Τα στερνά τιμούν τα πρώτα

Η απάντηση στους 4

10-1-2021

 

 

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,

Η παραίτηση των κ.κ. Πλασκασοβίτη Ηλία, Βαρότση Χρύσας και Γεωργούδη Ιωακείμ από μέλη του ΔΣ , συμπίπτει χρονικά με δύο γεγονότα: α) Λίγες ημέρες μετά το διαρκές bulling που είχα δεχθεί από το Επιμελητήριο για να λάβει ο Σύλλογός μας απόφαση για τα 3 μέλη μας που θα συμμετέχουν ως αξιολογητές πολύ πριν λήξει η προθεσμία υποβολής υποψηφιοτήτων Δικηγόρων. Αρνήθηκα με το νόμιμο σκεπτικό ότι μπορεί να υπάρξουν κωλύματα μελών του ΔΣ άρα πρέπει να λήξει η προθεσμία υποβολής υποψηφιοτήτων και αμέσως θα γίνει, β)ένα ποταπού ύφους email που μου έστειλε η κ. Βαρότση με το σύνηθες αλαζονικό και αγενές ύφος της λες και είναι λοχίας και απευθύνεται σε νεοσύλλεκτο φαντάρο. Ζητούσε ό,τι και το Επιμελητήριο: Επιλογή των 3 πριν λήξει η προθεσμία υποβολής υποψηφιοτήτων. Ακολούθησε   ανταλλαγή και άλλων emails σε γνώση του ΔΣ.

  Η παραίτηση έγινε, πέραν του πομπώδους και του αιφνίδιου, με επικαλούμενους προσχηματικούς αβάσιμους και αναληθείς λόγους, όπως το μελάνι της σουπιάς για να θολώσει τα νερά.

 

  Η πραγματική αιτία της παραίτησης είναι το «υποκείμενο συνδικαλιστικό και πολιτικό νόσημα» για τη  πολιτική στάση τους στην αποκάλυψη του μεγαλύτερου ίσως σκανδάλου παραδικαστικού  κυκλώματος στην Ελλάδα, κατά τον τύπο, το οποίο είχε ως αποτέλεσμα την εξαφάνιση χιλίων είκοσι ποινικών δικογραφιών. Σημαντικός αριθμός των οποίων κακουργηματικού χαρακτήρα.

Οι  αναφορές τους σε βάρος μου είναι παντελώς αόριστες, αναληθείς, ανυπόστατες, κακόβουλες και νομικά έωλες ! Προπέτασμα καπνού ! Θυμίζουν αφορισμούς φανατικών καλόγερων του μεσαίωνα !

 

Η παραίτησή τους άργησε. Έπρεπε να είχε λάβει χώρα πριν από 15 μήνες, από τον Οκτώβρη 2019. Όταν πέραν της  απόφασης του ΔΣ μετέβησαν στην Αθήνα , στον Άρειο Πάγο και με προφορικό διάβημα ζήτησαν από τον Πρόεδρο του Αρείου Πάγου να μην μετατεθεί η  κ. Τατάκη από τη Κέρκυρα και να συνεχίσει το θεάρεστο έργο της για 17η χρονιά !  Ο Άρειος Πάγος απέρριψε το αίτημα και η κ. Τατάκη μετετέθη στην Αθήνα. Επ΄ αυτού το άρθρο στην εφημερίδα  «Ενημέρωση» του αρχαιότερου Δικηγόρου σε όλους  κ. Μάριου Παιπέτη ! Τόνισε ότι κάθε Δικαστής και Εισαγγελέας δεν πρέπει να παραμένει παραπάνω από τρία χρόνια σε έναν τόπο υπηρεσίας !

  Έχω να γράψω και να πω πολλά για  όσα συνέβησαν το 2019 και το 2020. Σίγουρα θα ολοκληρώσω το  βιβλίο που ξεκίνησα.

Σήμερα θα αρκεστώ σε ολίγα. Σύντομα θα παρουσιάσω απολογισμό της πλούσιας καθημερινής πολυεπίπεδης  3ετούς δράσης !

