Τα νέα μας

Παρατείνεται ως και τις 10 Απριλίου η αναστολή λειτουργίας των δικαστηρίων - Τι προβλέπει η νέα ΚΥΑ
- Για το  κείμενο της Κοινής Υπουργικής Απόφασης. ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ 

πηγή : ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΘΗΝΩΝ

Τον οδηγό συνεταξε ο Ανδρέας Π.Κουτσόλαμπρος ,Δικηγόρος ΕΦΚΑ – Σύμβουλος ΔΣΑ Πρόεδρος Ένωσης Εμμίσθων Δικηγόρων

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΟΔΗΓΟ

 

πηγή : www.efka.gov.gr

Αθήνα, 19 Mαρτίου  2019

Ο ΕΦΚΑ ανακοινώνει ότι προχώρησε στις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να χορηγηθεί παράταση της ασφαλιστικής ικανότητας έως 30/06/2019  στους ασφαλισμένους με παράλληλη ασφάλιση Μισθωτών - Μη μισθωτών.

Επίσης,  έχει ήδη προχωρήσει στην παράταση της ασφαλιστικής ικανότητας μέχρι 31/5/2019 των μη μισθωτών που έχουν καταβάλει τις ελάχιστες προβλεπόμενες κατώτατες ασφαλιστικές εισφορές του έτους 2018 χωρίς να λαμβάνονται υπ’ όψιν οι ανεξόφλητες δόσεις  για την 2η εκκαθάριση του 2017.

Από τη Διοίκηση του ΕΦΚΑ

πηγη: ΕΘΝΙΚΟ ΤΥΠΟΓΡΑΦΕΙΟ και ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΘΗΝΩΝ

Στον νέο νόμο περιέχονται,διατάξεις για τα εξής θέματα δικηγορικού ενδιαφέροντος:

Α. Νομική Βοήθεια.
1. Προβλέπεται η μετάθεση του χρόνου έκδοσης του προσήκοντος φορολογικού στοιχείου από τους συμμετέχοντες δικηγόρους, από τον χρόνο διενέργειας της δικαστικής παράστασης που ίσχυε μέχρι σήμερα, στον χρόνο είσπραξης, ήτοι μετά την εκκαθάριση και πριν την εξόφληση. Το φορολογικό στοιχείο θα καταχωρείται ηλεκτρονικά στο portal.olomeleia.gr. (βλ. άρθρο 27 παρ. 4)

Με τον τρόπο αυτόν οι δικηγόροι δεν θα επιβαρύνονται πλέον με την καταβολή ΦΠΑ, φόρου εισοδήματος και ασφαλιστικών εισφορών, πριν την είσπραξη της οφειλόμενης αμοιβής.

2. Κατοχυρώνεται η παροχή πρόσθετης αποζημίωσης σε ποινικές δίκες μακράς διάρκειας (βλ. άρθρο 27 παρ. 3).
Η καταβολή της πρόσθετης αποζημίωσης θα γίνεται από το ΤΑΧΔΙΚ όπως συμβαίνει και για τις υπόλοιπες αμοιβές στο πλαίσιο παροχής υπηρεσιών νομικής βοήθειας -και όχι εξωδικαστικά από το ΝΣΚ, όπως μέχρι τώρα γινόταν-.

3. Προβλέπεται η παροχή νομικής βοήθειας σε υποθέσεις συναινετικού διαζυγίου. (βλ. άρθρο 27 παρ. 2)

Υπενθυμίζεται ότι μετά την υπαγωγή των υποθέσεων συναινετικού διαζυγίου στους συμβολαιογράφους δεν ήταν κατά νόμο δυνατή η παροχή νομικής βοήθειας σε πολίτες χαμηλού εισοδήματος.
Πατήστε εδώ για ΦΕΚ ν. 4596/2019

    Συνάντηση Γιώργου Καλούδη και Αλέξανδρου Παπαδάτου με τον Πρόεδρο του Ανώτατου Συμβουλίου Επιλογής Προσωπικού κ. Ιωάννη Καραβοκύρη, έγινε σήμερα και διήρκησε από τις 11:20 έως και τις 13:30. Από αυτήν την συνάντηση σαφέστατα, προέκυψε ότι

