ΠΡΟΣ
1.    Την Πρόεδρο του Αρείου Πάγου.
2.    Την  Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου
3.    Τον Υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:
-     Πρόεδρο  Εφετών Κέρκυρας
-    Εισαγγελέα Εφετών Κέρκυρας
-    Πρόεδρο Πρωτοδικών Κέρκυρας, διευθύνουσα το Πρωτοδικείο Κέρκυρας
-    Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κέρκυρας,
-    Ειρηνοδίκη Κέρκυρας, διευθύνουσα το Ειρηνοδικείο Κέρκυρας.

Το  Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Κερκύρας κατά την συνεδρίασή του της 5/5/2017, αφού έλαβε υπόψη του,
-    την τείνουνα να παγιωθεί τακτική  της στελέχωσης  του Πρωτοδικείου και  του Ειρηνοδικείου Κέρκυρας με πρωτοδιοριζόμενους δικαστικούς λειτουργούς. Ιδίως, την επαναλαμβανόμενη στελέχωση του Ειρηνοδικείου Κέρκυρας με  δόκιμους Ειρηνοδίκες.
-     την  αδιαφορία με την οποία αντιμετωπίζονται από την ηγεσία της Δικαιοσύνης, των εκάστοτε Επιθεωρητών συμπεριλαμβανομένων,  οι επισημάνσεις του Δικηγορικού Συλλόγου Κέρκυρας  για τις προκαλούμενες επιπτώσεις από την κατάσταση αυτή.
-    την συνέχιση της απαράδεκτης αυτής τακτικής με τελευταίο παράδειγμα τη ήδη ανακοινωθείσα μετάθεση από το Ειρηνοδικείο Κέρκυρας δύο εκ των υπηρετούντων δοκίμων Ειρηνοδικών που πρωτοδιορίστηκαν κατά το τρέχον δικαστικό έτος και την αντικατάστασή τους από δύο άλλους δόκιμους πρωτοδιοριζόμενους  Ειρηνοδίκες,
Ομόφωνα αποφάσισε να κηρύξει προειδοποιητική αποχή των δικηγόρων Κέρκυρας από τα καθήκοντά τους στα δικαστήρια της Κέρκυρας  την προσεχή Πέμπτη 11/5/2016 ως ένδειξη έντονης διαμαρτυρίας για την προαναφερόμενη τακτική.  Καθιστά σαφές προς κάθε αρμόδιο  ότι, συνεχιζομένης της τακτικής αυτής, θα κλιμακωθούν οι κινητοποιήσεις του Δικηγορικού Συλλόγου Κέρκυρας και επισημαίνει ότι οι κινητοποιήσεις αυτές του Συλλόγου δεν στρέφονται κατά των υπηρετούντων δικαστικών λειτουργών.
        Ο  Πρόεδρος του Δ.Σ.Κ.                        Η  Γεν. Γραμματέας       ΙΩΑΝΝΗΣ  ΒΡΑΔΗΣ           ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ-ΝΑΤΑΛΙΑ ΒΑΡΔΟΥΝΙΩΤΗ