Κέρκυρα 09/02/2022

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

      Σήμερα πραγματοποιήθηκε στο Δικαστικό Μέγαρο η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Δικηγορικού Συλλόγου Κέρκυρας και του Συλλόγου Δικαστικών υπαλλήλων Κέρκυρας.
Στην εκδήλωση παρέστησαν τα μέλη του ΔΣ του ΔΣΚ και του Συλλόγου Δικαστικών Υπαλλήλων, πολλοί δικηγόροι, δικαστικοί υπάλληλοι, εκπρόσωποι όλων των φορέων της Δικαιοσύνης στην Κέρκυρα (Διεύθυνση Φυλακών, Εξωτερική και Εσωτερική Φρουρά Φυλακών, Υποθηκοφυλακεία, Κτηματολογικά Γραφεία, Συμβολαιογραφικός Σύλλογος, Διοικητικό Πρωτοδικείο, Νομικό Συμβούλιο του Κράτους κλπ), καθώς και εκπρόσωποι των πολιτικών φορέων του τόπου, ο Αντιπεριφερειάρχης Κέρκυρας, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου της ΠΙΝ, οι Δήμαρχοι Κεντρικής, Βόρειας και Νότιας Κέρκυρας, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κεντρικής Κέρκυρας, ο Α’ Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Κέρκυρας, καθώς και εκπρόσωπος της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κέρκυρας.
      Επίσης την εκδήλωση τίμησαν ο Πρόεδρος Εφετών και οι Εφέτες, ο Εισαγγελέας και η Αντιεισαγγελέας Εφετών, η Πρόεδρος Πρωτοδικών και οι Πρωτοδίκες, ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών και οι Αντιεισαγγελείς Πρωτοδικών, οι Πταισματοδίκες και οι Ειρηνοδίκες.
Άπαντες οι Βουλευτές Κέρκυρας απέστειλαν επιστολές για την απουσία τους λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων.
Την τελετή ευλόγησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κέρκυρας, Παξών & Δ.Ν. κ. Νεκτάριος, ενώ παρών ήταν και ο Σεβασμιώτατος επίσκοπος των εν Κέρκυρα Καθολικων πατέρας Γεώργιος Αλτουβας.
      Την εκδήλωση προλόγισε ο Πρόεδρος του ΔΣΚ κ. Γιάννης Κοντός και η Πρόεδρος του σωματείου των Δικαστικών Υπαλλήλων κ. Αγγελική Κοντοστάνου, χωρίς να γίνουν επιπλέον χαιρετισμοί, για λόγους αποφυγής του συνωστισμού.
Έγινε μνεία και από τους δυο στην καλή συνεργασία Δικηγόρων - Γραμματέων και εν γένει των λειτουργών της Δικαιοσύνης μεταξύ τους και στην σχέση αλληλοσεβασμού που είναι απαραίτητη.
Άπαντες ευχήθηκαν καλή και παραγωγική χρόνια με υγεία και καλή επιτυχία στα καθήκοντα απονομής της Δικαιοσύνης.

Εκ του Δ.Σ. του ΔΣΚ