Το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης ανακοινώνει ότι η ημερομηνία έναρξης λειτουργίας της ηλεκτρονικής πλατφόρμας για την υποβολή αίτησης ρύθμισης οφειλών σε έως 120 δόσεις από οφειλέτες- ασφαλισμένους του τ. ΕΤΑΑ, στο πλαίσιο του εξωδικαστικού μηχανισμού και σε εφαρμογή της Υπουργικής Απόφασης με αριθ. οικ. 62134/4100 (ΦΕΚ Β΄4640/29-12-2017), θα ξεκινήσει στις 16 Απριλίου 2018.

Όσοι επιθυμούν να συμπεριληφθούν στην κατάσταση δικηγόρων που θα σταλεί στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων για να λαμβάνουν υποθέσεις χωρικής τους αρμοδιότητας να το δηλώσουν στη γραμματεία του συλλόγου στέλνοντας email στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.μέχρι Τετάρτη 21/3

 Υποβολή αιτήσεων μέχρι και την 19-4-2018.

Πατήστε εδώ για προκήρυξη

Κυρία συνάδελφε, κύριε συνάδελφε,
Σας προσκαλούμε στην ΕΚΔΗΛΩΣΗ-ΟΜΙΛΙΑ με ερωτήσεις  για τον νέο Ευρωπαικό Κανονισμό GDPR - ΕΕ 2016/679 για τη προστασία των προσωπικών δεδομένων και τα ενδεχόμενα επαγγελματικά οφέλη για τους Δικηγόρους, η οποία θα πραγματοποιηθεί τη Τετάρτη 7 Μάρτη 2018 και ώρα 19.00 , στην αίθουσα εκδηλώσεων του Συλλόγου μας.

Θέμα: «Δικηγόροι και νέο θεσμικό πλαίσιο για την Ιδιωτικότητα»

Εισηγητής-ομιλητής ο κ. Σπύρος Τάσσης,  Δικηγόρος LLM,Πρόεδρος της  Ένωσης Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων και Ιδιωτικότητας, Μέλος Εργαστηρίου Νομικής Πληροφορικής ΕΚΠΑ.

Παρακαλούνται όσοι επιθυμούν να συμπεριληφθούν στον κατάλογο δικηγόρων για εθελοντική προσφορά στην παροχή νομικών συμβούλων στη μονάδα απεξάρτησης του Γ.Ν. ΚΕΡΚΥΡΑΣ να το δηλώσουν στη γραμματεία  με email disiker1@otenet.gr  μέχρι Παρασκευή 9/3

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΦΚΑ κατά την σημερινή του συνεδρίαση μετά και το σχετικό αίτημα της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας, αποφάσισε ομόφωνα να παρατείνει έως τις 30 Ιουνίου 2017, την προθεσμία καταβολής των ασφαλιστικών εισφορών των Δικηγόρων για το 2016.

Υπενθυμίζεται ότι η προθεσμία καταβολής εισφορών μηνός Ιανουαρίου 2017  λήγει την Παρασκευή 31 Μαρτίου 2017, ενώ η προθεσμία καταβολής των εισφορών μηνός Φεβρουαρίου 2017, λήγει στις 13 Απριλίου 2017.

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Κέρκυρας με έκπληξη   πληροφορήθηκε  πρόσφατα ότι η εταιρία σας,  με την από 13.1.2017 απόφαση του Δ.Σ. αυτής, προκειμένου να έχετε νομική κάλυψη ,  απεφάσισε να αναθέσει με σύμβαση έργου, σε ένα δικηγόρο, το έργο του νομικού συμβούλου της εταιρίας, με διάρκεια ενός έτους.

 Η έκπληξη συνίσταται εις το ότι ουδεμία ενημέρωση έγινε του Συλλόγου μας, ως καθ’ ύλην αρμόδιου φορέα, για τις προθέσεις σας, προκειμένου να ενημερώσουμε με την σειρά μας τα μέλη μας, αν και ζητείτε να προσλάβετε  δικηγόρο – μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Κέρκυρας. Μία δημόσια πρόσκληση όπως η δική σας που αναζητά μέλος ενός  φορέα, νομικού προσώπου δημοσίου δικαίου όπως είναι ο Δικηγορικός Σύλλογος , πρέπει να γνωστοποιείται πρωτίστως στον φορέα αυτό.

