Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,


   Ενόψη της προφορικής ενημέρωσης που είχαμε από το υπουργείο  ότι από 16 Σεπτέμβρη 2021 θα έχουμε πλήρη επαναλειτουργία των Δικαστηρίων όλης της χώρας (έκανα σχετική ενημέρωση και σε ιστοσελίδα) και για τους περιοριστικούς όρους εισόδου στο Δικαστικό Μέγαρο συν την ταυτόχρονη ανακοίνωση των δικαστικών υπαλλήλων για καθημερινές στάσεις εργασίας από 09.00-11.00, ολόκληρη η παρελθούσα εβδομάδα αφοσιώθηκε στην φροντίδα για αποφυγή κάθε  ταλαιπωρίας σας και της εξυπηρέτησής σας μέσα από τη διεκδίκηση όρων και συνθηκών ομαλότητας και ισονομίας με τα άλλα Δικαστήρια της χώρας. Έτσι:

  Α) Αφού με τον κ. Αλέκο Παπαδάτο επισκεφθήκαμε τον Σύλλογο Δικαστικών Υπαλλήλων και πήραμε τη διαβεβαίωση ότι ουδείς δικαστικός υπάλληλος θα ανέβει στην έδρα, κάναμε διάβημα και αίτημα στον Εισαγγελέα Υπηρεσίας και έτσι άλλαξε το έκθεμα και τη χρονοκατανομή της Δευτέρας, με έναρξη της ποινικής διαδικασίας στις 11.00, άμα τη λήξει της στάσης.

Β) Ο υπουργός Δικαιοσύνης κ. Τσιάρας  έχει  εγκρίνει την αμοιβή για τη πρόσληψη ενός μόνον  «security» για να ελέγχει τα πιστοποιητικά εμβολιασμού,rapid test κλπ σε μία μόνον είσοδο, γεγονός που θα έχει ως συνέπειες  τη καθυστέρηση,  μία μεγάλη ουρά και συνωστισμό, που κυρίως θα πρέπει να αποφεύγεται, αφού θα κλείσουν τη 2η. Χωρίς αστυνομικό εισόδου η αποφυγή συνωστισμού στην είσοδο και στο χωλλ δεν μπορεί να επιτευχθεί.

  Γι΄αυτό, προνοώντας έγκαιρα,  ζητήσαμε από τους συναρμόδιους υπουργούς να εγκριθεί άμεσα προς την Εκτελεστική Επιτροπή Διοίκησης το κονδύλι για τη πρόσληψη δύο “security” και να διαταχθεί ο αστυνομικός διευθυντής Κέρκυρας να στείλει δύο αστυνομικούς εισόδου, για την αποφυγή του συνωστισμού και την υποβοήθηση της γρήγορης εισόδου στο Δικαστικό Μέγαρο, ώστε να αποφεύγεται ο συνωστισμός σε κάθε χώρο και να μην υπάρξουν κρούσματα ! (Κάποιοι συλλειτουργοί αφορμή ψάχνουμ, πχ η ματαίωση των δικασίμων Μεταβατικού Διοικητικού Εφετείου και Τριμελούς και Μον, Διοικητικού Πρωτοδικείου). Ενδεικτικά σε μικρότερα κτίρια από το δικό μας, όπως αυτό της Λάρισας υπάρχουν 4 αστυνομικοί στην είσοδο !
  Ζητήσαμε επανειλημμένα υγιειονομικό υλικό ! Μέχρι σήμερα τα τζελ που τοποθετούμε στις εισόδους , στο χωλλ και στα ακροατήρια καθημερινά πληρώνονται  από το ταμείο του Συλλόγου μας και ο Υπουργός Δικαιοσύνης κ. Τσιάρας, μολονότι (πέραν των εγγράφων) και προφορικά του  το είχα θέσει σε συνάντηση της Συντονιστικής μαζί του, κωφεύει.
    Ήταν πάγια διακηρυγμένη θέση μου αλλά και θέση της Ολομέλειας των Προέδρων ότι η απονομή της δικαιοσύνης δεν έπρεπε να σταματήσει, δεν έπρεπε να κλείσουν τα Δικαστήρια που αποτελούν το 3ο πυλώνα του κράτους δικαίου, όπως δεν έκλεισαν ο στρατός, η αστυνομία, οι κυβερνητικές υπηρεσίες…τα supermarkets ! Μπορούσαν να λειτουργούν με τους περιορισμούς που ίσχυαν και στον άλλο δημόσιο τομέα.
    Θέλαμε να ζήσουμε από την έντιμη εργασία μας και να μην γινόμαστε αντικείμενα εμπαιγμού και περιφρόνησης από τη κυβέρνηση και το κυβερνόν κόμμα με ανεκπλήρωτες υποσχέσεις και τα σκολικοελίκου όταν για μήνες είχαν απαγορεύσει την εργασία μας, ενώ οι έχοντες και κατέχοντες μια χαρά ζούσαν  !
 
  Εάν δεν ικανοποιηθούν άμεσα τα αιτήματά μας τότε με βάση τη ΚΥΑ και τις κυβερνητικές αποφάσεις, θα κλείσει η 2η είσοδος και αφενός μεν θα ενταθούν ο συνωστισμός και η ταλαιπωρία πολιτών και Δικηγόρων σε μία είσοδο αφετέρου δε θα αυξηθούν οι κίνδυνοι διάδοσης του covid !

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς

Ο Πρόεδρος
Γιώργος    Ν.    Καλούδης