Σήμερα το πρωί και μετά από επαφές αρκετών μηνών, είχαμε την τιμή να υπογράψουμε Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ Δικηγορικού Συλλόγου Κέρκυρας και Ιονίου Πανεπιστημίου. 

Είχαμε την ευχαρίστηση, στο πλαίσιο αυτό, να υποδεχτούμε στα Γραφεία του Δικηγορικού Συλλόγου Κέρκυρας τον Πρύτανη του Ιονίου Πανεπιστημίου κ. Ανδρέα Φλώρο, όπου και υπεγράφη η έγγραφη συμφωνία των δυο φορέων. Εκ μέρους του Πανεπιστημίου επίσης παρέστησαν ο Αντιπρύτανης κ. Ευστάθιος Μακρής, ο νομικός σύμβουλος (και μέλος του ΔΣΚ) κ. Σπύρος Δραγομάνοβιτς και η καθηγήτρια Τέχνης και Δικαίου (και μέλος του ΔΣΚ) κ. Σοφία Πάσχου. 

Τον ΔΣΚ εκπροσώπησε ο Προέδρος του κ. Γιάννης Κοντός, ενώ παρέστησαν και τα μέλη του ΔΣ του Συλλόγου κ.κ. Παπαδάτος, Βουσολίνος, Βαρθολομαίος, Αλυσανδράτος & Παπαδόπουλος. 

Οι δυο σημαντικοί φορείς της τοπικής μας κοινωνίας (ΔΣΚ & ΙΠ) συνεργάζονται, από σήμερα, εμπράκτως, ουσιαστικά, αλλά και τυπικά για πρώτη φορά, υπό την συναίσθηση ότι έχουν, από κοινού, πολλά να προσφέρουν σε ερευνητικό και σε επιστημονικό επίπεδο, που θα συμβάλει στην πρόοδο του τόπου μας. 

Το Μνημόνιο που υπεγράφη, προβλέπει συνεργασία σε τομείς μελέτης, έρευνας, εκπαίδευσης, επιμόρφωσης, ανταλλαγής τεχνογνωσίας, ιστορικής έρευνας, κοινωνικής προόδου, ψηφιακής οικονομίας, αειφόρου ανάπτυξης, προστασίας περιβάλλοντος, σε κοινές ερευνητικές - επιστημονικές - εκπαιδευτικές & καλλιτεχνικές η πολιτιστικές δράσεις, με δημιουργία ομάδων εργασίας, ερευνητικών ομάδων, ημερίδων, εκδηλώσεων, στρογγυλών τραπεζιών κλπ.

Είμαστε σίγουροι ότι σήμερα εγκαινιάζεται μια νέα εποχή, αφού ο ΔΣΚ, με την μακρά ιστορία και διαδρομή που τον περιβάλλει, «αδελφοποιείται» με το ΙΠ που είναι ο πνευματικός και μορφωτικός πυλώνας του τόπου μας. 

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά τον Πρύτανη του ΙΠ κ. Φλώρο για το αποτέλεσμα αυτό, ενώ ξεχωριστές ευχαριστίες ανήκουν στον συνάδελφο - μέλος του ΔΣΚ και Νομικό σύμβουλο του ΙΠ κ. Σπύρο Δραγομάνοβιτς, του οποίου ιδέα ήταν η υλοποίηση της συνεργασίας αυτής και ο οποίος συνεισέφερε τα μέγιστα στην σύνταξη του περιεχομένου της μεταξύ μας συμφωνίας. 

 

Εκ του Δ.Σ. του ΔΣΚ