  Ουδέποτε ο Δικηγορικός Σύλλογος είχε τόση διαφάνεια και απόλυτη ενημέρωση, τουλάχιστον τη τελευταία 20ετία, από όση είχε επί Προεδρίας μου, όπως είχα δεσμευθεί προεκλογικά:

 

 - Ενδεικτικά:

 Προσκαλώ συνεδριάσεις με γραπτή πρόσκληση ημερήσιας διάταξης που αποστέλλεται σε όλους σας για γνώση σας.

-Άνοιξα τις ερμητικά κλειστές πόρτες του ΔΣ και τώρα όποιος συνάδελφος επιθυμεί μπορεί να παρακολουθεί ζωντανά τις συνεδριάσεις, όπως από 10ετίες συνέβαινε σε άλλους συλλόγους. Οι συνεδριάσεις από «μυστικό κογκλάβιο»  έγιναν δημόσιες για εσάς.

 -Μετά τις συνεδριάσεις ενημερώνεσθε για τις συζητήσεις και τις αποφάσεις που ελήφθησαν με email,

-Αμέσως μετά από κάθε συνεδρίαση  Ολομέλειας των Προέδρων και της Συντονιστικής σας ενημερώνω αμέσως με email με τις θέσεις και τα επιχειρήματα που ανέπτυξα και τι ψήφισα. Και τις μειοψηφίες μου. Και τις αποφάσεις στις οποίες συνετέλεσα με τη διεκδίκησή μου προς όφελός σας.

 Ουδέποτε μου ασκήθηκε κριτική από οιονδήποτε για κάποια θέση που υποστήριξα.

 Άγνωστα και απλησίαστα πράγματα για τους προκατόχους μου που δεν γνωρίζαμε εάν και   όταν μιλούσαν στην Ολομέλεια, τι έλεγαν και τι ψήφιζαν.

Κάθε ενέργεια και δράση μου είναι σε μία γυάλα ορατή και εποπτευόμενη από όλους σας.

 

Πως τολμά  να μιλά η τρόικα για θέματα δημοκρατίας ;

Από τη 1η ημέρα συγκρότησης του Δ.Σ σε σώμα προσπάθησα και αγωνίστηκα να επιτευχθεί σύνθεση και δημοκρατική ομαλότητα. Παράδειγμα: Εισηγήθηκα για το Προεδρείο τη κλασσική δημοκρατική πρόταση:  Αναλογικό Προεδρείο στο οποίο να συμμετέχουν όλες οι Παρατάξεις. Δημοκρατική Κατάκτηση του μαζικού κινήματος από τη δεκαετία του ’80.  Συγκεκριμμένα ανέπτυξα το σκεπτικό ότι η παράταξη του συναδέλφου κ. Αλέκου Αυλωνίτη που είχε λάβει το 33% των ψήφων έπρεπε κατά συνέπεια να λάβει μία θέση είτε του Αντιπροέδρου είτε  του Γ. Γραμματέα. Μάλιστα, μετά τη δημοκρατική θέση για αναλογικό Προεδρείο εισηγήθηκα το πρόσωπο στο οποίο είχε καταλήξει η Παράταξη του κ. Αυλωνίτη, τον κ. Σπ. Παγκράτη είτε για Γραμματέα είτε για Αντιπρόεδρο ανάλογα με την επιλογή που ήθελε ο κ. Πλασκασοβίτης. Ο κ. Πλασκασοβίτης είπε ότι έχουν πλειοψηφία και θα αποφασίζουν ότι θέλουν. Ενώ συνέχιζα να καταβάλω προσπάθεια σύνθεσης και δημοκρατικού αναλογικού Προεδρείου  ο  κ. Γεωργούδης είπε ότι αρκετά το συζητήσαμε , πάμε να ψηφίσουμε να τελειώνουμε γρήγορα. Μετά από αυτό ο κ. Παγκράτης απέσυρε την υποψηφιότητά του.

 Τονίζω ότι στη συντριπτική πλειοψηφία των Δικηγορικών Συλλόγων της πατρίδας μας αναδείχθηκε αναλογικό Προεδρείο.

