Κέρκυρα 30/09/2022

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Σήμερα το απόγευμα, ο Πρόεδρος του ΔΣΚ συμμετείχε σε σύσκεψη εργασίας με τον Γενικό Γραμματέα Αντεγκληματικής Πολιτικής του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη κ. Κωνσταντίνο Παπαθανασίου, παρουσία του βουλευτή Κερκυρας της ΝΔ κ. Στέφανου Γκίκα, της Δημάρχου κεντρικής Κέρκυρας κ. Μερόπης Υδραίου και της Διευθύντριας των Φυλακων κ. Ευθυμίας - Λαμπρινής Σταύρου.  

Ο κ. Παπαθανασίου είναι ο αρμόδιος ΓΓ για τα σωφρονιστικά καταστήματα. 

Έτσι οι κ.κ. Γκίκας, Κοντός, Υδραίου, και Σταύρου του έθεσαν το ζήτημα και διαρκές αίτημα της Κέρκυρας και του νομικού της κόσμου της για την κατασκευή νέων Φυλακών στον τόπο μας.

 Ο κ. Κοντός ειδικότερα του ανέφερε ότι οι σημερινές Φυλακες λειτουργούν υποδειγματικά, αλλά είναι μικρές σε χωρητικότητα, ενώ δεν παύει να είναι μια δομή άλλης εποχής. 

Η δημιουργία των νέων Φυλακών στην Κέρκυρα μοιάζει με μια περιπέτεια, αφού «σέρνεται» εδώ και 20 χρόνια, χωρίς όμως έως σήμερα αποτέλεσμα, αφού φτάσαμε δυο φορές κοντά στην υλοποίηση, όμως δεν υπήρχε η πολιτική βούληση.

Ο κ. Παπαθανασίου διαβεβαίωσε ότι σήμερα η πολιτική βούληση υπάρχει. 

Στην σύσκεψη εξετάστηκαν διαθέσιμα οικόπεδα (που ήδη είναι σε γνώση του Υπουργείου), προκειμένου να δρομολογηθεί η κατασκευή του έργου. 

Σήμερα πραγματοποιήθηκε η πρώτη από σειρά επισκέψεων των αρμοδίων λειτουργών του Υπουργείου στην Κέρκυρα για το λόγο αυτό. 

Μάλιστα αναμένεται εντός του φθινοπώρου, να επισκεφθεί την Κέρκυρα και ο αρμόδιος Υφυπουργός κ. Λευτέρης Οικονόμου, μαζί με τον ΓΓ κ. Παπαθανασίου και τον ειδικό Σύμβουλο του ΥΠ.ΠΡΟ.ΠΟ. κ. Άδωνι Ιορδανίδη. 

 

Εκ του Δ.Σ. του ΔΣΚ