπισθείσα άρση του κωλύμματος εντοπιότητας ως προς τον διορισμό δικαστικών αντιπροσώπων αποσκοπούσε, κυρίως, στον περιορισμό της οικονομικής δαπάνης των εκλογών. Συνεπώς, δεν μπορούμε να εξηγήσουμε την επανάληψη τέτοιων φαινομένων και μάλιστα σε περίοδο δραματικής δημοσιονομικής κρίσης.

Ο Πρόεδρος του Δ..Σ.                                        Ο  Γεν. Γραμματέας

Γιάννης Γ. Βραδής                                              Σπύρος  Φαϊτάς.

Οι δηλώσεις και η πρόταση της υποψήφιας βουλευτή Κέρκυρας κ. Γκερέκου, όσο κι’αν είναι αυτονόητο ότι υπηρετούν προεκλογικές επικοινωνιακές σκοπιμότητες,  προκάλεσαν έκπληξη  στον Δικηγορικό Σύλλογο και κατέστησαν αναγκαίο τον σχολιασμό τους.

Κατ’ αρχάς, επειδή ερωτηθήκαμε σχετικά, δεν γνωρίζουμε, αφ’ης στιγμής έχει διαλυθεί η Βουλή και βαίνουμε προς εκλογές, υπό ποία ιδιότητα παρευρίσκετο η κ. Γκερέκου κατά την εκφόρτωση του κινητού εξοπλισμού του νέου δικαστικού μεγάρου. Ο Δικηγορικός Σύλλογος δεν είχε ειδοποιηθεί σχετικά και ενημερώθηκε την ίδια μέρα.

Η θέση της κ. Γκερέκου ότι ο προβλεπόμενος για τον Δικηγορικό Σύλλογο χώρος είναι πολύ μεγάλος και, κατ’ αυτήν, περιττός, προκαλεί κατάπληξη  και απορία  .  Κατ’ αρχάς, η επί τόσα έτη βουλευτής δεν είχε δει τα σχέδια του κτιρίου; Εν πάση περιπτώσει και επί της ουσίας, η κ. Γκερέκου προφανώς αναφέρεται

Αναδημοσίευση από την ιστοσελίδα corfupress.com

Πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τετάρτης η παραλαβή των επίπλων του νέου Δικαστικού Μεγάρου της Κέρκυρας σηματοδοτώντας ουσιαστικά την έναρξη της αντίστροφης μέτρησης για την έναρξη λειτουργίας των εγκαταστάσεων.

Κατά τη διάρκεια της παραλαβής των επίπλων, παρόντες στη διαδικασία ήταν ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΘΕΜΙΣ Κατασκευαστική Α.Ε. Βασίλης Χανδακάς, συνοδευόμενος από την υποψήφια Βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Άντζελα Γκερέκου.

Όπως τόνισαν και οι δύο,

Σας γνωρίζουμε ότι με το άρθρο 25 του ν.4052/2011 (Α,41), καθιερώνεται η

Το τριήμερο 7-9 Απριλίου συνήλθε στα Ιωάννινα η Ολομέλεια των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος με θέμα την

O Δικηγορικός Σύλλογος Κέρκυρας εκφράζει

Κατά την πρόσφατη μετάβαση του Προέδρου του Συλλόγου μας στο Υπουργείο Δικαιοσύνης και τις επαφές που είχε με αρμόδιους παράγοντες σχετικά με τα θέματα του νέου δικαστικού μεγάρου και της κατασκευής νέας Φυλακής, διεπιστώθησαν τα εξής:

Σε συνεδρίασή του στις 25-2-2011, το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους (Ν.Σ.Κ.) προέβη σε

...

   Ο Δικηγορικός Σύλλογος της Κέρκυρας στο πλαίσιο  της  κοινωνικής του ευθύνης  σε ζητήματα προστασίας περιβάλλοντος, εκφράζει

      Το Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου εκφράζει τις ευχαριστίες του προς τον συνάδελφο κ. Σπυρίδωνα Λαζαρόπουλο για την εκ μέρους του διάθεση προς τον Δικηγορικό Σύλλογο της νομικής του βιβλιοθήκης, ευχόμενο σ’αυτόν υγεία και ότι το επιθυμητό κατά τον μετά την συνταξιοδότηση βίο του.

     Η Ολομέλεια των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας, αφού συνεδρίασε στη Θεσσαλονίκη το Σάββατο, 21 Μαρτίου 2009 και ώρα 12:00΄, επί του θέματος

...

Φόρμα εισόδου

21 Μαϊος 2024

Blog Δικηγορικού Συλλόγου Κέρκυρας
Κύλιση στην Αρχή