 

-Από τη 1η ημέρα προέκυψε θέμα επαρκούς τήρησης των Πρακτικών, που να αποτυπώνουν καθαρά ότι λέγεται και ισχυρίζεται κάθε μέλος του ΔΣ, ειδικά στα κρίσιμα θέματα, και γι΄αυτό μπήκε και θέμα μαγνητοφώνησης και απομαγνητοφώνησης, που όμως είχε υψηλό κόστος.

 

  Η κ. Βαρότση από τη πρώτη ώρα συγκρότησης του Συμβουλίου έδειξε σοβαρό πρόβλημα ανεπάρκειας (;) στη τήρηση των πρακτικών. Είναι ανεπίτρεπτο να φέρνει στον Πρόεδρο με 3σέλιδη  γραπτή κατατεθείσα εισήγηση του Προέδρου που κατέληγε «να φέρουν πίσω τις δικογραφίες»! Χωρίς τη γραπτή αντιεισήγηση του κ. Πλασκασοβίτη!  Χωρίς και  κάποιες άλλες τοποθετήσεις ! Και να απαιτεί να τα υπογράψω λες και απευθύνεται σε παιδιά του νηπιαγωγείου! Αλήθεια έχει προδιατελέσει μέλος Δ.Σ.  Πολιτιστικού Συλλόγου;

  Στο θέμα της προδιανομής από τη προηγούμενη ημέρα των υποθέσεων Μονομελούς για να μην ταλαιπωρούνται οι Δικηγόροι με πολύωρες αναμονές, όπως συμβαίνει σε 51 Πρωτοδικεία της χώρας, η  τρόικα  πήγε με το μέρος της κ. Δαρκούδη contra στους Δικηγόρους και στους πολίτες.

 

 

 

-Τον Σεπτέμβρη  2019 σε συνεδρίαση ΔΣ, δέχθηκα  μία μεγάλη άγρια επίθεση, επειδή ζήτησα από τη Γραμματεία της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, να μου απαντήσει πόσες ποινικές υποθέσεις στον πρώτο βαθμό κοντά στη 5ετία εκκρεμούν για παραπομπή στο ακροατήριο, πόσες εκκρεμούν προς εκδίκαση και είναι κοντά στα όρια της παραγραφής (8ετία), πόσες ποινικές υποθέσεις εκκρεμούν στον β΄βαθμό για εκδίκαση και είναι κοντά στην 7ετία, πόσες κακουργηματικές υποθέσεις εκκρεμούν στην ανάκριση και πόσες περιέχουν και πλημελλήμματα !  Ως είχα νόμιμο και ηθικό δικαίωμα αλλά και καθήκον απέναντι στο σύνολο των συναδέλφων Δικηγόρων και απέναντι στο λαό στο όνομα του οποίου απονέμεται η Δικαιοσύνη,

 

 Τι είχε να κρύψει η Εισαγγελία και αναζήτησε συνήγορους μέσα στο Συμβούλιο και μάλιστα επιθετικούς ;

 

Ήταν αναφαίρετο δικαίωμά μου. Και ένας απλός πολίτης μπορεί να το ζητήσει. Κανονικά τα στοιχεία αυτά έπρεπε να είναι στη Διαύγεια και να ενημερώνονται κάθε μήνα.

 

 Μαζί με τις 1.020 τελικά εξαφανισθείσες δικογραφίες είχε χαθεί από το αρχείο και η ..αίτησή μου  ! ! ! Είχα μεριμνήσει όμως και είχα πάρει αριθμό  από το ηλεκτρονικό πρωτόκολλο !

 

 

 

-Στην επίσκεψη που κάναμε στη νεοεκλεγείσα Δήμαρχο συναδέλφισσά  μας δικηγόρο κ. Μερόπη Υδραίου για να επισπεύσει τις διαδικασίες ανακατασκευής του δρόμου μέχρι τις Φυλακές που πλημμυρίζει, για να κατασκευασθεί ένας κόμβος ή να τοποθετηθούν σηματοδότες στη διασταύρωση των οδών Μητρ. Μεθοδίου-Δον. Δημουλίτσα- Θεόδ. Κολοκοτρώνη, να ανοίξει ο δρόμος και να δημιουργηθεί το πάρκιγκ από τη πλευρά της Villa Rossa,μετά το πέρας του διαβήματος, είχαμε μία ιδιωτική συζήτηση με τη Δήμαρχο παρουσία του κ. Αλ. Παπαδάτου.

