Κέρκυρα 11/03/2022

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το ΔΣ του Δικηγορικού Συλλόγου Κέρκυρας με ομόφωνη απόφαση του, απεφάσισε να ενισχύσει την δράση της Περιφέρειας Ιονιων Νησων και του Ελληνικού Ερυθρου Σταυρου, για τη συλλογή και αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στον δοκιμαζόμενο λαό της Ουκρανίας.

Έτσι σήμερα το μεσημέρι, ο Πρόεδρος του ΔΣ του Δικηγορικού Συλλόγου Κέρκυρας κ. Γιάννης Κοντός και τα μέλη του ΔΣ του ΔΣΚ κ.κ. Στάθης Παπαδατος - Αντιπρόεδρος, Κώστας Βουσολινος και Σπύρος Παπαδόπουλος - Μέλη, συναντήθηκαν με την Αντιπεριφερειάρχη Υγείας της ΠΙΝ κ. Μελιτα Ανδριωτη, στο κτήριο της παλιάς Νομαρχίας και παρέδωσαν στην Περιφέρεια ικανή ποσότητα ενδεδειγμένου φαρμακευτικού υλικού, που αποκτήθηκε με δαπάνη του Δικηγορικού Συλλόγου Κέρκυρας για το σκοπό αυτό.

Ο πόλεμος στην Ουκρανία δημιούργησε νέα δεδομένα στον κόσμο και την Ευρώπη. Καθημερινά χάνονται ζωές και τραυματίζεται κόσμος, σε μεγάλο βαθμό γυναίκες και παιδιά, ενώ παρουσιάζεται ήδη το φαινόμενο μιας πρωτοφανούς προσφυγικής και ανθρωπιστικής κρίσης. 

Ο ΔΣΚ με ευαισθησία και αίσθημα ευθύνης, συμβάλει, στο μέτρο που του είναι εφικτό, στην αντιμετώπιση αυτών των σοβαρών συνεπειών του πολέμου και η σημερινή δράση είναι στο πλαίσιο αυτό. 

Σύντομα ο ΔΣΚ θα προετοιμάσει αντίστοιχη πρωτοβουλία σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ στην Ελλάδα.

Οι εποχές είναι δύσκολες και πρωτόγνωρες. Ο πόλεμος έχει φέρει μεγάλο ανθρώπινο πόνο και οι συνέπειες αυτές απαιτούν κοινωνική εγρήγορση σε όλες τις τοπικές κοινωνίες, στο μέτρο που μπορούν να βοηθήσουν, σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης.

 

Εκ του Δ.Σ. του ΔΣΚ