ΟΙ ΠΡΟΕΔΡΟΙ ΤΩΝ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΤΗΣ ΕΠΤΑΝΗΣΟΥ

 

Η παράταση της προθεσμίας του Κτηματολογίου να είναι ταυτισμένη με αυτήν της 20ετούς παραγραφής του άρθρου 1045 του Α.Κ.

 

ΕΚΚΛΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΩΝ ΕΠΤΑΝΗΣΩΝ

 

2-12-2020

Οι 4 Πρόεδροι των Δικηγορικών Συλλόγων  της Επτανήσου: Κέρκυρας Γιώργος Καλούδης, Ζακύνθου Γιάννης Γιατράς, Κεφαλλονιάς Σάββας Σαββάογλου και Λευκάδας Γεράσιμος Γαντζίας, απευθύνουμε έκκληση στους βουλευτές των εκλογικών περιφερειών της Επτανήσου: Κέρκυρας κ.κ. Στέφανο Γκίκα, Αλέκο Αυλωνίτη και Δημήτρη Μπιάγκη, Ζακύνθου κ. Διονύσιο Αχτύπη, Κεφαλλονιάς και Ιθάκης - Δικηγόρο κ. Παναγή Καπάτο και Λευκάδας κ. Θανάση Καββαδά να μιλήσουν στην Ολομέλεια της Βουλής και να ζητήσουν η παράταση της προθεσμίας του Κτηματολογίου να είναι ταυτισμένη με αυτήν της 20ετούς παραγραφής του άρθρου 1045 του ΑΚ.

 

Η παράταση του ενός έτους που προτείνει η κυβέρνηση είναι μια ανάσα αλλά ανεπαρκέστατη.

 

Δεν είναι δυνατόν και αντιβαίνει κάθε έννοια δικαίου και ηθικής ο πραγματικός ιδιοκτήτης, νομέας και κάτοχος που απλώς δεν έχει κατοχυρώσει ακόμη την ιδιοκτησία του στο Κτηματολόγιο  να έχει χειρότερη μεταχείριση και μικρότερη χρονικά προστασία από τον κακόπιστο κάτοχο (καταπατητή) ξένης ιδιοκτησίας της 20ετούς έκτακτης χρησικτησίας του άρθρου 1045 Α.Κ.

Είχαμε προγραμματίσει κοινές εκδηλώσεις για το 2020 αλλά η επέλαση του Covid19 τις ανέστειλε.

  Σήμερα είναι η αρχή κοινών παρεμβάσεών μας  για κοινά και οξυμένα προβλήματα που έχουν οι κοινωνίες της Επτανήσου (Ιδιωτικά Δάση, Δασικοί Χάρτες, επιχώριος περιουσία, κ.α.) λόγω του προυπάρξαντος κοινού δικαίου στα Επτάνησα (Ιόνιος Αστικός Κώδιξ, Εμπορικός Κώδιξ) αλλά και για θέματα γενικότερου ενδιαφέροντος  που απασχολούν την Πατρίδα μας, την Ελληνική Κοινωνία, το Δημοκρατικό Πολίτευμα  και τον κλάδο μας.

Οι Πρόεδροι

 

   Δ.Σ. Κέρκυρας                              Δ.Σ. Ζάκυνθου

Γιώργος Ν. Καλούδης                Γιάννης Γιατράς

 

Δ.Σ. Κεφαλλονιάς                    Δ.Σ. Λευκάδας

Σάββας Σαββάογλου             Γεράσιμος Γαντζίας