 Απότοκο τούτου είναι να έχουν ήδη δημιουργηθεί μεταξύ των μελών μας ποικίλα αρνητικά σχόλια για την διαφάνεια και την αντικειμενικότητητα της όλης διαδικασίας. Πολλώ μάλλον που η εταιρία σας είναι δημοτική επιχείρηση και όχι αμιγώς ιδιωτική εταιρία.

 Κατόπιν τούτου, εκφράζοντες την έντονη δυσφορία και διαμαρτυρία του Συλλόγου μας,  παρακαλούμε να μας ενημερώσετε σε ποιες εφημερίδες δημοσιεύσατε την σχετική ανακοίνωση – πρόσκληση που εκδώσατε και για ποιο χρονικό διάστημα.

 
                                             Ο  Πρόεδρος του Δ.Σ.Κ.

                                            ΓΙΑΝΝΗΣ   Γ.   ΒΡΑΔΗΣ

 

 

Σάββατο 1 Απριλίου 2017, ώρα 11:00
Αίθουσα εκδηλώσεων ξενοδοχείου Metropol, οδός Ρούσβελτ, αριθ. 14, Λάρισα

Η Διοίκηση του ΕΦΚΑ, με αίσθημα ευθύνης απέναντι στους ασφαλισμένους, παρατείνει την προθεσμία υποβολής της Αναλυτικής Περιοδικής Δήλωσης (ΑΠΔ) και καταβολής των αντίστοιχων ασφαλιστικών εισφορών μισθολογικής περιόδου Ιανουαρίου 2017, καθώς και την προθεσμία καταβολής εισφορών μηνός Ιανουαρίου 2017 των μη μισθωτών ασφαλισμένων (αγροτών, αυτοαπασχολούμενων, ελεύθερων επαγγελματιών) έως την Παρασκευή 31 Μαρτίου 2017.

Αντίστοιχα ορίζει την Μεγάλη Πέμπτη, 13 Απριλίου 2017, ως καταληκτική ημερομηνία υποβολής της Αναλυτικής Περιοδικής Δήλωσης (ΑΠΔ) και καταβολής των αντίστοιχων ασφαλιστικών εισφορών μισθολογικής περιόδου Φεβρουαρίου 2017 και καταβολής εισφορών μηνός Φεβρουαρίου 2017 των μη μισθωτών ασφαλισμένων (αγροτών, αυτοαπασχολούμενων, ελευθέρων επαγγελματιών).

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ
«Προβλήματα Ποινικής Δικηγορίας και Δικαιοσύνης»


Θεσσαλονίκη, Σάββατο 1.4.2017 (09.30-19.00)
Συνεδριακό κέντρο Τράπεζας Πειραιώς,
Κατούνη και Μητροπόλεως, Λαδάδικα 

Για την κατάσταση που επικρατεί στο Δ/κο Πρωτ/κείο  Κέρκυρας, ο Πρόεδρος του Δ.Σ.Κ. απέστειλε στον  Υπουργό Δικαιοσύνης την παρακάτω επιστολή

Αμεσες λύσεις σε σωρεία επειγόντων προβλημάτων και ερωτημάτων που  έχουν προκύψει κατά την εφαρμογή του ασφαλιστικού νόμου 4387/2016 στους Δικηγόρους και τα οποία επιτείνουν την ανασφάλεια δικαίου προκαλώντας αδικαιολόγητη σύγχυση, ζητεί  με επιστολή του προς τον υφυπουργό Εργασίας και κοινωνικής Ασφάλισης Αν. Πετρόπουλο και τον Πρόεδρο του ΕΦΚΑ Α. Μπακαλέξη, ο Πρόεδρος του ΔΣΑ και της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, Β. Αλεξανδρής.
Ακολουθεί το κείμενο της επιστολής:

