ΠΡΟΣ
    Τους βουλευτές Κέρκυρας:
      Νικόλαο Δένδια
      Αγγελική Γκερέκου
       Στέφανο Σαμοϊλη.

       Αξιότιμη Κυρία και Κύριοι Βουλευτές

       Όπως γνωρίζετε, ο δικηγορικός κόσμος της χώρας, με απόφαση της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων,  ευρίσκεται σε αποχή εκφράζοντας με τον τρόπο αυτό την απόλυτη αντίθεσή του σε βασικά  άρθρα στο σχέδιο του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας που έχει κατατεθεί από τον Υπουργό Δικαιοσύνης στην Βουλή προς συζήτηση και ψήφιση.Θα γνωρίζετε ασφαλώς ότι και ο δικαστικός κόσμος αντιτίθεται στο κατατεθέν σχέδιο. Ενδεικτικά αναφέρουμε τις αποφάσεις της κοινής διοικητικής ολομέλειας του Εφετείου και του  Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης, την υπ’αριθμ. 11/2014 απόφαση της διοικητικής ολομέλειας του Αρείου Πάγου. Αντίστοιχες αντιρρήσεις έχουν εκφράσει η Συντονιστική Επιτροπή των Συμβολαιογραφικών Συλλόγων Ελλάδας, η Ομοσπονδία Δικαστικών Επιμελητών και οι επιστημονικές ενώσεις.
Σημειώνουμε ότι, παρά τις τεκμηριωμένες αποφάσεις των διοικητικών ολομελειών των ως άνω δικαστηρίων και παρά τις από Αυγούστου 2014 έγγραφες παρατηρήσεις της Ολομέλειας των Προέδρων των δικηγορικών συλλόγων της χώρας, το σχέδιο του ΚΠολΔ κατατέθηκε στην Βουλή όπως συντάχθηκε, χωρίς δηλαδή να ληφθούν υπόψη στο παραμικρό οι παρατηρήσεις και προτάσεις των ως άνω αρμοδίων θεσμικών φορέων.Προς πληρέστερη ενημέρωσή Σας, επισυνάπτουμε στην παρούσα μας τις προμνημονευθείσες  παρατηρήσεις και προτάσεις της Διοικητικής Ολομέλειας του Α.Π. καθώς και της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων.
Εν τω μεταξύ την 2,3/12/2014 διεξήχθη, ως γνωστόν, πανελλαδικό δημοψήφισμα σε όλους τους Δικηγορικούς Συλλόγους της χώρας το αποτέλεσμα του οποίου, με ποσοστό  93%, ήταν αρνητικό για το κατατεθέν νομοσχέδιο του νέου Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας.
Ατυχώς, ο Υπουργός Δικαιοσύνης φαίνεται ότι εμμένει στην άκαμπτη στάση του μη αποδεχόμενος το αίτημα της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος να αποσυρθεί το νομοσχέδιο κατ’αρθρ. 86 του Κανονισμού της Βουλής και να επανακατατεθεί αφού ληφθούν υπόψη και ενσωματωθούν σ’αυτό οι τεκμηριωμένες παρατηρήσεις – προτάσεις του νομικού κόσμου της χώρας.Κατόπιν τούτων, και αφού λάβετε επιπροσθέτως υπ’ όψιν ότι οι μικρομεσαίοι οικονομικά δικηγόροι υφίστανται σοβαρότατο κόστος από μία πρωτίστως θεσμική διεκδίκηση, Σας  ζητούμε να ενημερώσετε τον Σύλλογό μας για τις απόψεις σας,  ως βουλευτές Κέρκυρας, επί του θέματος. Θα χαρούμε ιδιαίτερα στο ενδεχόμενο της αυτοπρόσωπης επίσκεψής σας στο ΔΣ του Συλλόγου μας για να εκθέσετε δια ζώσης τις απόψεις Σας.

Σε κάθε περίπτωση, αναμένουμε την έγκαιρη γραπτή απάντηση της παρούσας μας.Είναι αυτονόητο ότι, σε περίπτωση που  δεν μας γνωστοποιηθεί η θέση σας, ο Σύλλογός μας επιφυλάσσεται του θεσμικού του δικαιώματος να ενημερώσει τα μέλη του και την κερκυραϊκη κοινωνία σχετικά.                               

     Με την δέουσα τιμή