Μετά από λίγα λεπτά εισέβαλε η κ. Βαρότση, απρόσκλητη, και  διέκοψε με ανάγωγο, αυθάδη τρόπο και ανοίκειο ύφος τη συζήτηση που είχα στο γραφείο της δημάρχου θέλοντας να μου μιλήσει κατιδίαν. Μετά με περίμενε έξω από το Μαράσλειο για να μου ζητήσει να μεταβώ και εγώ στην Αθήνα στον Άρειο Πάγο και να ζητήσω, με το προφορικό διάβημα,  να μην μετατεθεί η Τατάκη από τη Κέρκυρα ! ! ! Το έκανε γιατί γνώριζε  το κύρος που είχα και έχω στον Άρειο Πάγο !

 

Δεν γνώριζε ότι είχε διαταχθεί και  διεξαγόνταν ποινική προκαταρκτική εξέταση για πλαστογραφία κ.α. και υπήρχε  «συγκατηγορούμενος» ως ύποπτος και αστυνομικός ; Η ίδια η κ. Βαρότση γιατί δεν πήγε στην Αθήνα και αρέσκεται να κινεί και κινείται παρασκηνιακά ;

 

Για το Πειθαρχικό: Όταν έχουν ανασταλεί όλες οι δικονομικές (ποινικές και αστικές) προθεσμίες δεν έχουν ανασταλεί και οι προθεσμίες για τις πειθαρχικές διαδικασίες;

Γιατί δεν λένε ονόματα; Γιατί η επιλεκτική μνήμη τους ξέχασε ότι υπήρχαν υποθέσεις και υπάρχουν ακόμη (λιγότερες) υποθέσεις από την εποχή της Προεδρίας Γ. Βραδή που οι εισηγητές δεν τις έχουν κλείσει παρά τα έγγραφά μου  ;

 Όταν υπάρχει απαγόρευση της εργασίας μας και τόση δυστυχία οι ίδιοι επιθυμούν να βλέπουν κομμένα κεφάλια δικηγόρων σαν του  Άρη Βελουχιώτη σε κολώνες της ΔΕΗ ; Οι Τράπεζες είναι αδίστακτες και κυνικές ! Το ίδιο και οι  δικηγόροι τους ;

 

-Εννιά (9) Γενικές Συνελεύσεις εισηγήθηκα και συγκάλεσε το ΔΣ. Δεν είχαν απαρτία.

Τον Σεπτέμβρη 2020 εισηγήθηκα στο ΔΣ να συγκαλέσει Γενική Συνέλευση με ενημέρωση και συζήτηση εφόλης της ύλης. Το ΔΣ το απέρριψε λόγω των απαγορεύσεων του Covid 19.

  Για πέντε συγκλίσεις ΔΣ το 2018  δεν υπήρξε απαρτία επειδή στην Ημερήσια Διάταξη υπήρχε το θέμα της Σύγκλισης Γενικής Συνέλευσης, κατόπιν αιτήματος 45 συναδέλφων με πρώτο τον πρ. Πρόεδρο κ. Χρήστο  Κασίμη, για να υποβληθεί από τον Δικηγορικό Σύλλογο Κέρκυρας μήνυση κατά παντός υπευθύνου για τη ρύπανση περιβάλλοντος από τους τόννους-λόφους από απορρίμματα στους δρόμους της Κέρκυρας το 2018. Όταν τελικά αποφασίστηκε τόσον η έκτακτη όσο και η επαναληπτική ΓΣ δεν είχαν απαρτία !

Αναγνωρισιμότητα και αναγνώριση είχα από το λαό μεγάλη πριν θέσω υποψηφιότητα για Πρόεδρος του Συλλόγου μας, με ανιδιοτελή δράση: Παλαιόπολη ή ΜονΡεπό, κατάληψη της Ανατολικής πλευράς του Ανάκτορου των Αγίου Γεωργίου και Αρχάγγελου Μιχαήλ, κατάληψη με δίκες  του δημόσιου χαρακτήρα του Υλλαικού Λιμένα («λιμνοθάλασσα Χαλικιόπουλου») κ.α. που πρόσθεσαν πλούτο διαρκή στη Κέρκυρα.

