Συναδέλφισσες  και Συνάδελφοι,

Ευχαριστώ θερμά από καρδιάς  ΕΣΑΣ τις/τους 118 συναδέλφισσες και συναδέλφους που την Κυριακή 28-11-2021 με στηρίξατε με την ψήφο σας  για επανεκλογή μου και δικαιώνοντας το έργο και τη δράση μου κατά τη διάρκεια της απερχόμενης θητείας μου στο αξίωμα του Προέδρου του Δ.Σ.Κ. το οποίο επί 4ετία υπηρέτησα, ,( στην ουσία μισή θητεία, η 2η μισή τελούσε υπό το καθεστώς των Lock Downs), με καθημερινή παρουσία, ανιδιοτέλεια, θυσίες και με ισχυρή και αποτελεσματική εκπροσώπηση και διεκδικήσεις προς τις κυβερνήσεις, το κράτος, την αυτοδιοίκηση αλλά και σε πανελλήνια βάση μέσα από την Ολομέλεια, τη Συντονιστική Επιτροπή και το CCBE και για τα θεσμικά μας αιτήματα και για τα οικονομικά μας αιτήματα.

Για πρώτη φορά στην μακρά περίοδο της μεταπολιτευτικής Δημοκρατίας μας, επιχειρήθηκε και εκτελέστηκε οργανωμένη κομματική παρέμβαση στις εκλογές του Δικηγορικού Συλλόγου Κερκύρας.

Είναι γεγονός ότι στις προηγούμενες 15 εκλογικές αναμετρήσεις, από το 1975 μέχρι τις τελευταίες εκλογές, τα κόμματα κρατήθηκαν σε απόσταση.

Αλληλέγγυα στην κομματική παρέμβαση στάθηκαν τα συμφέροντα που εθίγησαν από τη δράση μου ως απερχόμενου Προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Κέρκυρας.

Ακόμα σ’ αυτήν στοιχήθηκαν τα παγιωμένα κυκλώματα που επιδιώκουν να κυριαρχούν σε σημαντικούς τομείς της δικηγορικής δραστηριότητας και που αισθάνθηκαν να απειλούνται τα τελευταία τέσσερα χρόνια.

Συμμετείχαν και οι Δαναοί φέροντας δώρα. (βλ. ανάρτηση κ.Αλέκου Παγιατάκη Κυριακή 09:00  28-11-2021).

Και αν από τον πολιτικό χώρο της συντήρησης ήταν αναμενόμενο να μετέλθουν όλα τα μέσα (θεμιτά ή αθέμιτα) για την επικράτηση στο πρόσωπο του Προέδρου, εκείνο που προκαλεί αλγεινή εντύπωση είναι η ανίερη συμμαχία και η ταύτιση με τη συντήρηση  και μάλιστα με φανατισμό συναδέλφων που καμώνονται ότι ανήκουν στον προοδευτικό χώρο, οι οποίοι  επέλεξαν να συμμαχήσουν στον αγώνα εναντίον μου διακατεχόμενοι από έναν έντονο πολιτικό αμοραλισμό,  αφού φρόντισαν να ασκήσουν όλες τις δυνατές πιέσεις στους ψηφοφόρους συναδέλφους, προκειμένου να ανακοπεί μία νέα εκλογή μου και η συνέχιση, ακόμα με μεγαλύτερη ορμή και αποτελεσματικότητα του ζωογόνου έργου που ξεκινήσαμε εδώ και 4 χρόνια.  Υπέρ του έντιμου, μάχιμου και αξιοπρεπούς Δικηγόρου που στηρίζεται αποκλειστικά και μόνον στις δικές του δυνάμεις, του Δικηγόρου που χωρίς να έρπει, χωρίς να συνωστίζεται σε σκοτεινούς διαδρόμους παρασκηνιακών διαδικασιών που τον υποτιμούν και τον εξευτελίζουν αγωνίζεται έντιμα να βγάλει τον επιούσιο, για να ζήσει τον ίδιο και την οικογένειά του, και ενάντια στο ποινικό κύκλωμα που επιδιώκει να νέμεται τις σοβαρές υποθέσεις.
Για την κάθαρση και εξάρθρωση των κυκλωμάτων στο χώρο μας, πρόξενων των γνωστών και χωρίς προηγούμενο νοσηρών καταστάσεων, χρησιμοποιήθηκαν τις τελευταίες 10 ημέρες κατά κόρον και μέθοδοι Madison Avenue εναντίον μου, (από τις / τους σοβαρούθς Ρασπούτιν) όπως αποδεικνύεται και από το επισυναπτόμενο άθλιο, άνανδρο και ρυπαρό «κείμενο» που έριχναν σε γραμματοκιβώτια και κάτω από τις πόρτες γραφείων συναδέλφων τα ξημερώματα Σαββάτου και Κυριακής, για να επηρεάσουν το αποτέλεσμα.
  Οι άντρες αναμετρώνται στο φως και στα πεδία των μαχών και δεν κρύβονται  στο σκοτάδι φορώντας μουζέτα χυδαιολογώντας και μηχανορραφώντας.

