Blog ΔΣΚ

Blog Δικηγορικού Συλλόγου Κέρκυρας

Μέγα Σκάνδαλο η εξαφάνιση των 502 ποινικών δικογραφιών από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Κέρκυρας. Αρνητικό Παγκόσμιο ρεκόρ, Άρθρο του Γιώργου Καλούδη , Προέδρου του Δ.Σ. Κέρκυρας

Δεκέμβριος 11th, 2020

Η φιλοφροσύνη κάνει φίλους, η ειλικρίνεια γεννάει το μίσος
Τερέντιος

Με αφορμή την αναγκαία αλλά ήπια δημόσια δήλωσή μου μόλις έγινε γνωστό το Μέγα Σκάνδαλο των 502 εξαφανισμένων ποινικών δικογραφιών από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Κέρκυρας, η οποία ουδαμώς έθιγε τον προκάτοχό μου κ. Γ. Βραδή, αυτός έκανε έναρξη του 2ου κύκλου χυδαίων προσωπικών επιθέσεων εναντίον μου, με εμφανή πολιτικό-κομματικό σκοπό να αποπροσανατολίσει από το μέγα αυτό σκάνδαλο. Έκδηλη η αγωνία του να υπερασπιστεί την πολιτική γραμμή του Corfu TV. Εξαφανιζόταν κατά μέσο όρο 47 δικογραφίες κάθε χρόνο για 11 χρόνια(2007-2017). Δεν χάθηκαν, όπως εξωραιστικώς διατείνεται ο Γ.Βραδής,, αλλά εξαφανίστηκαν από ανθρώπινα χέρια.
Η αστική μου ευγένεια, καταγωγή και η παιδεία μου δεν μου επιτρέπει να εκπέσω στο υβριστικό επίπεδο «brutal agricolae» του μαινόμενου προκατόχου μου. Σημειώνω:
-Όταν ο Γ. Καλούδης στήριξε τον Γ. Βραδή για Πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Κέρκυρας το 1999, και αυτός έχασε την Προεδρία από τον Γ. Καρύδη, τότε ο Γ. Καλούδης ήταν intellectual.
-Όταν ο Γ. Καλούδης στήριξε τον Γ. Βραδή για υποψήφιο Δήμαρχο Φαιάκων και ο Γ. Βραδής έχασε από τον Μιχάλη Κάρρα, τότε ο Γ. Καλούδης ήταν intellectuall.
-Όταν ο Γ. Καλούδης στήριξε τον Γ. Βραδή για Πρόεδρο του Δ.Σ. Κέρκυρας το 2008 και το 2011 και εξελέγη Πρόεδρος, τότε ο Γ. Καλούδης ήταν intellectuall.
Ουδείς ασφαλέστερος εχθρός από τον ευεργετηθέντα αχάριστο.
Αλλά ο κ. Βραδής,αν και ο ίδιος πολιτευθείς, τυφλωμένος από το μίσος του βάλλει έμμεσα και κατά προηγούμενων Προέδρων του ΔΣΚ της μεταπολίτευσης που πολιτεύτηκαν: Των Αντώνη Μπάκολη, Στέφανου Φακιολά, Χρύσανθου Σαρλή, Γιώργου Καρύδη. Διατείνεται εξ αντιδιαστολής ότι σε δημόσια αξιώματα πρέπει να στέλνονται αλεξιπτωτιστές των ολιγαρχών του αθηνοκεντρικού κράτους ή του κομματικού σωλήνα και όχι να προέρχονται από τα μαζικά και κοινωνικά κινήματα.
Ο Γ. Καλούδης χρησιμοποίησε τα άλλα μετερίζια αγώνα που συμμετείχε και συμμετέχει για να φέρει κύρος στην Κέρκυρα και δουλειά στους Δικηγόρυς .
Όπως ο αγώνας που ξεκίνησα ως Επικεφαλής της Παράταξης Επτανησιακή Αναγέννηση στη Περιφέρεια το 2016 για να μην υπαχθούμε κτηματολογικά στα Γιάννενα αλλά να ιδρυθεί Κτηματολογικό Γραφείο Ιονίων Νήσων με έδρα τη Κέρκυρα. Κινητοποίησα τη Περιφέρεια κ τους βουλευτές, κάναμε επίσκεψη στο Μαξίμου, πίεσα στις 4-12-17 τον κ. Κοντονή, το δέχθηκε αλλά δεν το εξήγγειλε στο Αναπτυξιακό Συνέδριο Ιονίων Νήσων στις 5 Δεκέμβρη 2017 και του τα ‘ψαλα κατ’ ιδίαν. Την επόμενη 6-12-2017 ο Γ. Βραδής, ων ακόμα Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Κέρκυρας, δεν παρέμεινε στην ομιλία του τότε αρμόδιου για το Κτηματολόγιο Υπουργού κ. Σταθάκη, …κουράστηκε και αποχώρησε, δεν μίλησε, δεν διεκδίκησε. Απών.Με την δική μου μαχητική τοποθέτηση ανάγκασα τον κ. Σταθάκη να εξαγγείλει live , με διακοπή του μέσα στην ομιλία μου, την ίδρυση του Κτηματολογικού Γραφείου Ιονίων Νήσων με έδρα τη Κέρκυρα, γεγονός που φέρνει κύρος στη Κέρκυρα και νέες δουλειές στους Δικηγόρους.