Οι 4 ήταν απόντες από κάθε κοινωνικό και κερκυραικό αγώνα.

 

-Λειτούργησα απόλυτα δημοκρατικά.

  Η τρόικα όμως επιδίωκε παράνομα να μην ασκώ τα δικαιώματα που μου αναγνωρίζει και επιτάσσει για τον Πρόεδρο ο Κώδικας Δικηγόρων.

 Επιδίωκε μόνιμα, παράνομα και αθέμιτα να είμαι ένας Πρόεδρος-μαριονέτα και να διοικούν αυτοί, ενώ τη ποινική και αστική ευθύνη του Συλλόγου τη φέρει πρωτίστως ο Πρόεδρος.

 Επιδίωκε να  με φιμώσει. Άλλωστε με το βλοσυρό  και κακό ύφος τους έχουν δημιουργήσει αποπνικτική και απωθητική ατμόσφαιρα στο Μέγαρο.

Δεν ψήφισαν να εκδοθεί Ημερολόγιο του Συλλόγου, όταν όλοι οι Σύλλογοι, ακόμα και πιο μικροί των 15 Δικηγόρων-μελών (πχ Κυπαρισσίας εκδίδουν και διανέμουν δωρεάν ημερολόγια,

 Ήταν και είναι αντίθετοι στην έκδοση της Ιόνιας Επιθεώρησης του Δικαίου (που αποτελεί και νομική υποχρέωση) και καταξιώνει και επιστημονικά έναν Σύλλογο,

Τι θέλουν; Να κοιμάμαι όρθιος ;

 

  Τη τρόικα και όσους βυσσοδόμησαν τους ενοχλεί το φως και η διαφάνεια.

Τους ενοχλεί ότι λάμπει ο ΔΣΚ, δια του Προέδρου του στην Ολομέλεια, στη Συντονιστική, στο CCBE. με καθαρό, δυνατό λόγο που προκαλεί αλλαγές και ανακατατάξεις, προς όφελος των πολλών, των νέων, των αδικημένων.

 Τους ενοχλεί ότι έχω παρουσία και δεν ξυπνάω τη μία το μεσημέρι.

  Τους ενοχλεί η διατύπωση καθαρού λόγου και η αποτελεσματική διεκδίκηση ώριμων αιτημάτων.

Τους ενοχλεί ότι είμαι από τις 08.30, σχεδόν κάθε ημέρα, στα Δικαστήρια, ειδικά τις ημέρες του Covid19, για να λύνονται άμεσα όσα προβλήματα ανακύπτουν καθημερινά την ανώμαλη αυτή περίοδο των απαγορεύσεων και των περιορισμών.

  Τους ενοχλεί ότι μέχρι και ανακοινώσεις κόκκινες για την επικινδυνότητά των  ασανσέρ, λόγω μη ανανέωσης του αέρα,  ο ίδιος τις κόλλησα.

 Τους ενοχλεί ό,τι κινείται.

 Τους ενοχλεί ότι δεν προέρχομαι από πολιτικά γραφεία, δεν είμαι οσφυοκάμπτης και δεν κάνω βρώμικες δουλειές ή δεν κάνω τον τροχονόμο σε σάπιες καταστάσεις.

  Τους ενοχλεί διότι το μέγιστο ενδιαφέρον μου είναι οι νέοι δικηγόροι να έχουν δουλειά και αξιοπρεπή διαβίωση !

Τους ενοχλεί ο αγώνας  μου και στην ολομέλεια και στη Κέρκυρα για να επανέλθει ο νόμος Κατσέλη και να σωθεί η πρώτη κατοικία των φτωχών και υπερχρεωμένων νοικοκυριών από  τους αδηφάγους τραπεζίτες !