Με θέμα τις εξελίξεις στο ασφαλιστικό συνεδρίασε σήμερα Τρίτη, 29 Μαρτίου 2016, στα γραφεία του Δικηγορικού Συλλόγου της Αθήνας, η Ολομέλεια των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας.
Στη αρχή της συνεδρίασης, ο Πρόεδρος της Ολομέλειας, Β. Αλεξανδρής ενημέρωσε αναλυτικά τα μέλη της για τις πρωτοβουλίες που ανέλαβε όλο το προηγούμενο διάστημα, τόσο ο ίδιος όσο και η Συντονιστική Επιτροπή με στόχο την προώθηση των θέσεων του δικηγορικού σώματος και την απόσυρση του ασφαλιστικού προσχεδίου της κυβέρνησης.
Η Ολομέλεια επανέλαβε την ομόθυμη στάση της κατά του εν λόγω προσχεδίου και αφού διαπίστωσε ότι δεν έχει υπάρξει καμία ουσιαστική ανταπόκριση της κυβέρνησης στα αιτήματά της, έκανε ομόφωνα αποδεκτή την εισήγηση του προέδρου της και αποφάσισε:
Την συνέχιση της πανελλαδικής αποχής των Δικηγόρων έως και την Παρασκευή 15 Απριλίου 2016
Την σύγκληση της Συντονιστικής Επιτροπής των Δικηγορικών Συλλόγων την Πέμπτη, 14 Απριλίου 2016

 

Η Συντονιστική Επιτροπή των Δικηγορικών  Συλλόγων Ελλάδος που συνεδρίασε σήμερα 24/3/2016 στα γραφεία του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά, επανέλαβε την πάγια θέση του δικηγορικού σώματος για απόσυρση του ασφαλιστικού προσχεδίου της κυβέρνησης και έναρξη  διαλόγου με όλους τους κοινωνικούς φορείς.

Η Συντονιστική Επιτροπή διαπιστώνοντας ότι δεν υπάρχει έως τώρα ουσιαστική ανταπόκριση της κυβέρνησης στα αιτήματα του δικηγορικού σώματος αποφάσισε:

-Την συνέχιση της πανελλαδικής αποχής των Δικηγόρων έως και την Δευτέρα 4 Απριλίου 2016.

-Την σύγκληση της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας την Τρίτη, 29 Μαρτίου 2016

Επίσης, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας που έχει αναλάβει η Ολομέλεια των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος με τη δημιουργία Επιτροπής για θέματα προσφύγων και μεταναστών, αντιπροσωπεία της Συντονιστικής Επιτροπής επισκέφθηκε την Πύλη Ε1 του λιμανιού του Πειραιά, προκειμένου να διαπιστώσει τις συνθήκες διαβίωσης, σίτισης και υγιεινής των προσφύγων που φιλοξενούνται εκεί.

πηγή : lawnet.gr

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ 

Στην περιοχή μελών έχει αναρτηθεί τελευταία πληροφόρηση για το ασφαλιστικό .

Η Συντονιστική Επιτροπή της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, που συνεδρίασε σήμερα Τρίτη, 15/3/2016, στα γραφεία του Δικηγορικού Συλλόγου της Αθήνας για το ασφαλιστικό, αποφάσισε την συνέχιση της πανελλαδικής αποχής των Δικηγόρων έως και την Δευτέρα 28 Μαρτίου 2016 και την σύγκληση νέας  Συντονιστικής Επιτροπής, την Πέμπτη 24 Μαρτίου 2016.
Τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής εκτιμούν ότι η κυβέρνηση δεν έχει ανταποκριθεί στα βασικά αιτήματα του δικηγορικού σώματος για αυτοτέλεια του Ταμείου Επιστημόνων-Ελευθέρων Επαγγελματιών-Αυτοπασχολουμένων, κατάθεση αναλογιστικής μελέτης και ελάφρυνση των υπέρογκων ασφαλιστικών εισφορών. Αναμένεται από την κυβέρνηση η κατάθεση συγκεκριμένων, ποσοτικοποιημένων και δεσμευτικών προτάσεων επί του ασφαλιστικού των Δικηγόρων.
Παράλληλα η Συντονιστική Επιτροπή, ενόψει των εξαγγελλόμενων αλλαγών στο φορολογικό, εξέφρασε την θέση ότι δεν πρέπει να υπάρξει  περαιτέρω επιβάρυνση του φορολογητέου εισοδήματος των Δικηγόρων. Ζητεί επίσης να καθιερωθεί αφορολόγητο όριο 12.000 ευρώ και να προβλεφθούν ευνοϊκές διατάξεις για τους νέους, έως 5 ετών Δικηγόρους  καθώς και για όσους έχουν εισόδημα έως 20.000 ευρώ.