Όπως και τώρα από τη θέση του Επικεφαλής της 3η Παράταξης στον Δήμο Κερκυραίων αγωνίζομαι και πιέζω ασφυκτικά για να λυθούν τα 10 ετών προβλήματα πρόσβασης στο Δικαστικό Μέγαρο, ανακατασκευής και μονοδρόμησης του δρόμου, ψηφίσματα για τα 800 ευρώ, για την υποχρεωτική διαμεσολάβηση κ.α.π.
-Την συμμετοχή παιδιόθεν στα κοινά και τα μετερίζια αγώνα την αντιλαμβάνομαι ως προέκταση του ενεργού πολίτη κ για το ζωτικό συμφέρον της Κέρκυρας.
Εάν ήθελα να εκλεγώ πάσει θυσία θα είχα δώσει γη και ύδωρ ,θα ήμουν ίσως πολλά χρόνια βουλευτής, όμως έχω επιλέξει να είμαι ανεξάρτητος, να σκέφτομαι και να δρω ελεύθερα και νοιώθω υπερήφανος που δεν έχω προδώσει ποτέ τον λαό.
Με κατηγορεί διότι έλαβα 9.800 ψήφους και δεν εκλέχτηκα βουλευτής.
Στις περιφερειακές εκλογές του 2010 έλαβα 22.290 ψήφους σε όλα τα Επτάνησα, ανεξάρτητος, με όλα τα κόμματα εναντίον μου, χωρίς χρήματα και ενώ δίπλα έτρεχαν μαύρες σακούλες με δεκάδες χιλιάδες τούβλα.
Σήμερα: Ο βουλευτής του 1ου κόμματος της Βουλής (Ν.Δ.) κ. Γκίκας έλαβε 10.370 ψήφους. Ο βουλευτής του 2ου κόμματος της Βουλής (ΣΥΡΙΖΑ) κ. Αυλωνίτης έλαβε 5.211 ψήφους. Ο βουλευτής του 3ου κόμματος της Βουλής (ΚΙΝΑΛ – ΠΑΣΟΚ) κ. Μπιάγκης έλαβε 1.020 ψήφους.
Οι Κερκυραίοι με λατρεύουν και με τίμησαν επανειλημμένα γιατί δεν τους πρόδωσα ποτέ, γιατί είμαι σοβαρός κ όχι σοβαροφανής, μαχητικός και όχι δειλός, συνεπής και όχι εφταπαντιέρης, ιδεολόγος και όχι συμφεροντολόγος! Είμαι καθαρός άνθρωπος! Είμαι Κερκυραίος, γιός και εγγονός πολεμιστών για τη πατρίδα και όχι πατάτας! Έμαθα από πολύ μικρός να υπηρετώ πιστά Αρχές και Αξίες. Και το ζωτικό συμφέρον της Κέρκυρας.
-Η Δικαιοσύνη είναι αφενός μεν έννοια βαθύτατα κοινωνική και πολιτική με ηθικό και δημοκρατικό περιεχόμενο και σε αυτήν έχει δικαίωμα, ισότιμα κάθε πολίτης αφετέρου είναι κρατικός μηχανισμός απονομής της, ως η 3η συντεταγμένη κρατική εξουσία που πρέπει να είναι ανεξάρτητη από την Εκτελεστική και Νομοθετική Εξουσία και σε αυτήν έχει δικαίωμα, από τη Γαλλική Επανάσταση (Liberté, égalité, fraternité) και μετά, κάθε πολίτης.
Στο χώρο της Δικαιοσύνης δεν επιτρέπεται να υπάρχουν και να δρουν φύλαρχοι και φυλές με κοινό και υποστηρικτές ως Ηρακλειδείς του Στέμματος που δημιουργούν την ενδεχόμενα κ εσφαλμένη εντύπωση των αντιπαροχών. Αυτά είναι χαρακτηριστικά Biafra ή Bangladesh και όχι ευνομούμενου κράτους.
Ο κανών του Αρείου Πάγου ότι κάθε τρία χρόνια οι Δικαστές και οι Εισαγγελείς πρέπει να μετατίθενται για να μην αναπτύσσουν προσωπικές συμπάθειες, αντιπάθειες και κάθε είδους εξαρτήσεις, για να μην γίνονται καθεστώς, έπρεπε να είχε εφαρμοσθεί.
Καμμία δικογραφία δεν έπρεπε να εξαφανισθεί. Καμμία. Πρόκειται για το μεγαλύτερο δικαστικό σκάνδαλο στην Ελλάδα και ίσως και παγκοσμίως, όσων αφορά στα πολιτισμένα κράτη της Δύσης.
Για να γνωρίζω τι συμβαίνει με τη πορεία των ποινικών υποθέσεων κατέθεσα στην Γραμματεία της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Κέρκυρας αίτησή μου που καταχωρήθηκε με αρ. πρωτ. 2900/25-9-2019 με την οποία ζητούσα να πληροφορηθώ στοιχεία , τα οποία κανονικά έπρεπε να είναι αναρτημένα στη διαύγεια για κάθε Εισαγγελία Πρωτοδικών της Χώρας:
«ΠΡΟΣ
Τη Γραμματεία της Εισαγγελίας Πλημ/κών Κέρκυρας

