Κέρκυρα 16/06/2022

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Αντιπροσωπεία του Δικηγορικού Συλλόγου Κέρκυρας σήμερα επισκέφτηκε, μετά από σχετική πρόσκληση, το Σχολείο 2ης ευκαιρίας των Φυλακών Κέρκυρας.

Οι εκπρόσωποι του ΔΣΚ συναντήθηκαν με τον Διευθυντή του Σχολείου κ. Κυριάκο Κωλεση, το διδακτικό προσωπικό, την Διευθύντρια των Φυλακών κ. Λίτσα Σταύρου, τον εκπρόσωπο του ΔΣ της Ένωσης Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Κέρκυρας κ. Σπ. Χονδρογιάννη και τον εκπρόσωπο του Συλλόγου φίλων Σχολείου Φυλακών κ. Νίκο Γκουλιούμη, συνάδελφο Δικηγόρο & Εκπαιδευτικό. 

Το Σχολείο μετράει 5 χρόνια επιτυχούς δράσης, σε αυτό υπηρετούν 9 εκπαιδευτικοί, παρέχει επιμόρφωση και κατάρτιση σε κρατούμενους, τους παρέχει τίτλο φοίτησης, ενώ είναι Σχολείο - πρότυπο, ένα από τα καλύτερα, αν όχι το καλύτερο στην Ελλάδα. Έχει δε να επιδείξει ένα σπουδαίο έργο και έχει κερδίσει την θετική γνώμη της τοπικής κοινωνίας και όχι μόνο. Φτάνει να αναφέρει κανείς ότι το Σχολείο των Φυλακών Κέρκυρας έχει βραβευθεί και από την Ε.Ε. αλλά και από την Ανεξάρτητη Αρχή ανθρωπίνων δικαιωμάτων. 

Ο θεσμός αυτός, όμως, έχει ανάγκη από στήριξη και από τους φορείς και από την κοινωνία, προσφορά υλικού και υλικοτεχνικού εξοπλισμού, ενώ η ύπαρξη του είναι αποτέλεσμα στήριξης πολλών απλών ανθρώπων, του Συλλόγου φίλων, αλλά και των εκπαιδευτικών, καθώς η ύπαρξη του δεν είναι δεδομένη. Η μοναδική χρηματοδότηση που προβλέπεται για τα Σχολεία 2ης ευκαιρίας είναι από το ΕΣΠΑ που συνήθως ποτέ δεν αξιοποιούνται από την πολιτεία. Έτσι μόνο με υπερπροσπάθεια το Σχολείο καταφέρνει να λειτουργεί και να υπάρχει. 

Ο Πρόεδρος του ΔΣΚ κ. Κοντός ανέφερε ότι ο Δικηγορικός Σύλλογος θα είναι αρωγός, όπως ήταν και στο

Παρελθόν, ως προς το Σχολείο των Φυλακών, ενώ ήδη δεσμεύτηκε ο ΔΣΚ να συνδράμει, με τις οποίες δυνάμεις του, στις δράσεις και τη λειτουργία του. 

Με πολύ ενδιαφέρον, επίσης, οι εκπρόσωποι του ΔΣΚ άκουσαν ότι φέτος ένας από τους σπουδαστές - κρατούμενους έδωσε πανελλήνιες εξετάσεις.

Η αντιπροσωπεία του ΔΣΚ ξεναγήθηκε από τους υπεύθυνους του Σχολείου και των Φυλακων σε όλους τους χώρους του Σχολείου, και ο Πρόεδρος κ. Κοντός ευχήθηκε, σύντομα και με την ομόθυμη στήριξη όλων των αρμοδίων φορέων, να μπορέσουμε να δούμε τις  εγκαταστάσεις του Σχολείου δεύτερης ευκαιρίας να μεταφέρονται μέσα σε ένα νέο και σύγχρονο Σωφρονιστικό κατάστημα σαν αυτό που διεκδικούμε για την Κέρκυρα. 

 

Εκ του Δ.Σ. του ΔΣΚ