Κέρκυρα 24/01/2022

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σήμερα επισκέφθηκε την Κέρκυρα ο κ. Άδωνις Ιορδανίδης, Τεχνικός Σύμβουλος του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Τάκη Θεοδωρικάκου. 

Σκοπός της επίσκεψης του αυτής ήταν θεσμικές συναντήσεις και επιτόπια εκτίμηση για το ζήτημα της κατασκευής των νέων Φυλακών. 

Το μεσημέρι ο κ. Ιορδανίδης, συναντήθηκε στα Δικαστήρια με τον Πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Κέρκυρας κ. Γιάννη Κοντό και με μέλη του ΔΣ του Δικηγορικού Συλλόγου Κέρκυρας.

Είχε προηγηθεί η επίσκεψη του κ. Ιορδανίδη στις Φυλακές, όπου συναντήθηκε με την Διευθύντρια κ. Σταύρου. 

Στην συνάντηση ο κ. Κοντός έκανε μια ιστορική αναδρομή του ζητήματος αυτού τα τελευταία 15 χρόνια και ζήτησε από τον κ. Ιορδανίδη να ασχοληθεί το Υπουργείο και ο ίδιος πλέον ουσιαστικά και αποφασιστικά με το ζήτημα της κατασκευής των νέων Φυλακών, χωρίς να θεωρεί την σημερινή συνάντηση εθιμοτυπική αλλά απολύτως ουσιαστική, που εκφράζει την απόλυτη βούληση του νομικού κόσμου της Κέρκυρας. 

Επίσης του τόνισε τους λόγους για τους οποίους το έργο αυτό για τον Δικηγορικό κόσμο του τόπου μας είναι τόσο σημαντικό, αφού συνδέεται απολύτως με την λειτουργία κυρίως του Εφετείου της Κέρκυρας. 

Είναι αυτονόητο ότι το νέο έργο είναι απαραίτητο να πραγματοποιηθεί εκτός αστικού ιστού και να είναι υψίστης ασφαλείας, ενώ το παλιό κτήριο, μετά την μετεγκατάσταση του, να μετατραπεί σε μουσειακό χώρο ανθρώπινης ελευθερίας και σε πολυπολιτιστικό και εκθεσιακό χώρο. 

Ο κ. Ιορδανίδης κατανόησε απόλυτα την ανάγκη υλοποίησης του εγχειρήματος και ανέφερε ότι είναι πολύ βασικό το να ευρεθεί  ο κατάλληλος χώρος (οικόπεδο) στον όποιον θα κατασκευαστούν οι νέες φυλακές. Μάλιστα, ανέφερε, ότι θα παραμείνει και αύριο στην Κέρκυρα, ώστε να ελέγξει ιδίοις όμμασι 3 με 4 πιθανά κατάλληλα ακίνητα, ανεξαρτήτως αν αυτά ανήκουν σε νπδδ η ιδιώτες. 

Μάλιστα ο κ. Ιορδανίδης εξέθεσε και τους πιθανούς τρόπους που είναι δυνατόν να κατασκευαστούν οι Φυλακές (οριστική παραχώρηση, μακροχρόνια παραχώρηση, μίσθωση, σδιτ, ευρωπαϊκό χρηματοδοτικό πρόγραμμα κλπ). 

Στη συνέχεια ο κ. Ιορδανίδης απάντησε σε ερωτήσεις μελών του ΔΣ του Δικηγορικού Συλλόγου, ενώ κατά τη λήξη της συνάντησης ο Πρόεδρος κ. Κοντός του δώρισε έναν Ιόνιο Αστικό Κώδικα με σχετική αφιέρωση, εξηγώντας του την ιστορικότητα του και τι αυτός αφορά. 

Η συνάντηση έκλεισε με δέσμευση για αληθινό ενδιαφέρον και από τις δυο πλευρές και με διαβεβαίωση για συνεχή επαφή με το Υπουργείο, επ’ αυτού του σκοπού και ειλικρινή συνεργασία. 

 

Εκ του Δ.Σ. του ΔΣΚ