Παρακαλώ να μου γνωστοποιήσετε:
1) Πόσες δικογραφίες είναι αδιεκπεραίωτες (προκαταρκτική, ανάκριση) και σε πόσο χρόνο παραγράφονται,
2) Πόσες δικογραφίες αρμοδιότητας Μον. Πλημ/κείου εκκρεμούν και δεν έχουν παραπεμφθεί στο ακροατήριο,
3) Πόσες δικογραφίες αρμοδιότητας Τριμελούς Πλημ/κείου εκκρεμούν και δεν έχουν παραπεμφθεί στο ακροατήριο,
4) Πόσες εφέσεις κατά αποφάσεων Μον. Πλημ/κείου εκκρεμούν προς εκδίκαση και σε πόσο χρόνο παραγράφονται.
Με τιμή
Ο Πρόεδρος του ΔΣΚ
Γιώργος Ν. Καλούδης»

Μετά από λίγες ημέρες σε συνεδρίαση του Δ.Σ. δέχθηκα οξύτατη επίθεση από στενούς συνεργάτες του, την κα Βαρότση, τον κ.Πλασκασοβίτη και τον κ. Γεωργούδη ότι δεν είχα το δικαίωμα αυτό αλλά έπρεπε να θέσω το θέμα αυτό στο Δ.Σ. και να αποφασίσει το Δ.Σ. εάν έπρεπε να ζητηθούν τα στοιχεία αυτά.
Τι δίαυλοι υπήρχαν;
Από πότε θα παίρνω άδεια από την κα Βαρότση για να ασκήσω τα νόμιμα δικαιώματα και υποχρεώσεις που έχω όχι μόνον ως Πρόεδρος αλλά και ως Δικηγόρος και πολίτης;
Το ίδιο κλίμα αποπνέει η πολεμική Γ. Βραδή εναντίον μου.
Επί της αιτήσεώς μου αυτής ουδέποτε έλαβα απάντηση. Τελικά εξαφανίστηκε η αίτησή μου αυτή!
Πως γίνεται στη Κέρκυρα να παραγράφονται συνεχώς τα εγκλήματα κατά περιβάλλοντος και να εκπέμπονται καρκινογόνες τοξίνες που σκοτώνουν σε 5-6-10-15 χρόνια; Τις πταίει ;
-Για απαράδεκτες αποφάσεις με καταπάτηση του Συντάγματος και μεροληπτικές αποφάσεις υπήρξαν μνημειώδεις αγορεύσεις των Δικηγόρων κ.κ. Σπύρου Δαλιάνη και Αλέκου Αυλωνίτη.
Ή μήπως αγνοεί και το «μυστηριώδες» ότι εκδόθηκαν δύο (2) διαφορετικές αποφάσεις σε 3 μήνες από πολιτικό δικαστήριο με διαφορετική σύνθεση για το ίδιο θέμα: «Άμεσο Κλείσιμο ξενοδοχείου»… μέσα στον Ιούλιο – Αύγουστο.
Ή μήπως αγνοεί και απαράδεκτες αποφάσεις για υπερχρεωμένα;
-Ο κ. Βραδής και η παρέα του δεν θέλουν να γίνεται έργο, έχουν τακτική να λιμνάζουν τα πράγματα και να μην θίγονται τα κακώς κείμενα. Άφησε πίσω του καμμένη γη και κακές συμπεριφορές. Από περιφρονητικές συμπεριφορές νεοδιόριστων αποφοίτων της Σχολής Δικαστών (και όχι μόνον) κατά Δικηγόρων μέχρι το μικρότερο αποθεματικό, συγκριτικά με άλλους συλλόγους. Διευκρινίζω:Την εντιμότητά του για τα οικονομικά ουδέποτε αμφισβήτησα.

