Προς
 Αρεοπαγίτη-Επιθεωρήτρια κ. Ανθή Γκάμαρη
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Κοιν:  1)Πρόεδρο Αρείου Πάγου κ. Αγγελική Αλειφεροπούλου,
            2)Υπουργό Εξωτερικών-Δικηγόρο Κέρκυρας κ. Νίκο Δένδια,
            3)Βουλευτή Κέρκυρας-Δικηγόρο Κέρκυρας  κ. Αλέκο  Αυλωνίτη,
            4)Βουλευτή Κέρκυρας-Δικηγόρο  Κέρκυρας κ. Δημήτρη Μπιάγκη
             5) Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.                                                    
Κέρκυρα   26  Μάη   2021  

       Κυρία Επιθεωρήτρια,
 Με μεγάλη έκπληξη πληροφορηθήκαμε τηλεφωνικά ότι την ετήσια επιθεώρηση 2021 του Αρείου Πάγου για το Εφετείο Κέρκυρας και το Πρωτοδικείο Κέρκυρας «λόγω covid 19» θα τη πραγματοποιήσετε από τα Γιάννενα, με έδρα σας τα Γιάννενα,  και εάν θέλω να σας δω να έλθω στα Γιάννενα.
  Η στάση σας αυτή προσβάλλει και θίγει όλους μας , υποτιμά και υποβαθμίζει το Εφετείο Κέρκυρας. Δεν  είμαστε νομάδες.  Δεν αποδεχόμαστε τη συμπεριφορά σας αυτή και διαμαρτυρόμαστε έντονα. Δεν είναι σοβαρή δικαιολογία αυτή όταν έχει ανοίξει η εστίαση και ο τουρισμός και όταν έχουν εμβολιασθεί οι μισοί Έλληνες. Πέρυσι , με πολύ χειρότερες συνθήκες για τη χώρα μας, ο Επιθεωρητής κ. Παπανδρέου εξετέλεσε την αποστολή του κανονικά στη Κέρκυρα.
  Οφείλουμε να σας καταστήσουμε σαφές ότι:
  Το Εφετείο Κέρκυρας δεν είναι μεταβατικό Εφετείο του Εφετείου Ιωαννίνων.
 Είναι το αρχαιότερο Εφετείο της πατρίδας μας , αρχαιότερο και από το Εφετείο Αθηνών. Μέχρι το 1941 τα Πρωτοδικεία Ηπείρου υπήγοντο στο Εφετείο  Κέρκυρας , η Γερμανοιταλική φασιστική κατοχή το διαίρεσε. Δεν δεχόμαστε τη παραμικρή υποτίμηση και υποβάθμιση.
  Σας καλούμε να έλθετε στη Κέρκυρα και να εκτελέσετε το καθήκον σας ως έχετε νομική  και υπηρεσιακή υποχρέωση.
Ο Πρόεδρος
του Δικηγορικού Συλλόγου Κέρκυρας

Γιώργος    Ν.    Καλούδης