Κυρία συνάδελφε,
Κύριε συνάδελφε,
  Ήδη από τη Κυριακή 9-9-2018  είχα συγκαλέσει συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου για  την Τρίτη 11-9-2018 .
 Τη Δευτέρα το πρωί 10-9-2018 πληροφορήθηκα αιφνιδιασθείς την από 7-9-2018  Πράξη της  Διευθύνουσας το Πρωτοδικείο Κέρκυρας κ. Δαρκούδη για επιστροφή στο βασανιστικό καθεστώς των προ εκφωνήσεων. Αμέσως τη κοινοποίησα σε όλους σας με e-mail και χωρίς σχόλια.
  Εισηγούμενος το θέμα διατύπωσα τη θέση να εκφράσουμε άμεσα εγγράφως την έντονη και γραπτή αντίθεσή μας.
Το Συμβούλιο αποφάσισε, πριν διατυπώσει θέση να επισκεφτεί την κα Δαρκούδη και να ακούσει για ποιους λόγους αποφάσισε επιστροφή στο παλιό καθεστώς. Υποχώρησα και συγκατένευσα. Χτες το πρωί Τετάρτη 12/9/2018 σύσσωμο το Διοικητικό Συμβούλιο επισκεφτήκαμε τη κ. Διευθύνουσα το Πρωτοδικείο Κέρκυρας και αφού της εκφράσαμε προφορικά την στενοχώρια μας και την αντίθεσή μας για επαναφορά στο παλιό ταλαιπωρητικό καθεστώς.
 Η κα Διευθύνουσα εξέθεσε τις απόψεις αυτής και των Πρωτοδικών επί του θέματος αυτού. Στο τέλος πεντακάθαρα της δήλωσα ότι δεν πείστηκα (ουδείς αντέλεξε) και να παραμείνει η ίδια επιτυχής διαδικασία.
Μετά τη 2ωρη συνάντηση με την κα Διευθύνουσα ξεκίνησε .νέα συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου η οποία διεκόπη, λόγω ανειλημμένων ασχολιών των μελών του Δ.Σ.
  Για σήμερα δεν ήταν εφικτή, (λόγω εργασιών των μελών του ΔΣ) η σύγκλιση της συνεδρίασης και τη συγκάλεσα για αύριο Παρασκευή14 Σεπτέμβρη 2018 και ώρα 12μ. . Η εισήγησή μου για το θέμα αυτό προς το Διοικητικό Συμβούλιο είναι σαφής και ως 1η  ενέργεια έχει την εξής απάντηση αίτημα:


«  Η ΕΙΣΗΓΗΣΗ του  ΠΡΟΕΔΡΟΥ  ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΣΤΑΛΕΙ ΤΟ ΑΡΓΟΤΕΡΟ ΑΥΡΙΟ 14-9-2018 ΣΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΟΥΣΑ ΤΟ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

ΠΡΟΣ
Τη Διευθύνουσα του Πρωτοδικείου Κέρκυρας
Πρόεδρο Πρωτοδικών κυρία Ευανθία-Ευαγγελία Δαρκούδη.

Κοιν:
                 1)κ. Πρόεδρο του Αρείου Πάγου
                 2)κ. Επιθεωρητή του Αρείου Πάγου
                                                                                     
                                                                          Κέρκυρα 12 Σεπτέμβρη 2018

        Κυρία Διευθύνουσα
        Εκπροσωπούμε τους 301 Δικηγόρους της Κέρκυρας και τους χιλιάδες πολίτες οι οποίοι  ως διάδικοι και  μάρτυρες προσέρχονται κάθε χρόνο στα Δικαστήρια της Κέρκυρας.
 Δικαστές και Δικηγόροι είμαστε συλλειτουργοί στην απονομή της Δικαιοσύνης.
Η αιφνιδιαστική πράξη σας της 7ης Σεπτέμβρη 2018 που πληροφορηθήκαμε τη  Δευτέρα 10-9-2018, μόλις επτά (7)ημέρες πριν την έναρξη του νέου Δικαστικού έτους 2018-2019, για επιστροφή στο παλιό καθεστώς των προεκφωνήσεων:
1)Ήταν αιφνιδιαστική, χωρίς να προηγηθεί οιοσδήποτε διάλογος, συζήτηση, διαβούλευση ή ενημέρωση μαζί μας,
2)είναι αόριστη,
3)είναι αναιτιολόγητη,
4)δεν στηρίζεται στον Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας,
5)ΕΠΑΝΑΦΕΡΕΙ τη καταταλαιπώρηση, βασανιστική αναμονή και περιφρόνηση των Δικηγόρων.
Εκφράζουμε την έντονη και απόλυτη διαφωνία μας  στη Πράξη σας αυτή και
ΖΗΤΑΜΕ
 Άμεσα οι υποθέσεις τακτικής και ειδικής διαδικασίας του Μονομελούς Πρωτοδικείου Κέρκυρας να εκδικάζονται κατ΄ουσίαν από τις 09:00 από τους / τις κ.κ. Πρωτοδίκες διανεμημένες – χρεωμένες από τη (προηγούμενη) Παρασκευή, όπως  συμβαίνει στη συντριπτική πλειοψηφία των Πρωτοδικείων της Ελληνικής Επικράτειας και όπως με απόλυτη επιτυχία, άψογα διεξάγονταν οι δίκες από τις 9 Φλεβάρη 2018 μέχρι την αιφνιδιαστική πράξη σας της 7ης Σεπτέμβρη 2018 καθόσον εξασφάλιζαν, μεταξύ άλλων, τη δυνατότητα μελέτης των δικογράφων από τον/την Δικαστή έδρας και τη ταχύτατη διεκπεραίωση ( σε μισή ώρα)  των δικών    εξ εγγράφων και των αναβολών.
Ο  Πρόεδρος
Γιώργος  Καλούδης»