      Ανακοινώνεται ότι το Δ.Σ. κατά την συνεδρίασή του της 4/3/2016, αφού ενημερώθηκε από τον πρόεδρο του Δ.Σ.,  ενέκρινε ομόφωνα την απόφαση της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος για συνέχιση της αποχής μέχρι και την 16/3/2016 την οποία συνέχιση   θα εισηγηθεί και στην Γ.Σ. των μελών του Συλλόγου που έχει προσκληθεί να συνέλθει την Τρίτη  8/6/2016 και ώρα 12.00 με θέματα:

 1).- Ενημέρωση για τις εξελίξεις στο ασφαλιστικό ζήτημα.

2).- Έγκριση της απόφασης της Ολομέλειας για συνέχιση της αποχής μέχρι και 16.3.2016.

    Σημειώνεται ότι στην γραμματεία του Συλλόγου υπάρχει αντίγραφο της αναλογιστικής μελέτης που συνετάχθη και παρουσιάστηκε στην Ολομέλεια τα δε συμπεράσματα της μελέτης αυτής αυτής θα αναρτηθούν και στην ιστοσελίδα μας ούτως ώστε, στην σοβαρή καμπή που ευρίσκεται το θέμα του ασφαλιστικού,  το κάθε μέλος του Συλλόγου μας να μπορεί να συμμετάσχει υπεύθυνα στην Γ.Σ.
ΕΚ ΤΟΥ Δ.Σ.

Στον  νόμο για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης (Ν. 4320/2015) που δημοσιεύθηκε στο Φ.Ε.Κ. 29 τ. Α΄ /19-3-2015 και περιλαμβάνει διάταξη που αφορά τους ασφαλισμένους του Τομέα Ασφάλισης Νομικών και του Τομέα Σύνταξης και Ασφάλισης Υγειονομικών του Ε.Τ.Α.Α. Πιο συγκεκριμένα η διάταξη έχει ως εξής:7. Ασφαλισμένοι του Τομέα Ασφάλισης Νομικών και του Τομέα Σύνταξης και Ασφάλισης Υγειονομικών του Ε.Τ.Α.Α., οι οποίοι έχουν απολέσει την ασφαλιστική τους ικανότητα λόγω οφειλών στον ασφαλιστικό τους φορέα, δικαιούνται οι ίδιοι και τα προστατευόμενα μέλη τους παροχές ασθένειας σε είδος από 1.3.2015 έως 29.2.2016 με τις ίδιες προϋποθέσεις που ορίζονται στην περίπτωση Β΄ της υποπαραγράφου Α.3. της παραγράφου Α΄ του άρθρου πρώτου του ν. 4254/2014 (Α΄ 85).

Πατήστε εδώ για εγκύκλιο

Σε συνέχεια της αποστολής του ηλεκτρονικού μηνύματός μας, για τη δημοσίευση του Νόμου 4321/21-03-2015, σας κοινοποιούμε την κατεπείγουσα εφαρμοστέα εγκύκλιο του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, όσον αφορά την έναρξη και λειτουργία του νέου Νόμου.  Παρακαλούμε θερμά, για την ανάρτηση σε όλα τα σάιτς που κατέχετε, προκειμένου οι ενδιαφερόμενοι Έλληνες πολίτες να εισέρχονται στα Ασφαλιστικά Ταμεία για την τακτοποίηση τυχόν εκκρεμοτήτων τους.  Τέλος, σας ευχαριστούμε ειλικρινά για τις άριστες Πολιτικές σας συνεργασίες.-

