Κέρκυρα 25/05/2022

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Σήμερα το μεσημέρι, πραγματοποιήθηκε, στα γραφεία του ΔΣΚ, συνάντηση του Προέδρου και μελών του ΔΣ του ΔΣΚ με την Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων κ. Ρόδη Κράτσα και τον Αντιπεριφερειάρχη Περιβάλλοντος κ. Σπύρο Ιωάννου. 

 

      Ο Πρόεδρος του ΔΣΚ ευχαρίστησε την κ. Κράτσα για την πρωτοβουλία της να ακούσει τον ΔΣΚ, καθώς και για το ότι επισκέφθηκε η ίδια την έδρα του ΔΣΚ για να γίνει η συνάντηση αυτή.

Ακολούθως ο Πρόεδρος του ΔΣΚ ανέφερε στην κ. Κράτσα σειρά θεμάτων που απασχολούν τον Δικηγορικό κόσμο. Πρώτιστα της ζήτησε τη συμβολή της και της συμβολή της ΠΙΝ στην διεκδίκηση του έργου των νέων Φυλακών. Είναι ένα έργο που έχει ανάγκη η Κέρκυρα, ο δικηγορικός κόσμος της Κέρκυρας και το ίδιο το Εφετείο μας, ενώ πρέπει κάποια στιγμή να αποκτηθεί ένα σύγχρονο σωφρονιστικό κατάστημα υπέρ-ασφαλές, μεγαλύτερο και εκτός αστικού ιστού. Ζητήθηκε από την κ. Κράτσα να πραγματοποιήσει επίσκεψη με τον ΥΠ.ΠΡΟ.ΠΟ. κ. Θεοδωρικάκο και τον και’ ύλην αρμόδιο Υφυπουργό κ. Οικονόμου και να αιτηθεί και να πιέσει γι’ αυτό, ώστε να καταδειχθεί ότι το συγκεκριμένο έργο το επιθυμούν όλοι οι θεσμικοί φορείς του τόπου και ζητούν την υλοποίηση του χωρίς άλλες καθυστερήσεις.

     Στη συνέχεια ο κ. Κοντός έθιξε αλλά δυο θέματα που μπορεί να συμβάλλει η ΠΙΝ, το ένα είναι η συμβολή της στην δημιουργία σύνδεσης της κεντρικής εισόδου του Δικαστικού Μεγάρου με τον κεντρικό δρόμο (προς τη μεριά της Βίλα Ροσσα & της Λεωφόρου Επτανήσου), έστω και σε χρηματοδοτικό επίπεδο, καθώς και στον καθαρισμό των οικοπέδων απέναντι από την κεντρική είσοδο του Δικαστικού Μεγάρου που σήμερα είναι σε λογγωδη κατάσταση, ώστε να τηρηθούν οι κανόνες πολιτικής προστασίας και κυρίως η προστασία του ευρύτερου χώρου από πιθανή πυρκαγιά. 

Σημαντικό ζήτημα επίσης είναι η στελέχωση των υπηρεσιών των Δικαστηρίων με Γραμματείς, αφού αρκετές Γραμματείες είναι υποστελεχωμένες, ιδιαίτερα του Πρωτοδικείου και του Ειρηνοδικείου μας και ζητήθηκε η συνδρομή της Περιφερειαρχου προς το Υπουργείο Δικαιοσύνης για το σκοπό αυτό. 

 

    Η κ. Περιφερειάρχης δήλωσε την ικανοποίησης της για την συνάντηση αυτή, ανέφερε ότι είναι η πρώτη φορά που επισκέπτεται επισήμως το Δικαστικό Μέγαρο και η πρώτη φορά που συναντάται θεσμικά με τους εκπροσώπους του ΔΣΚ και δεσμεύτηκε να συμβάλλει ενεργά στην επίλυση των θεμάτων που ετέθησαν, παρά το γεγονός ότι δεν προκύπτει άμεση δική της αρμοδιότητα. Πλην όμως τόνισε ότι αυτά είναι ζητήματα που έχουν αναφορά στην πρόοδο του τόπου μας και βέβαια η ΠΙΝ και η Περιφερειάρχης δε μπορούν παρά να επιβοηθήσουν την επίλυση τους, με κάθε δυνατό τρόπο, μέσο η επαφή. 

 

    Αναφορικά με το ζήτημα της παράτασης των αντιρρήσεων κατά των δασικών χαρτών η κ. Περιφερειάρχης συνεχάρη τον ΔΣΚ για την πρωτοβουλία του και δεσμεύτηκε το θέμα να μπει στο επόμενο Περιφερειακό Συμβούλιο. 

 

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με την δέσμευση των δυο πλευρών για διαρκή επαφή, αλληλοενημέρωση και συνεννόηση, πράγμα που σίγουρα θα αποβεί επ’ ωφέλεια και των δυο φορέων (ΠΙΝ & ΔΣΚ), αλλά και του τόπου.

 

Εκ του Δ.Σ. του ΔΣΚ