Κέρκυρα   7 Μάη 2021

ΕΞ. ΕΠΕΙΓΟΝ

Προς:

                1)Υπουργό Δικαιοσύνης κ. Κωνσταντίνο Τσιάρα,

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

  2)Γενικό γραμματέα του Υπουργείου Δικαιοσύνης κ. Παναγιώτη Αλεξανδρή

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

   Θέμα: Μη φύλαξη του Δικαστικού Μεγάρου Κέρκυρας από αστυνομικό και μη αποστολή υγιειονομικού υλικού.

 

   Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

   Αξιότιμε κύριε Γενικέ,

Α) Ως καλώς γνωρίζετε η Κέρκυρα είναι έδρα Εφετειακής περιφέρειας. Το Δικαστικό Μέγαρο είναι μεγάλο και σύγχρονο. Αναπόφευκτα  κάποιες ημέρες κάθε εβδομάδα παρατηρούνταν  μέχρι σήμερα μεγάλη προσέλευση και μεγάλος συνωστισμός. Μέχρι σήμερα κατέβαλα μεγάλες προσπάθειες αποτροπής προσωπικά ο ίδιος, εκτελώντας μέχρι και χρέη χωροφύλακα. Ακόμα και για να μη καπνίζουν. Ο Πρόεδρος της Ολομέλειας κ. Βερβεσός μας είχε εξαγγείλει από μηνών τη δέσμευσή σας ότι μετά από συννενόηση και με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Χρυσοχοίδη, θα υπήρχε αστυνομική φρουρά στην είσοδο του Μεγάρου και περιπολία της για συμβουλευτικές παραινέσεις αποτροπής του συνωστισμού στους διαδρόμους και στα χώλλ. Την είχατε πει και σε μία συνεδρίαση της Συντονιστικής, της οποίας είμαι εκλεγμένος μέλος.

 Παρά την εξαγγελία σας, παρά το γεγονός ότι η αστυνομική Διεύθυνση Κέρκυρας διαθέτει ικανή δύναμη, παρά το γεγονός ότι ο Εισαγγελέας Εφετών Κέρκυρας κ. Κουκούτσης και με έγγραφο έχει καλέσει τον Αστυνομικό Διευθυντή Κέρκυρας κ. Μάνθο Γιαννούλη να στείλει έναν αστυνομικό στην είσοδο του Μεγάρου για αποτρεπτικούς λόγους συνωστισμού και με μικρές περιπολίες να επιτηρεί την αποφυγή συνωστισμού και έξω από τις δικαστικές αίθουσες, αυτός αρνήθηκε και αρνείται να το πράξει. Η αστυνομική διεύθυνση Κέρκυρας έχει όλη την άνεση να το κάνει. Ενδεικτικά σας αναφέρω ότι προ ημερών, όταν κάναμε τη πανελλήνια κινητοποίηση για λειτουργία της δικαιοσύνης και για την αξιοπρέπειά μας, ειδοποίησα με email στις 11.00 την αστυνομική διεύθυνση και μέσα σε μία ώρα έστειλε 7 αστυνομικούς της ασφάλειας, με πολιτική ενδυμασία,   υπό τον αστυνομικό υποδιευθυντή κ. Συνδρεβέλη, να μας επιτηρήσουν ! ! ! Είναι σαφές ότι έχει πρόβλημα με τους Δικηγόρους.

Συνάδελφοί μου Πρόεδροι μου έχουν πεί ότι στα περισσότερα Δικαστικά Κτίρια υπάρχουν αστυνομικοί, μέχρι και τέσσερις για επιτήρηση αποφυγής συνωστισμού !

 Β)Μέχρι σήμερα τα τζελ που υπάρχουν σε μόνιμη βάση αρκετά σε κάθε όροφο, και μέσα σε κάθε δικαστική αίθουσα τα αγοράζει ο Δικηγορικός Σύλλογος από  τα διαρκώς μειούμενα έσοδά του. Για τα γραφεία των δικαστικών υπαλλήλων τα αγοράζει ο Σύλλογος Δικαστικών Υπαλλήλων.  Μάσκες ποτέ δεν μας στείλατε.

 

 Από τη Δευτέρα 10 Μάη 2021 που ανοίγουν περισσότερες δικαστικές λειτουργίες τα προβλήματα θα ενταθούν.

      Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

   Αξιότιμε κύριε Γενικέ,

Νοιώθουμε ως παιδιά ενός κατώτερου Θεού.

  Επισημαίνουμε τα προβλήματα και τις αδικίες αυτές.

Ζητάμε την άμεση επέμβασή της για να υπάρχει ικανή αστυνομική παρουσία από τη Δευτέρα 10 Μάη 2021 στο Δικαστικό Μέγαρο Κέρκυρας και για να αποστείλετε  το αναγκαίο υγιειονομικό υλικό.

Ο Πρόεδρος

του Δικηγορικού Συλλόγου Κέρκυρας

 

Γιώργος    Ν.    Καλούδης