Αγαπητοί  συνάδελφοι,

 Το Σάββατο 28 Απριλίου 2018 πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία Διεθνής Επιστημονική Ημερίδα με θέμα «Η δικαστική ανεξαρτησία ως επιταγή του Κράτους Δικαίου και σκληρός πυρήνας του δικαιώματος σε δίκαιη δίκη». Η ημερίδα διοργανώθηκε από την Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων και την Ολομέλεια των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της Χώρας.

Χαιρετίζουμε το γεγονός ότι για ΠΡΩΤΗ φορά διοργανώθηκε διεθνής επιστημονική ημερίδα με την σύμπραξη της μεγαλύτερης δικαστικής ένωσης και των πολυπληθέστερων επιστημονικών συλλόγων της Χώρας.

Από την συντριπτική πλειοψηφία των ομιλητών, όπως τον Πρόεδρο της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων κ. Χριστόφορο Σεβαστίδη, τον Πρόεδρο του Δ.Σ.Α.  και Πρόεδρο της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδας κ Δημήτριο Βερβεσό, την Α΄Αντιπρόεδρο του Σ.Τ.Ε κ Ειρήνη Σάρπ, την Αντιπρόεδρο του Α.Π κ Μαρία Χυτήρογλου τονίστηκε ότι είναι επιτακτική ανάγκη η δικαιοσύνη να είναι ανεξάρτητη από πολιτικές και κάθε άλλες παρεμβάσεις (οικονομικών κλπ παραγόντων.

Από τον Δ.Σ.Κ παρέστησαν στην ημερίδα ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Κέρκυρας Γιώργος Καλούδης, το μέλος του Δ.Σ του Δ.Σ.Κ κ. Αλέξανδρος Παπαδάτος και η εξαίρετη συνάδελφος κ Μαρία Δουκάκη. 

Η φωτο είναι από τη λήξη των εργασιών της Ημερίδας.