Η φετινή χρονιά εκλογών θα  χαρακτηρισθεί ως το βρώμικο 2021 στην ιστορία του Δικηγορικού Συλλόγου Κέρκυρας.

Στην ουσία το αποτέλεσμα για τον Πρόεδρο, με διαφορά μόλις 3 ψήφων δεν αποτελεί νίκη για τον κυβερνητικό - κομματικό και φορτικό κ. Γιάννη Κοντό (που επί ένα έτος γινόταν κάθε ημέρα φορτικότερος και κατέληξε να γίνει φορτικότατος) συνεπικουρούμενα από την ετερόκλητη συμμαχία των δήθεν προοδευτικών, κομματικών εσώγαμπρων και μεταγραφέντων.

Απόδειξη τούτου ισχυρή η (πλειοψηφική) εκπροσώπηση που κέρδισαν οι προοδευτικοί δικηγόροι που αποτελεί στο Δ.Σ. ισχυρό ανάχωμα δημοκρατικής άμυνας και διαφάνειας.

Από την άποψη αυτή είναι εντυπωσιακή η ευρύτατη εκλογική αποδοχή που επιφύλαξε στην υποψηφιότητά μου, ως Προέδρου του Δ.Σ.Κ. ο μεγάλος αριθμός των συναδέλφων-δικηγόρων Κερκύρας που με την ψήφο τους αυτή σηματοδότησαν την πίστη τους στην ανεξάρτητη και ακηδεμόνευτη λειτουργία του δικηγόρου.


Αυτή η  προοδευτική, δημοκρατική συσπείρωση των 118 δικηγόρων της Κέρκυρας στέλνει το μήνυμα αυτών των εκλογών, ότι είναι επιτακτική ανάγκη να αντιμετωπισθεί η Λερναία Ύδρα του ποινικού κυκλώματος που απειλεί την υπόσταση του δικηγορικού λειτουργήματος που βασίζεται στην ιερή σχέση εμπιστοσύνης του πολίτη με το δικηγόρο του, τον πολίτη που επιλέγει το δικηγόρο του με κριτήριο αποκλειστικά την προσωπική και ανεπηρέαστη επιλογή του, χωρίς την παρέμβαση μηχανισμών και του δικηγόρου ο οποίος με γνώμονα το συμφέρον του πελάτη - εντολέα του και με απόλυτη ανεξαρτησία επιτελεί το ιερό καθήκον του υπερασπιστού.

Παραμένω στις επάλξεις του αγώνα.

Θα με βρει σταθερά αντίθετο και ασυμβίβαστο κάθε νέα απόπειρα συγκάλυψης του τρομακτικού σκανδάλου του παραδικαστικού κυκλώματος το οποίο αποκάλυψα και ανέδειξα, και για το οποίο δέχθηκα προσβολές και απειλές της ζωής μου, με τις εξαφανισθείσες 1.250 ποινικές δικογραφίες με το σκοπό της παραγραφής, ως το γεγονός κραυγάζει από μόνο του.

Ένα σκάνδαλο που εξελίσσονταν με την εξαφάνιση 110 περίπου δικογραφιών κάθε χρόνο επί 11 χρόνια.

Η εξαφάνιση των μη δικασθέντων ποτέ δικογραφιών σταμάτησε ... ξαφνικά το … 2018 μόλις εκλέχτηκα Πρόεδρος !
(Εάν είχα σιωπήσει και συμβιβασθεί θα είχα επανεκλεγεί πανηγυρικά) ! ! !

Ο αγώνας συνεχίζεται από κάθε μετερίζι για:

- ίσες ευκαιρίες ζωής και επιβίωσης για όλους τους μαχόμενους συναδέλφους δικηγόρους της Κέρκυρας contra  στους καρχαρίες μέσω και της πάταξης των αδηφάγων κυκλωμάτων,
  - την ανατροπή των αντιδημοκρατικών δυσμενών θεσμικών και οικονομικών συνθηκών (πιλοτική δίκη, ΓΕΜΗ, κ.α.) που θέσπισε πρόσφατα η κυβέρνηση και άλλα πολλά,
-  να σταματήσει οριστικά το «γκέτο του φωτοτυπικού» να αποτελεί εστία βλάβης της δημόσιας υγείας, κέντρο έκνομων δράσεων - σφηκοφωλιά προσβολής των δικαιωμάτων μας.
Οι δικηγόροι είναι θεσμικά  υποχρεωμένοι να έχουν γραφεία και να μην μετατρέπουν σε ιδιωτικό γραφείο και τεκέ έναν δημόσιο χώρο.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Επί 4 έτη ήμουν κάθε μέρα δίπλα σας, μαζί σας.
Θα συνεχίσω σταθερά να είμαι κάθε μέρα μαζί σας, δίπλα σας.
 
Κέρκυρα 6 Δεκεμβρίου 2021
Γιώργος Ν. Καλούδης