 

 Ο θεσμικός ρόλος του Προέδρου και του ΔΣ επιτάσσει τη διαρκή θέση του συλλειτουργού με αλληλοσεβασμό με τους Δικαστές και τους Δικαστικούς υπαλλήλους και όχι αυτόν του υποτακτικού και του αποδέκτη ραπισμάτων από ένιους αλλαζόνες και κακότροπους Δικαστές ή Δικαστίνες, ως συνέβαινε μέχρι το 2018 !

 

Επειδή η  δικαιοσύνη ασκείται, απονέμεται και εκτελείται στο όνομα του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ  και όχι στο όνομα της ΤΑΤΑΚΗ ,

 

Επειδή η απονομή της δικαιοσύνης δεν είναι μία μυστική διαδικασία (πλην προανάκρισης και ανάκρισης) αλλά είναι συνταγματικά υποχρεωτική η δημοσιότητα της δίκης για να μπορούν να παρακολουθούν και να κρίνουν οι πάντες:

 

Καλούνται οι συνάδελφοι κ.κ. Πλασκασοβίτης, Γεωργούδης  και η κ. Βαρότση να απαντήσουν σε σας, στους συναδέλφούς μας αλλά και στο Λαό της Κέρκυρας,  αφού η επιστολή τους μετά την αποστολή της σε όλους σας από το email του Συλλόγου, όπως μου ζήτησαν και έκανα, αναρτήθηκε στο facebook, μεταδόθηκε από ένα τηλεοπτικό κανάλι και  διαδόθηκε παντού:

 

1ο)Με την εξαφάνιση των 1.020 ή όσων ποινικών δικογραφιών και την ένεκα της εξαφάνισης αυτών παραγραφή όσων εγκλημάτων παρεγράφησαν, απονεμήθηκε δικαιοσύνη; Ναι ή όχι ;

 

2ο)Οι υπαίτιοι της μη απονομής δικαιοσύνης είναι αθώοι και δεν πρέπει να υποστούν καμμία συνέπεια ; Αυτό είναι παράδειγμα που πρέπει να επαναλαμβάνεται σε όλες τις εκφάνσεις του δημόσιου βίου και να το επικαλείται κάθε διαπράξας παράπτωμα ή αδίκημα ; Πρέπει να τους στήσουμε και άγαλμα ;

Ναι ή όχι ;

 

3ο)Υπήρχε ή δεν υπήρχε από την 1η Σεπτέμβρη 2018 παραγγελία της Εισαγγελέως  του Α.Π. κ. Ξένης Δημητρίου όλες οι ποινικές υποθέσεις πλημμελληματικού χαρακτήρα οι οποίες σε πρώτο βαθμό ήταν κοντά στη 4ετία και στον δεύτερο βαθμό ήταν κοντά στην 7ετία , να παραπεμφθούν άμεσα στα ακροατήρια ;

Έγινε αυτό για τις εξαφανισθείσες ;

 

4ο)Για ποιό λόγο  η τρόικα ενώ  γνώριζαν  καλά για τις 502 εξαφανισθείσες ποινικές δικογραφίες και τη κύρια υπεύθυνη, παρόλα αυτά, πρωταγωνίστησαν με άλλους 7-10 συναδέλφους και επιδόθηκαν στη συγκέντρωση υπογραφών;

 Για να γυρίσει η κ. Τατάκη στη Κέρκυρα, όπως το είχε ζητήσει από το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο τον Οκτώβρη 2020 αλλά το αίτημά της απερρίφθη  ;

 

5ο)Γιατί η κ. Τατάκη είχε ζητήσει να επιστρέψει στη Κέρκυρα ;

 

6ο) Εάν δεν είχαν εξαφανισθεί οι 1.020 ή όσες είναι ποινικές δικογραφίες  από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Κέρκυρας (που τελικά βρέθηκαν  σε οίκημα  φουρνάρισσας στον Κάτω Γαρούνα) , και εάν ακολουθούνταν οι νόμιμες (εμπρόθεσμες)  ποινικές προανακριτικές ή ανακριτικές διαδικασίες και ελάμβαναν την οδό του ποινικού ακροατηρίου όσες έδει και διεξάγονταν οι  ποινικές δίκες αφενός μεν όλοι οι  συνάδελφοί μας  δικηγόροι θα είχαν εισπράξει σημαντικές αμοιβές ο δε Σύλλογός μας αλλά και το ΛΕΑΔΚ θα είχαν πραγματοποιήσει επίσης σημαντικές   εισπράξεις από τα γραμμάτια προείσπραξης δικηγορικής αμοιβής και κρατήσεων. Ναι ή όχι ;

