Αγαπητοί μου Συνάδελφοι,

Εύχομαι το νέο έτος να σας βρήκε όλους υγιείς και δυνατούς. 

Σήμερα εγκαινιάζεται ένας νέος χρόνος. Ένας χρόνος, που όπως και κάθε άλλος, θα φέρει τις δικές του προκλήσεις, δυσκολίες, προσπάθειες, αποτυχίες, επιτυχίες, αλλά και ελπίδες. Ελπίδες για υγεία, προσωπικές επιτυχίες και επιδιώξεις και οικογενειακή ευτυχία του καθενός από εμάς. Αλλά και ελπίδες για αναβάθμιση του ρόλου μας, του κύρους μας και της εικόνας μας, και για την ανάκτηση του σεβασμού της κοινωνίας στο λειτούργημα μας. 

Το 2022 βρίσκει τον Σύλλογο μας με ένα νέο Διοικητικό Συμβούλιο, που είμαι βέβαιος ότι θα εργαστεί με τον καλύτερο τρόπο, με ομόνοια, σύμπνοια και συνεννόηση για την επίτευξη των στόχων του κλάδου μας  και θα δώσει τον καλύτερο του εαυτό στην αντιμετώπιση των προβλημάτων που μας ταλανίζουν η που θα έρθουν στο δρόμο μας, πέρα απο μια ήδη δύσκολη καθημερινότητα, που συνεχώς δυσχεραίνεται, με πολλές, περίπλοκες και ενίοτε αχρείαστες διαδικασίες.

Είναι βέβαια ανησυχητικό ότι η νέα χρόνια έρχεται συνοδευόμενη απο συνθήκες πανδημίας, που μετά απο 2 χρόνια ταλαιπωρίας, αμφιβολίας και οικονομικων δυσκολιών, ομολογουμένως, δεν περιμέναμε. Όμως κι εμείς θα σταθούμε στις επαλξεις και θα αντιμετωπίσουμε και αυτήν τη δυσκολία όπως χρειάζεται, με πολύ προσοχή, ώστε να προστατεύσουμε την υγεία μας πάνω απ’ όλα, που είναι το πιο πολύτιμο αγαθό.

Από σήμερα ξεκινάμε όλοι μαζί, μια πορεία ειρήνευσης, ομόνοιας, ενότητας, συνεργασίας, διαλόγου και συνεννόησης, γιατί μόνο έτσι θα είμαστε αποτελεσματικοί και θα μπορέσουμε να πετύχουμε κοινούς στόχους και να αντιμετωπίσουμε κοινά προβλήματα. Σε αυτό πρέπει να είμαστε σύμμαχοι όλοι. Δεν έχουμε την πολυτέλεια να είμαστε διαιρεμένοι και αποστασιοποιημένοι. Η συνδρομή σας, οι συμβουλές σας και οι ιδέες σας προς εμάς, θα μας είναι απολύτως απαραίτητες, για να πάμε μπροστά. Και τις περιμένουμε. 

Θέλω, τέλος, παρά το ότι συχνά διαφωνήσαμε η είχαμε διαφορετικές απόψεις η άσκησα η μου ασκήθηκε κριτική, να ευχαριστήσω τον Πρόεδρο κ. Γιώργο Καλουδη και το απερχόμενο Δ.Σ. του Συλλόγου μας, για την συνεισφορά τους στον Δικηγορικό Σύλλογο. Ο υπεραιωνόβιος Συλλογος μας έχει συνέχεια και ο καθένας από εμάς καλείται να βάλει ένα λιθαράκι. Όλους θα μας κρίνει η ιστορία. Όχι εμείς αλλήλους. 

Αγαπητοί μου Συνάδελφοι, 

Σας παρακαλώ να δεχθείτε τις πιο θερμές ευχές εμου και του Διοικητικού μας Συμβουλίου, για ευτυχές νέο έτος, υγεία, αγάπη και επιτυχίες για όλους μας. 

Χρόνια μας πολλά!

Με πολύ εκτίμηση

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ.

Γιάννης Κοντός