 Με τιμή,  Αθήνα, 26 Μαρτίου 2015  

Με εντολή  Διευθυντή κυρίου Κωνσταντίνου Κούρκουλου 

Ο ενεργών τις ασφαλιστικές διαδικασίες υπάλληλος 

Ηλίας Σαρρής

Με το Προεδρικό Διάταγμα 28/2015 (ΦΕΚ Α' 34/23-03-2015) κωδικοποιούνται σε ένα ενιαίο κείμενο όλες οι σχετικές διατάξεις για την πρόσβαση σε δημόσια έγγραφα και στοιχεία.
Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                     Η ΓΕΝΙΚΗ  ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΙΩΑΝΝΗΣ  ΒΡΑΔΗΣ                           ΘΕΟΔΩΡΑ  ΜΕΤΑΛΛΗΝΟΥ

Πατήστε εδώ

Σας γνωρίζουμε ότι δημοσιεύθηκε στην Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης (τεύχος L 54/25-2-2015) ο κατ' εξουσιοδότηση Κανονισμός (EE) 2015/281 της Επιτροπής της 26ης Νοεμβρίου 2014 σχετικά με την αντικατάσταση των παραρτημάτων I και II του κανονισμού (EE) αριθ. 1215/2012 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου για τη διεθνή δικαιοδοσία, την αναγνώριση και την εκτέλεση αποφάσεων σε αστικές και εμπορικές υποθέσεις.
Η Προϊσταμένη της Γενικής Διεύθυνσης
Μ. ΑΡΒΑΝΙΤΗ

Σας γνωρίζουμε ότι δημοσιεύθηκε στην Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης (τεύχος L 49/20-2-2015) ο Εκτελεστικός Κανονισμός (EE) 2015/228 της Επιτροπής της 17ης Φεβρουαρίου 2015 για την αντικατάσταση των παραρτημάτων I έως VII του κανονισμού (ΕΚ) αριθ. 4/2009 του Συμβουλίου για τη διεθνή δικαιοδοσία, το εφαρμοστέο δίκαιο, την αναγνώριση και εκτέλεση αποφάσεων και τη συνεργασία σε θέματα υποχρεώσεων διατροφής.
Η Προϊσταμένη της Γενικής Διεύθυνσης
Μ. ΑΡΒΑΝΙΤΗ

Είναι γνωστό στο Διοικητικό Συμβούλιο  του ΔΣΚ αλλά και σε όλους τους  συναδέλφους,  το πρόβλημα έλλειψης  δικαστικών υπαλλήλων, τόσο στο Ειρηνοδικείο όσο και στο Πρωτοδικείο  και   Εφετείο  Κέρκυρας. Το πρόβλημα αυτό  γίνεται εντονότερο με τις αποσπάσεις – μεταθέσεις  και συνταξιοδοτήσεις  και άλλων υπάλληλων. Το ΔΣ   στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων του – δυνατοτήτων του,  σε συνεργασία και με το σύλλογο δικαστικών υπαλλήλων,  έχει  ήδη προβεί στις απαραίτητες παρεμβάσεις  προς τους θεσμικούς – αρμόδιους φορείς,  παράλληλα δε  έχει προγραμματίσει και παρέμβαση  στον αρμόδιο Υπουργό.
Ενόψει  της ανωτέρω έλλειψης  δικαστικών υπαλλήλων, 

Mε αφορμή την ειδησεογραφία των τελευταίων ημερών, σχετικά με τη χρήση  των διαθεσίμων, των αποθεματικών ή άλλων ποσών των Ασφαλιστικών Ταμείων για την εξυπηρέτηση χρηματοδοτικών αναγκών του Δημοσίου,  η Συντονιστική Επιτροπή των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας, έστειλε δια του Προέδρου της Βασίλη Αλεξανδρή, επιστολή  προς τον Πρόεδρο και το Διοικητικό Συμβούλιο του Ενιαίου Ταμείου Ανεξάρτητα Απασχολουμένων, με την οποία τους καλεί, σε περίπτωση που τεθεί τέτοιο θέμα στο ΕΤΑΑ:α. να απόσχουν από οποιαδήποτε τέτοια ενέργεια καιβ. να ενημερώσουν άμεσα τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής.