-Στις 2 Φλεβάρη 2016 ενενήντα ένας (91) Δικηγόροι βλέποντας να έχει ξεκινήσει άλλη μια συνεχής αναποτελεσματική, καταστροφική αποχή για το (μη κατατεθέν τότε ακόμα) «ασφαλιστικό» και έχοντας ήδη πληγεί ανεπανόρθωτα ηθικά και οικονομικά από τις προηγούμενες συνεχείς, ανόητες άνευ αποτελέσματος αποχές 2010 – 2015 ζητήσαμε την σύγκλιση Γενικής Συνέλευσης για την ίδια μέρα για να αποφασίσουμε ένα ριζοσπαστικό μέτρο, αυτό της κατάληψης για μια ημέρα του Δικαστικού Μεγάρου για να λάβει έκταση και δημοσιότητα το πρόβλημά μας και να μην συνεχισθεί η επιζήμια αποχή. Την συγκάλεσε για την επόμενη ημέρα.
Στην Συνέλευση διακρίθηκε για άλλη μια φορά για την ευθυνοφοβία και την δειλία του, αφού προσπάθησε με φοβισμό ποινικών διώξεων να μην τεθεί σε ψηφοφορία πρόταση κατάληψης για μία ολόκληρη ημέρα.
Η Γενική Συνέλευση του Δικηγορικού Συλλόγου αποφάσισε συμβολική αλλά απόλυτη κατάληψη του Δικαστικού Μεγάρου την Παρασκευή 5/2/2020 από τις 09.00 έως τις 12.00 με τον όρο να μην περάσει ούτε κουνούπι.
Όχι μόνον επέτρεψε σε Δικαστές και Εισαγγελείς να μπουν αλλά τους … έκανε και υποκλίσεις. Παραβίασε και πρόδωσε την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης.

 • Τράβηξε την αποχή μέχρι τον Σεπτέμβρη 2016, δέκα μήνες αποχή και μάλιστα χωρίς αποφάσεις Συνελεύσεων, αποκρύπτοντας ότι υπήρχε μειοψηφία στην Ολομέλεια. Απειλούσε με πειθαρχικές διώξεις.
  Το Συμβούλιο της Επικρατείας με την αρ. 1466 /2016 απόφασή του (Ολομέλειας) κήρυξε παράνομη την αποχή αυτή, η οποία θεμελιώνει δικαίωμα αποζημίωσης των Δικηγόρων Κέρκυρας κατά του κ. Βραδή. Με τόσο κακό που μας έκανε έπρεπε να είχε αυτοκτονήσει. Το λιγότερο έπρεπε να είχε παραιτηθεί άμεσα ως παρανομήσας και φτωχοποιήσας τους Δικηγόρους Κέρκυρας. Και να εξαφανισθεί.
  Την αποχή, ένα ισχυρό αλλά έσχατο μέσο πολιτικού αγώνα το ευτέλισαν!
  Κανείς δικηγόρος δεν θέλει πλέον να ακούσει τη λέξη αποχή.
  -Το αναλογικό Προεδρείο είναι κατάκτηση της ελληνικής κοινωνίας από το ΄80.Ακόμα και στη Βουλή. Ο κ. Αυλωνίτης και ο συνδυασμός του έλαβαν το 33% στον Α’ Γύρο των εκλογών για Πρόεδρο το 2017. Δικαιούνταν μία θέση στο Προεδρείο κ είχαν καταλήξει στο πρόσωπο του κ. ΣπυροΜάριου Παγκράτη για Γραμματέα τον οποίο και πρότεινα, πλην όμως οι στενοί συνεργάτες του κ. Βραδή το αρνήθηκαν ισχυριζόμενοι ότι έχουν πλειοψηφία και κάνουν ότι θέλουν. (Ο κ. Βαρθολομαίος δήλωσε ότι είναι ανεξάρτητος)
  -Τα ΜΜΕ είναι η Τέταρτη Εξουσία. Η ενημέρωση του λαού είναι κοινωνικό αγαθό. Ένα τηλεοπτικό κανάλι ασκεί πολύ μεγάλη εξουσία και επιρροή. Όταν στερείται άδειας και δεν λειτουργεί το ΕΣΡ είναι μια ανεξέλεγκτη εξουσία.
  Ο αγώνας μου για τη πολυφωνία κ τη προστασία του κοινωνικού αγαθού της πολυφωνικής ενημέρωσης του λαού είναι αγώνας για την Δημοκρατία.
  Πως και για ποιο λόγο ένας Συροιταλός ο κ. Ahmed Hadji Fouzi και δύο Αλβανοί υπήκοοι οι κ.κ. Ilir Hysi και Fatmir Merkaj έγιναν μέτοχοι της «Corfu TV A.E”; Τι επιχειρηματικά συμφέροντα ή δράσεις έχουν στη Κέρκυρα για να επηρεάσουν τα πράγματα μέσω ενός καναλιού ;
  Δημοσιεύματα του έγκυρου Διεθνούς Τύπου για τον βασικό μέτοχο της «Corfu ΤV A.E.» κ. Ahmad Fouzi Hadj, όπως αυτό της La Pepublica γνωστά στη Κέρκυρα από τον Γενάρη 2019.