 

7ο)Γιατοι τρεις συνάδελφοι δεν μίλησαν ποτέ, ούτε τώρα , για κυκλώματα υπηρεσιών που δημιουργούν αθέμιτο ανταγωνισμό σε βάρος του συνόλου των συναδέλφων ;

 

8ο) Για το με αρ. 1 πρόβλημα που αντιμετωπίζουν σε συντριπτικό πλειοψηφικό ποσοστό οι συνάδελφοί μας σήμερα, την ανάγκη οικονομικής ενίσχυσης μέσω του μόνου αναδιανεμητικού αλληβοηθητικού ταμείου που έχουμε, του ΛΕΑΔΚ (ιδίως όταν η κυβέρνηση δεν τήρησε τις εξαγγελίες της) ποια είναι η θέση τους ;

 

Εάν δεν επιδειχθεί έμπρακτη κοινωνική αλληλεγγύη και ενδιαφέρον τώρα , στη χειρότερη περίοδο που έχουν βρεθεί ποτέ οι δικηγόροι μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, τώρα  στο 2ο Very Long Lock Down πότε θα επιδειχθεί ;

 

Ουδέποτε υπήρχε τόσο άπλετο φως και ουδέποτε απόλυτη ελευθερία έκφρασης όλων, όσο επί της Προεδρίας μου. Επί προκατόχου μου κ. Γ.Βραδή με απειλούσε ότι θα με περάσει πειθαρχικό επειδή μέσω facebook (που να μου περάσει δήλωση στο site του Συλλόγου ! ! !) του ασκούσα κριτική για την άθλια, ανόητη 9μηνη καταστροφική αποχή (2016)  που τελικά κηρύχθηκε παράνομη από το Σ.τΕ.. Αποχή που φτωχοποίησε τους δικηγόρους, μας γέμισαν οφειλές προς τα ασφαλιστικά ταμεία μας και   μία καταθλιπτική ατμόσφαιρα, μία απαισιοδοξία. Το διττό αποτέλεσμα: α)Έκαναν τους πλούσιους δικηγόρους (ποινικού) πλουσιότερους, τους μεσαίου εισοδήματος  τους έκαναν φτωχούς και τους μικρού εισοδήματος σε απόγνωση,

β) Ευτέλισαν τον θεσμό της αποχής και κανένας δικηγόρος σε όλη την Ελλάδα δεν μιλάει πλέον για αποχή. Αχρήστευσαν ένα όπλο μας !

 

-Ο κ. Γ. Κοντός με ποια ιδιότητα παρεμβαίνει συνεχώς; Επί  του προκειμένου για να υπερασπισθεί τους 3 και προστιθέμενος γίνονται 4 ; Με αυτήν του Προέδρου της Νομαρχιακής Επιτροπής Κέρκυρας της Νέας Δημοκρατίας ;