    Στα πλαίσια της εφαρμογής του συστήματος (ΑΤΛΑΣ), σας υπενθυμίζουμε, ότι υπάρχει διαθέσιμη εφαρμογή στο site του ΕΟΠΥΥ (www.eopyy.gov.gr/Εφαρμογές/Ασφαλιστική Ικανότητα), μέσω της οποίας οι συμβεβλημένοι γιατροί και πάροχοι υγείας, έχουν υποχρέωση να ελέγχουν ηλεκτρονικά την ασφαλιστική ικανότητα των ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ, πριν από την παροχή οποιασδήποτε υπηρεσίας.Μέσω της εφαρμογής, ελέγχεται η ασφαλιστική ικανότητα για τα άμεσα και έμμεσα μέλη (με υποχρεωτική αναφορά στο άμεσο μέλος), σε συγκεκριμένη ημερομηνία, με ενημέρωση του ενδιαφερόμενου, ως προς τη διάρκεια ισχύος της ικανότητας, βάση του ΑΜΚΑ του ασφαλισμένου
.   Επιπλέον, μόνο για το έμμεσο μέλος ασφαλισμένου, όταν δεν διαθέτει ατομικό Αριθμό Μητρώου /ΑΜΑ, δηλαδή δεν έχει απογραφεί, η εφαρμογή σας ενημερώνει, ότι παραμένει η υποχρέωση ελέγχου του ατομικού και του οικογενειακού Βιβλιαρίου Υγείας.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΟΠΥΥ
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΟΝΤΟΣ

Οι συνάδελφοι που διορίζονται αυτεπαγγέλτως σε ποινικές και πολιτικές υποθέσεις είναι υποχρεωμένοι να προσκομίζουν κατά την εκφώνηση της υπόθεσης ειδικό έντυπο παράστασης το οποίο χορηγείται από τη γραμματεία του Δ.Σ.Κ.
Κατά τους αυτεπάγγελτα διορισμούς ειδικά στα ποινικά δικαστήρια οι συνάδελφοι που έχουν δηλώσει ότι επιθυμούν να διοριστούν πρέπει να φροντίσουν να είναι διαθέσιμοι .

Δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως ο νέος νόμος 4242/2014, ο οποίος, στο άρθρο 13 περιέχει τις νέες διατάξεις για τις εμπορικές μισθώσεις, οι οποίες τελικώς διατηρούν τη 12ετή χρονική προστασία στις παλαιές μισθώσεις, χωρίς όμως να συμβαίνει το ίδιο για τις νέες.
Οι βασικές αλλαγές στις διατάξεις του νόμου για τις νέες μισθώσεις της επαγγελματικής στέγης, είναι οι ακόλουθες:

Σας γνωρίζουμε ότι η Γενική Συνέλευση του Λ.Ε.Δ.Ε., κατά την με αριθ 44/9-3-2013 συνεδρίασή της, ,σε εφαρμογή των διατάξεων της παρ 4 του άρθρου 21 του Καταστατικού του Λ.Ε.Δ.Ε., αποφάσισε τροποποιήσεις στις χορηγούμενες ενισχύσεις του Λ.Ε.Δ.Ε., που ισχύουν από 4-2-2013, ως ακολούθως,

Επειδή γινόμαστε δέκτες παραπόνων από δικηγόρους αλλά και απλούς πολίτες  για ορισμένες αρνητικές καταστάσεις που παρατηρούνται στο νέο δικαστικό μέγαρο, γνωστοποιούμε την θέση του Συλλόγου μας όπως έχει διατυπωθεί με το υπ'αριθμ. πρωτ. 42/1-2-2013 έγγραφό μας προς την επιτροπή διοίκησης και διαχείρισης του νέου δικαστικού μεγάρου:

Με τη δεύτερη παράγραφο του άρθρου 21 του Ν. 4055/2012, επιλύεται ένα ζήτημα διαχρονικού δικαίου που είχε δημιουργηθεί από την διατύπωση του άρθρου 72 παρ. 14 ν. 3994/2011. Με τη νέα διάταξη ορίζεται ρητώς ότι για τις καταψηφιστικές αγωγές που ασκήθηκαν πριν την έναρξη ισχύος του ν. 3994/2011 (27-7-2011) και μετατράπηκαν εν μέρει ή καθ’ ολοκληρίαν σε αναγνωριστικές μετά την έναρξη ισχύος αυτού, δεν οφείλεται δικαστικό ένσημο για το αναγνωριστικό αίτημα.
ΕΚ ΤΟΥ ΔΣ