« ΕΝΑ ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΠΟΥ ΚΡΑΤΕΙ 10 ΧΡΟΝΙΑ…
“La Repubblica” 3/9/2016

O Fouzi Hadj, ο ύποπτος επιχειρηματίας Σύριος, πολλάκις καταδικασθείς για χρεοκοπία, εμπλεκόμενος σε διακίνηση όπλων, φίλος Αφρικανών δικτατόρων, διευθυντών αστυνομίας, δικαστών και δικηγόρων, αποτελεί μια μαύρη τρύπα για τη δικαιοσύνη της Γένοβας.
10 χρόνια πριν, άνδρες διαφόρων φορέων και επαγγελμάτων έτρεχαν πίσω του σαν να ήταν ο Βασιλιάς Μίδας. Η επιτυχία του οφειλόταν στα δεκάδες εκατομμύρια που είχε στην κατοχή του, η προέλευση των οποίων παραμένει άγνωστη.
Οι παρακολουθήσεις που παραγγέλθηκαν από τους δικαστές του Μόντε Κάρλο, αποκάλυψαν ένα σύμπλεγμα αδιαφανών σχέσεων με κρατικούς αξιωματούχους να χρηματίζονται αλλά τότε, τόσο στην εισαγγελία όσο και στο υπουργείο εσωτερικών, κανένας δεν διέταξε περαιτέρω έρευνα.»
Μάλλον πρόκειται για παιδιά του κατηχητικού !

Δύο δημοσιεύματα του δημοσιογράφου του Corfu TV κ.Σπύρου Ρίκου είναι χαρακτηριστικά:
1ο: «ΑΣΧΕΤΟΙ ΟΣΟΙ ΛΕΝΕ ΟΤΙ Η ΚΕΡΚΥΡΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΟΙΟΤΙΚΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟ…
Όσοι λένε ότι η Κέρκυρα δεν έχει ποιοτικό τουρισμό είναι εντελώς άσχετοι. Την Κέρκυρα την επιλέγει για διακοπές το ανφαν γκατέ του διεθνούς εγκλήματος, όπως οι δύο οι συχωρεμένοι οι Μαυροβούνιοι, αλλά και οι προηγούμενοι της Βάρης που και αυτοί έκαναν διακοπές στο νησί πριν αποδημήσουν. Τι άλλο θέλετε;;;»
2ο «ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΤΟΥΣ ΕΚΑΝΑΝ ΤΕΣΤ ΚΑΙ ΓΙΑ ΚΟΡΟΝΩΙΟ…
Είναι γνωστή πια η μαφιόζικη δολοφονία με 30 σφαίρες των δύο μελών της συμμορίας από το Μαυροβούνιο που έγινε στην Κέρκυρα προχθές.
Αυτό που δεν είναι γνωστό είναι ότι στα δύο θύματα έκαναν τεστ και για Κορωνοιό!!! Ουδέν σχόλιον.»
Μάλλον κι εδώ για παιδιά του Κατηχητικού πρόκειται!

-Όταν δέχθηκα τρία ανώνυμα απειλητικά τηλεφωνήματα για τη ζωή μου και των παιδιών μου «να μην ξαναασχοληθώ με τον Συροιταλό για να μην βρεθώ σε κάνα χαντάκι» πάλι από παιδιά του κατηχητικού ήταν.
Αλλά όταν πάνω από 200 φίλοι μου (μεταξύ των οποίων και πολιτικοί παράγοντες) με συμβούλευσαν από αγάπη να παύσω να ασχολούμαι με τον Συροιταλό και τους Αλβανούς υπήκοους-μετόχους του Corfu tv «για να μην βρεθώ σε κάνα χαντάκι»,υποδηλώνει τον έκδηλο φόβο που υπάρχει στη κοινωνία της Κέρκυρας και την έλλειψη αισθήματος ασφάλειας και προστασίας.
Πως αναπτύχθηκαν ανεξέλεγκτα τόσα χρόνια όλα αυτά τα φαινόμενα ; Μήπως αρμόδιες να επιληφθούν ήταν και είναι οι Εισαγγελικές Αρχές και οι Αστυνομικές Αρχές;
Δεν πρέπει να δίνουν όλοι, και οι μέτοχοι των ΜΜΕ, το πόθεν έσχες τους στη δημοσιότητα;
-Οι Πρόεδροι όλης της χώρας, μολονότι 1ης θητείας, με τίμησαν με την εκλογή μου στη Συντονιστική Επιτροπή και ομόφωνα στην Εθνική Αντιπροσωπεία της Ελλάδας στο CCBE – Ευρωπαικό Σύλλογο Δικηγόρων, για τον καθαρό δημόσιο λόγο μου και τη με σοβαρότητα και με συνέπεια υπεράσπιση των θέσεων των Δικηγόρων.
Δεν έχω υπογράψει ποτέ στη ζωή μου γραμμάτια συναλλαγής. Δεν χρωστάω σε κανένα, δεν με πιάνει κανένας.
Τηρώ τον όρκο μου για υπακοή στο Σύνταγμα και τους νόμους του Κράτους και αυτό είναι σοβαρότητα. Επί 2 ½ χρόνια αγωνίζομαι πιστός στο προεκλογικό μου πρόγραμμα για την ανάκτηση της αξιοπρέπειας των Δικηγόρων, για την εξασφάλιση της δουλίτσας και για Δημοκρατία.
Είμαι κατά του κουκουλώματος του σκανδάλου της εξαφάνισης των 502 ή όσων δικογραφιών.
Να γυρίσουν πίσω τις δικογραφίες αυτοί / αυτές που τις εξαφάνισαν.
Το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω.

