Κυρίες και Κύριοι Πρόεδροι,
Για τη τελευταία (3-5-2020) ανακοίνωση της Συντονιστικής Επιτροπής και επί του Σχεδίου που μου εστάλη προς γνώση και έγκριση, διατύπωσα την εξής θέση με email:
 « Καλημέρα σας. Δεν είναι καθόλου θετική η παράταση  της προστασίας της πρώτης κατοικίας μόνο για τρείς μήνες και μάλιστα εν μέσω πανδημίας και επερχόμενης οικονομικής κατάρρευσης και μεγάλης φτώχειας. Διαφωνώ απόλυτα λοιπόν με τη παράγραφο 3.
Και να μην εκφρασθεί καμμία απολύτως ικανοποίηση.
  Σας θυμίζω ότι κατά την επίσκεψη της Συντονιστικής στον Τσιάρα στις 23  Ιούλη 2019 και όταν του βάλαμε το θέμα της υποχρεωτικής διαμεσολάβησης μας είπε  κατά λέξη ότι:  " Υποσχεθήκαμε στους θεσμούς ότι θα περάσουμε πρώτα την υποχρεωτική διαμεσολάβηση για να μας δώσουν μετά τη πρώτη κατοικία".
  Η θέση μας πρέπει να είναι ότι:
 "  Η προστασία της πρώτης κατοικίας πρέπει να είναι απόλυτη, μόνιμη και διηνεκής".
Αυτή είναι η θέση μου. Άρα δεν χρειάζεται και  επεξεργασία άλλων θέσεων στο μέλλον.
Εξ άλλου αφενός μεν οι τραπεζίτες έχουν υποθηκεύσει τις υπόψη πρώτες κατοικίες και είναι για πάντα εξασφαλισμένοι και θα πάρουν τα χρήματά τους σε περίπτωση πώλησης  αφετέρου δε με χρήματα και των δανειοληπτών, με τη βάρβαρη φορολόγηση του λαού, με την επιβολή νέων φόρων, όπως και του ΕΝΦΙΑ,    στα 10 σκληρά μνημονιακά χρόνια έχουν ανακεφαλοποιηθεί τρείς φορές οι Τράπεζές τους, τα δε χρήματά τους (τραπεζιτών ) είναι άθικτα στην Ελβετία ουδείς δε τιμωρήθηκε ή έφερε πίσω στη χώρα τα χρήματά του από τη "ΛΙΣΤΑ LAGARD !”

Συναδελφικά
Γιώργος      Ν.       Καλούδης

Πρόεδρος Δ.Σ.Κ.
Μέλος της Συντονιστικής  Επιτροπής της Ολομέλειας των Προέδρων

Υ.Γ.1 Όταν υπάρχει άλλη πρόταση-θέση ως μειοψηφία και αιτιολόγηση αυτής πρέπει να αναφέρεται στην ανακοίνωση. Από τη κρίσιμη Ολομέλεια της Λάρισας και μετά δεν αναφέρονται οι μειοψηφούσες προτάσεις.
Είναι θέμα αστικής ευγένειας αλλά και δημοκρατίας.


Υ.Γ. 2  Δεν είναι δυνατόν να συγκαλείται συνεδρίαση Συντονιστικής Επιτροπής για βράδυ Σαββάτου  μόνον με email μία ώρα και 55 λεπτά πριν τη συνεδρίαση. Χωρίς κανένα τηλεφώνημα, χωρίς κανένα sms. Δεν μπορεί κανείς   να είναι συνέχεια πάνω σε ένα ανοικτό laptop.

Είναι και αυτό θέμα αστικής ευγένειας αλλά και δημοκρατίας.