Ενημερώνουμε τα μέλη μας ότι σύμφωνα με την υπ'αριθ. 166/26-1-2012. θέμα 22. απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΤΑΑ, η εισαγωγή των ασφαλισμένων του ΕΤΑΑ σε δημόσια νοσοκομεία, θα πραγματοποιείται με την αφαίρεση του σχετικού αποκόμματος από το βιβλιάριο παρακλινικών εξετάσεων, το οποίο ισχύει και ως εισιτήριο,όπως  ισχύει γιο τον Τομέα Υγείας Υγειονομικών.
Η παραπάνω απόφαση έχει ήδη υιοθετηθεί από τον τομέα Υγείας Υγειονομικών προς αποφυγή ταλαιπωρίας των ασφαλισμένων του προκειμένου για την έκδοση εισιτηρίου.

Η Ολομέλεια των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος κατά τη σημερινή συνεδρίασή της στην Αθήνα αποφάσισε

Ο Τομέας Υγείας Δικηγόρων Επαρχιών (πρώην Ταμείο Υγείας Δικηγόρων Επαρχιών) συστήθηκε με το Ν. 3655/2008, και συστεγάσθηκε με τον Τομέα Προνοίας Δικαστικών Επιμελητών (πρώην Ταμείο Προνοίας Δικαστικών Επιμελητών).

Ενόψει της  έναρξης λειτουργίας της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης στο ΕΤΑΑ, από 19/3/2012 και προκειμένου να διευκολύνουμε αφενός τους ασφαλισμένους μας και αφετέρου τους ιατρούς και φαρμακοποιούς, σας ενημερώνουμε τα κάτωθι :


Το παρόν σημείωμα αποσκοπεί στην ενημέρωση των Συναδέλφων αναφορικά με τα νέα δεδομένα, τα οποία δημιουργούνται στο φορολογικό πεδίο, που άπτεται

1. Άρθρο 20 παρ. 7 υποπαράγραφος α

Δυνατότητα άσκησης στα Δικαστήρια θεσπίζεται με την Ν.3910/2011 που προσθέτει

Την Τετάρτη 16.3.2011 συγκλήθηκε κατεπειγόντως η Ολομέλεια των νεοεκλεγέντων προέδρων των δικηγορικών συλλόγων της χώρας προκειμένου ν’ασχοληθεί με τις διατάξεις του φορολογικού νομοσχεδίου που  συζητείται  στην Ολομέλεια της Βουλής. Ως γνωστόν, στο αρθρο 20 του σχετικού νομοσχεδίου περιλαμβάνονται ρυθμίσεις για την

Σας πληροφορούμε ότι υπεγράφη (και δημοσιεύεται στο Φ.Ε.Κ. Β με ημερομηνία 09.03.2011) η Κοινή Υπουργική Απόφαση με θέμα

Για να δείτε το αρχείο πατήστε εδώ

Την προηγούμενη Πέμπτη δόθηκε προς διαβούλευση το φορολογικό νομοσχέδιο.  Σας γνωστοποιούμε το άρθρο 20 αυτού που αναφέρεται στους δικηγόρους, το οποίο περιλαμβάνει σημαντικές ρυθμίσεις που πρέπει  να προσεχθούν  διότι  ανατρέπουν τα μέχρι τώρα γνωστά και θα απασχολήσουν άμεσα τον κλαδο.

ΑΡΘΡΟ 20  ΠΑΡ. 7 ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ

7. α. Στοιχεία κάθε έγγραφης συμφωνίας περί αμοιβής για την παροχή δικηγορικών υπηρεσιών σχετιζομένων με

...

Φόρμα εισόδου

18 Ιουλίου 2024

Blog Δικηγορικού Συλλόγου Κέρκυρας
Κύλιση στην Αρχή