Γιώργος Ν. Καλούδης
Δικηγόρος Α.Π. κ Σ.τ.Ε.
Πρόεδρος
Δικηγορικού Συλλόγου Κέρκυρας

O Γ. ΚΑΛΟΥΔΗΣ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΑΣΤΡΕΒΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ,άρθρο του Βραδή Γιάννη Δικηγόρου Κέρκυρας και πρώην Προέδρου Δ.Σ. Κέρκυρας

Δεκέμβριος 10th, 2020

Ο νυν πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Κέρκυρας και μόνιμος πολιτευτής Γ.Καλούδης, με ανάρτησή του κατ’αρχάς στην ιστοσελίδα «ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ ΚΕΡΚΥΡΑΣ» και εν συνεχεία με πληρωμένη καταχώρηση στην εφημερίδα «Η ΚΕΡΚΥΡΑ ΣΗΜΕΡΑ» της 1/9/2020, με πρόσχημα το γνωστό θέμα της εξαφάνισης των δικογραφιών από την Εισαγγελία της Κέρκυρας, προέβη σε μία ακόμη αήθη επίθεση κατά του προσώπου μου επί ασχέτων μεταξύ τους θεμάτων, επικαλούμενος μάλιστα την…αστική του ευγένεια!!! Με την αυριανικού τύπου μεθοδολογία του, παραποιεί τα γεγονότα, διαστρεβλώνει την αλήθεια, προβαίνει σε προσωπικούς υποτιμητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς, αποφεύγοντας έτσι να διαλεχθεί επί της ουσίας. Η άμεση απάντησή μου στον λίβελλό του αναρτήθηκε στην άνω ιστοσελίδα και στο φύλλο της άνω εφημερίδας της 3/9/2020. Μετά από ημέρες ο κ.Καλούδης ανάρτησε το λιβελλογράφημά του στην ιστοσελίδα του Συλλόγου μας, χωρίς, φυσικά, να κάνει μνεία της προηγούμενης δημόσιας απάντησής μου!
Υποχρεώνομαι έτσι, για μία ακόμη φορά, την τελευταία, να αναρτήσω την απάντησή μου.

