ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

 

Κέρκυρα 28/03/2022

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

      Σήμερα το μεσημέρι επισκέφθηκε θεσμικά τον Δικηγορικό Σύλλογο Κέρκυρας ο Βουλευτής Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέκος Αυλωνίτης, όπου συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του ΔΣΚ κ. Γιάννη Κοντό και με τα μέλη του ΔΣ κ.κ. Αλέκο Παπαδάτο, Σπύρο Βαρθολομαίο, Σπύρο Παπαδόπουλο, και Γιώργο Κοσκινά. 

      Ο Πρόεδρος του ΔΣΚ ανέφερε στον κ. Αυλωνίτη τους βασικούς στόχους του ΔΣΚ που είναι η προώθηση του έργου των νέων Φυλακών, η διάνοιξη του δρόμου σύνδεσης του Δικαστικού Μεγάρου με τον κεντρικό δημόσιο δρόμο, ο καθαρισμός της «ζούγκλας» στο έμπροσθεν τμήμα του δικαστικού Μεγάρου, η πλήρωση των θέσεων των Γραμματέων, καθώς και των Δικαστών κυρίως σε Ειρηνοδικείο και Εφετείο, ενώ του ανέλυσε την μεγάλη μάχη που δίνεται, από τη μεριά του ΔΣΚ, για την αντιμετώπιση των ζητημάτων της καθημερινότητας που προκύπτουν συνεχώς στην άσκηση του λειτουργήματος της δικηγορίας στην Κέρκυρα. 

      Ο κ. Αυλωνίτης, μαχόμενος Δικηγόρος του ίδιου Δικηγορικού Συλλόγου και ο ίδιος, κατανόησε πλήρως τις προτεραιότητες αυτές και δεσμεύτηκε να παρέμβει και ο ίδιος και με τις δικές του δυνάμεις και στην Κυβέρνηση και στους φορείς τοπικής Αυτοδιοίκησης και κυρίως τον Δήμο κεντρικής Κέρκυρας & ΔΝ, ώστε να προχωρήσουν τα ζητήματα αυτά, τα τόσο σημαντικά για το δικηγορικό κόσμο της Κέρκυρας. 

      Μεγάλο μέρος επίσης της συζήτησης κατέλαβε το μείζον θέμα των λανθασμένων δασικών χαρτών, πρόβλημα σοβαρότατο για την Κέρκυρα, όπου τα σφάλματα αγγίζουν πολύ μεγάλο ποσοστό των χαρτών. Και ο Πρόεδρος του ΔΣΚ και ο κ. Αυλωνίτης με επιστολή τους την προ - προηγούμενη εβδομάδα ζήτησαν τουλάχιστον 6μηνη παράταση της προθεσμίας αντιρρήσεων από τα αρμόδια Υπουργεία, με πολύ επιμονή δε και των λοιπών φορέων του τόπου,  έγινε δεκτή παράταση μόλις έως την 31/05/2022, η οποία, κατά κοινή ομολογία θα είναι εντελώς ανεπαρκής.

      Η συζήτηση έκλεισε με τις ευχαριστίες του Προέδρου του ΔΣΚ προς τον Βουλευτή για την επίσκεψη του και με την υπόσχεση του κ. Αυλωνίτη για αρωγή και στήριξη, αλλά και συνεχή επαφή, με τον Σύλλογο, στου οποίου άλλωστε τη δύναμη ανήκει και τον όποιον στο παρελθόν έχει υπηρετήσει επι έτη και ως μέλος του ΔΣ. 

     Το απόγευμα της ίδιας ημέρας διεξήχθη στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΔΣΚ ανοικτή εκδήλωση με θέμα «Οι Αγώνες των Επτανησίων πριν και κατά τη διάρκεια της Επανάστασης του '21», επ’ αφορμή της 201ης επετείου της Εθνικής Παλιγγενεσίας. Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο διακεκριμένος Νομικός και Ιστορικός Ερευνητής κ. Νάσος Λαβράνος. 

     Τον κ. Νάσο Λαβρανο προλόγισε και καλωσόρισε ο Πρόεδρος του ΔΣΚ κ. Γιάννης Κοντός, ο οποίος μίλησε για το έργο και την επιστημονική και εν γενεί πορεία του. 

     Παρόντες στην εκδήλωση, μεταξύ άλλων,  ήταν η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων κ. Ρόδη Κράτσα, η Δήμαρχος κεντρικής Κέρκυρας & ΔΝ κ. Μερόπη Υδραίου, οι Βουλευτές Κέρκυρα κ.κ. Στέφανος Γκίκας, Αλέκος Αυλωνίτης και Δημήτρης Μπιάγκης, ο Αντιπεριφερειάρχης Κέρκυρα κ. Κώστας Ζορμπάς, ο Πρόεδρος και ο Α’ Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Κέρκυρας κ.κ. Γιώργος Χονδρογιάννης και Στέφανος Μεξας, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Νίκος Μουζακίτης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Δημήτρης Μεταλληνος, ο Αστυνομικός Διευθυντής Κέρκυρας κ. Ματθαίος Γιαννούλης, η Διευθύντρια των Φυλακών κ. Λίτσα Σταύρου, εκπρόσωποι κομμάτων, μέλη του ΔΣ του ΔΣΚ και πλήθος συναδέλφων και κόσμου που με ενδιαφέρον παρακολούθησαν την διάλεξη αυτή.

     Κατά το τέλος της εκδήλωσης, έγιναν ερωτήσεις, τοποθετήσεις και διασαφηνίσεις και προέκυψε ένας χρήσιμος διάλογος σε σχέση με το θέμα της εκδήλωσης.

Θελουμε να ευχαριστήσουμε όλους τους παριστάμενους και να ευχαριστήσουμε τον κ. Νάσο Λαβράνο που με την έρευνα του πάντα διαφωτίζει και αναδεικνύει χρήσιμες πτυχές της ιστορίας που αφορούν τον τόπο μας και την Επτάνησο. 

Είναι αυτονόητο ότι η συνεργασία του ΔΣΚ με τον κ. Λαβράνο θα συνεχιστεί και στο μέλλον.

 

Εκ του Δ.Σ. του ΔΣΚ