Το φαινόμενο του κ. Κοντού, ο οποίος για πρώτη φορά ενδιαφέρεται για τα συνδικαλιστικά του Συλλόγου μας, πράγμα απολύτως θεμιτό, αποτελεί μία ευθεία κομματική παρέμβαση στο ανεξάρτητο και αδέσμευτο δικηγορικό συνδικαλιστικό κίνημα. Ξαφνικά εδώ και λίγους μήνες εμφανίστηκε να ενδιαφέρεται για τα θέματα του Συλλόγου μας, με αφορμή το μείζον πρόβλημα του Κτηματολογίου, για το οποίο όλοι γνωρίζετε τον μακρόχρονο και σκληρό αγώνα που έδωσα για τη παράτασή του, υπό την ιδιότητα όμως του Προέδρου της Νομαρχιακής Επιτροπής Κέρκυρας της Νέας Δημοκρατίας. Δηλ ο κ. Κοντός όψιμα και με τη κομματική του σφραγίδα εμφανίστηκε ως υπερασπιστής όλων Δικηγόρων Κέρκυρας. Αυτό το όψιμο ενδιαφέρον, πέραν του ότι είναι αναληθές, καθόσον όλοι γνωρίζουμε ότι οι πολιτικές και της παρούσας κυβέρνησης έχουν πνίξει θανάσιμα το επάγγελμά μας, πολιτικές που πολέμησα και θα συνεχίσω να πολεμάω έχοντας ως μόνον γνώμονα το συμφέρον των συναδέλφων μου-δικηγόρων, είναι και επικίνδυνο για τα δικηγορικά πράγματα αλλά και για τη πορεία του Συλλόγου μας γενικότερα καθόσον προσπαθεί να διαιρέσει και να κατευθύνει με αμιγώς κομματικά κριτήρια τη πορεία μας και το επαγγελματικό μας μέλλον. Σε αυτή του τη προσπάθεια εργαλειοποίησης του Συλλόγου μας πρόθυμους αρωγούς, συνειδητά ή ασυνείδητα δεν το γνωρίζω, βρήκε τους κ.κ. Βαρότση, Πλασκασοβίτη και Γεωργούδη οι οποίοι ενώ θα έπρεπε στη παρούσα κρισιμότατη συγκυρία για το μέλλον της δικηγορίας στη πατρίδα μας να γίνουν μία γροθιά με τα όλα τα  τεράστιες δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε, πέραν από ιδιοτέλειες και προσωπικά μικροσυμφέροντα, αποφάσισαν, καθυστερημένα μετά από τρία χρόνια θητείας στο ΔΣ και ενόψη των επερχόμενων εκλογών, να φυγομαχήσουν αναζητώντας, καθώς φαίνεται, νέες συμμαχίες στον συνδικαλιστικό μας χώρο. Ακόμα και ένας άπειρος περί τα κοινά πολίτης μπορεί  να διακρίνει τη ταχύτητα και τον άμεσο συντονισμό μεταξύ των τριών και του κ. Κοντού, ο οποίος ενήργησε και ως εκπρόσωπος τύπου (ή καθοδηγητής ;) στην απελπισμένη παραίτησή τους ! 

 

Δεν έχουν αντιληφθεί οι εν λόγω κύριοι ότι η συνδικαλιστική ζωή συνεχίζεται και οι μαχητές παραμένουν σταθερά στις επάλξεις !

 

Προχωράει άμεσα η διαδικασία αναπλήρωσης με τους αναπληρωματικούς, κατά νόμο.

Ο αγώνας συνεχίζεται!

 

   Τον Γιώργο Καλούδη δεν τον κρατάει κανένας. Είναι συνεπής στην εγκριθείσα από εσάς προγραμματική θέση:

 

 Αξιοπρέπεια των Δικηγόρων, εργασία για όλους, Διαφάνεια, αέρας ελευθερίας, διεκδίκηση των δικαίων μας !

 

Δεν έχει εξαρτήσεις, δεν χρωστάει χάρες ή εξυπηρετήσεις , δεν ζήτησε ποτέ  προνόμια, δεν επιδίωξε ποτέ χαριστικές σχέσεις με Δικαστές ή Εισαγγελείς  , είναι ανεξάρτητος και ελεύθερος, γι΄ αυτό μπορεί και μάχεται αενάως για ίσες ευκαιρίες για όλους, για κοινωνική δικαιοσύνη, για ισονομία και ισοπολιτεία, για να λάμπει ο ήλιος για όλους, για να ζήσουν όλοι οι δικηγόροι.

 

 

  Όπως έγραψε και ο Μέγας Διονύσιος Σολωμός:

 

«Συλλογάται καλά όποιος συλλογάται ελεύθερα» !

 

Υ.Γ. Αλήθεια ας απαντήσουν οι 4 : Γιατί η εξαφάνιση δικογραφιών σταμάτησε το 2018, όταν εκλέκτηκα Πρόεδρος ;

 

 

Γιώργος  Ν.  Καλούδης

Πρόεδρος

του Δικηγορικού Συλλόγου Κέρκυρας