Είναι πρόσχημα, για τον κ.Καλούδη, το θέμα της απώλειας των δικογραφιών διότι επ’αυτού η δημόσια θέση μου δεν επιδέχεται παρερμηνείες. Στο άρθρο μου στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ» της 22/6/2020 με τίτλο «Οι εξαφανισμένες δικογραφίες και άλλα μυστήρια» ανέφερα ότι το ζήτημα είναι σοβαρότατο, πρέπει η Δικαιοσύνη να το διαλευκάνει ταχύτατα και να τιμωρηθούν οι όποιοι υπεύθυνοι. Στηλίτευσα όμως ως σοβαρό θεσμικό ατόπημα τον δημόσιο ισχυρισμό του Γ.Καλούδη ότι στην Κέρκυρα «μακράν απέχει η δίκαιη δίκη και κλονίσθηκε το αίσθημα ασφαλείας των πολιτών και των δικηγόρων». Ισχυρισμό που ερχόταν σε συνέχεια προηγουμένων παραπλήσιων δηλώσεων και παρεμβάσεών του, όπως π.χ. για την αμεροληψία των δικαστικών αποφάσεων στο Πρωτοδικείο και στο Ειρηνοδικείο Κέρκυρας. Αναφέρθηκα, ακόμη, στις προσωπικές του πρωτοβουλίες – παρεμβάσεις προς την τότε Εισαγγελέα Εφετών Κέρκυρας, στα θέματα που ανέκυπταν εξ αυτών και στις δημόσιες δηλώσεις του ότι απαιτείται ο διορισμός στην Κέρκυρα Εισαγγελέως διαφθοράς για την αντιμετώπιση των πολλών υποθέσεων διαφθοράς που υπάρχουν στο νησί! Κατέληγα δε αναφέροντας την αδήριτη ανάγκη να διαλευκανθούν ταχέως τα θέματα αυτά από τους αρμόδιους της Δικαιοσύνης και να δημοσιοποιηθούν τα πορίσματα. Σημειώνω ότι δημοσίευσα το άρθρο αυτό επειδή τα αρμόδια όργανα του Δ.Σ.Κ., το Δ.Σ. και η Γ.Σ. των μελών δεν λειτουργούν.
Ο κ. Καλούδης αντέδρασε μετά από ενάμιση μήνα και δημόσια μου απηύθυνε επτά ερωτήματα μετατοπίζοντας την συζήτηση σε άσχετα θέματα. Για να μην θεωρήσει ότι αποφεύγω τα ερωτήματα, απάντησα άμεσα σ’αυτά με άρθρο μου στις 3/8/2020 με τίτλο «ΤΑ ΜΥΣΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ ΚΑΙ Ο Γ. ΚΑΛΟΥΔΗΣ» τονίζοντας όμως τα κρίσιμα θέματα που έχρηζαν απαντήσεων.
Ο κ.Καλούδης, αφού επί ένα μήνα δεν απάντησε στα ουσιαστικά ερωτήματα, δημοσιοποίησε την 1.1.2020, ένα λιβελλογράφημα εναντίον μου. Το κρίσιμο δεν είναι , βέβαια, ν’απαντηθούν τα όσα ανακριβή, ψευδή και συκοφαντικά αναφέρει ο Γ. Καλούδης στον λίβελλό του για το πρόσωπό μου αλλά να απαντηθούν τα ουσιαστικά ερωτήματα που έθεσα στα οποία ο κ. Καλούδης δεν απάντησε ούτε απαντά. Έτσι, τα επαναφέρω.
– Επιμένει ο κ. Καλούδης στον ισχυρισμό του ότι στην Κέρκυρα «μακράν απέχει η δίκαιη δίκη και ότι κλονίσθηκε το αίσθημα ασφαλείας των πολιτών και των δικηγόρων»;;
– Επιμένει στο θέμα που ο ίδιος άνοιξε ως προς την αμεροληψία των δικαστικών αποφάσεων στο Πρωτοδικείο και στο Ειρηνοδικείο Κέρκυρας;;
– Επιμένει στους ισχυρισμούς του για κυκλώματα διαπλοκής με διασυνδέσεις στην ΕΛ.ΑΣ και στα Δικαστήρια αλλά και λειτουργία μαφίας στην Κέρκυρα;;
– Επιμένει στην θέση του για ανάγκη τοποθετήσεως στην Κέρκυρα εισαγγελέα διαφθοράς προς αντιμετώπιση σχετικών υποθέσεων;
Και επειδή προφανώς επιμένει, ( άλλωστε μαφιόζικες μεθοδολογίες αναφέρει συγκεχυμένα και στο κείμενό του), τα επακόλουθα ερωτήματα είναι:
– Γιατί δεν προκάλεσε θεσμικά την λήψη αποφάσεως για τα θέματα αυτά από το Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου ή από την Γ.Σ. ;;
– Γιατί δεν κατήγγειλε, ως άτομο έστω, τα σοβαρά αυτά θέματα στην Εισαγγελική Αρχή ή στην ηγεσία της Δικαιοσύνης ;;
Έχω, συνεπώς, την άποψη ότι θα έπρεπε προ πολλού να είχε διαταχθεί από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Κερκύρας προκαταρκτική εξέταση γι’αυτά τα σοβαρά θέματα και να είχε κληθεί ο κ. Γ. Καλούδης να καταθέσει ό,τι γνωρίζει βάσει των κατά καιρούς δηλώσεών του ώστε να μην «σέρνονται» .
Αυτά είναι τα ουσιαστικά θέματα και δεν παρασύρομαι στην άσχετη θεματολογία Καλούδη. Δεν έχω σκοπό να τον ακολουθήσω στις αήθεις, συκοφαντικές επιθέσεις του εναντίον μου. Δεν το κάνει πρώτη φορά. «΄Εξεστι Κλαζομενίοις ασχημονείν» . Υποχρεώνομαι όμως να δώσω σύντομες απαντήσεις στα εξής:
– Ο κ.Καλούδης κάνει πως αγνοεί ότι οι κινητοποιήσεις του Δικηγορικού Σώματος το 2016 έγιναν κατόπιν ομοφώνων αποφάσεων της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορι-κών Συλλόγων Ελλάδας. Ότι οι αποφάσεις αυτές εγκρίθηκαν από το Δ.Σ. και τις Γ.Σ. του Συλλόγου μας. Ότι μόνη παραφωνία αποτελούσε ο ίδιος που στις προτάσεις του στις Γ.Σ., όταν συμμετείχε, έπαιρνε μόνο την ψήφο του. Περιμένω όμως να αναφέρει τα ίδια στην Ολομέλεια. Να ζητήσει δηλαδή την έκδοση ψηφίσματος καταδίκης της τότε συνδικαλιστικής τακτικής. Διότι, αν δεν το κάνει, θα ενημερώσω την Ολομέλεια εγώ. Και να ζητήσει την ….αυτοκτονία του τότε προέδρου της Ολομέλειας και των λοιπών 62 προέδρων, εκτός κι αν ικανοποιείται μόνο με την δική μου! Και, βεβαίως, για να μείνει στην ιστορία, μπορεί οποτεδήποτε ν’ασκήσει την αποζημιωτική αγωγή με την οποία απειλεί.
– Προκαλεί θυμηδία, σε όσους γνωρίζουν, η αυριανικού χαρακτήρα δήλωσή του ότι παρέλαβε στον Δικηγορικό Σύλλογο «καμμένη γή». Η πραγματικότητα όμως δεν κρύβεται. Και η πραγματικότητα είναι ότι αυτό που σήμερα είναι ο Δικηγορικός Σύλλογος ως υλικές υποδομές, ηλεκτρονική, γραμματειακή και οικονομική οργάνωση, φέρουν την υπογραφή της δικής μου προεδρίας. Με συνοχή και ενότητα του δικηγορικού σώματος στην δυσκολότερη περίοδο της μεταπολίτευσης. Και κύρος στην κοινωνία. Εν αντιθέσει με την διαλυτική κατάσταση που εμφανίζεται σήμερα εξαιτίας του κ.Καλούδη.
– Αδυνατώ να αντιληφθώ τον υποβολιμαίο ισχυρισμό του ότι δήθεν εμμέσως έθιξα τους πρώην προέδρους Φακιολά, Μπάκολη, Σαρλή, Καρύδη. Αγνοεί ότι οι Πρόεδροι αυτοί ασχολήθηκαν με την πολιτική μετά την ευδόκιμη υπηρεσία τους στην προεδρία του Συλλόγου και δεν ανέλαβαν την προεδρία για να διεκδικήσουν μετ’ ολίγον πολιτική θέση; Ότι δεν χρησιμοποίησαν, δηλαδή, τον Δικηγορικό Σύλλογο ως εφαλτήριο;;
– Δεν αντιλαμβάνομαι τα περί στηρίξεως σε εκλογικές διαδικασίες και για «εφταπαντιέρηδες». Καθότι με αφορά, δεν έχω κομματική σχέση από το 1985 ούτε υπήρξα ποτέ ευνοούμενος κομματικών γραφείων. Δεν είμαι εγώ εκείνος που εξύβριζα τον Ν. Δένδια για την πολιτική του δράση και στην συνέχεια τον λιβάνιζα για να εξασφαλίσω την υποστήριξη των κομματικών του φίλων. Δεν υπήρξα ποτέ στέλεχος του βαθέος ΠΑΣΟΚ, πολιτικός εκπρόσωπος του Τσοχατζόπουλου στην Κέρκυρα, εκλεκτός του Π.Καμμένου και «αλληθωρίζων» προς πλευρά ΣΥΡΙΖΑ .
– Δεν αντιλαμβάνομαι την εκλογολογική αριθμητική του κ.Καλούδη. Υπονοεί ότι οι εκλεγέντες ως βουλευτές Κέρκυρας με μικρότερο αριθμό ψήφων απ’ ό,τι πήρε αυτός στο παρελθόν χωρίς να επιτύχει να εκλεγεί, είναι μειωμένου κύρους;; Ή μήπως θα επιθυμούσε μία …κατοχύρωση ψήφων για μελλοντική χρήση όπως γινόταν παλιά με κάποιες βαθμολογίες;; Ας προσέχει καθόσον «το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη».
– Δεν μπορώ να δεχθώ μαθήματα πατριωτισμού από τον άνθρωπο που γέμισε με αφίσες την πόλη ψέγοντας τους Κερκυραίους γιατί εορτάζουν την ένωση με την Ελλάδα που μετέτρεψε την Κέρκυρα από πρωτεύουσα κράτους σε …Γρεβενά!!
– Δεν μπορώ να δεχθώ αυτοεπαίνους κοινωνικής ευαισθησίας και ακτιβισμού από τον άνθρωπο που παρέσυρε σωρεία συμπολιτών να πληρώνουν ένα μόνο ευρώ για τα τέλη κυκλοφορίας και, όταν τους ήλθε ο λογαριασμός, σφύριζε αδιάφορα παρά τις βαρύγδουπες υποσχέσεις του για δωρεάν εκ μέρους του δικαστική τους προστασία. Εκτός κι αν έχει εκδώσει κάποια απόφαση, οπότε θα πρέπει να την δημοσιεύσει.

Κατά τα λοιπά, αντιπαρέρχομαι τις λοιπές αθλιότητες του λιβελλογραφήματός του. Το μεν γιατί δεν μπορώ να πέσω στο επίπεδό του το δε γιατί αδυνατώ να αντιληφθώ το νόημα του συρφετού των ισχυρισμών του. Όπως δήλωσα δε στην αρχή, δεν σκοπεύω να συνεχίσω τέτοιο διάλογο με τον κ.Καλούδη. Ούτε όμως σκοπεύω να σταματήσω τις παρεμβάσεις που μου επιβάλλουν η ιδιότητά μου ως δικηγόρου και ως ενεργού πολίτη.

Υ.Γ.1: Δεν γνωρίζω ούτε έχω κάποια σχέση με την «περίεργη» δικαστική απόφαση στην οποία αναφέρεται ο κ. Καλούδης στο κείμενό του. Άλλο ένα θέμα για το οποίο πρέπει να κληθεί να καταθέσει ό,τι γνωρίζει κατά την προκαταρκτική εξέταση που θεωρώ πως θα έπρεπε να είχε διαταχθεί.

Υ.Γ.2: Κατά την προεδρία μου, το δόγμα στις σχέσεις των δικηγόρων με τους δικαστικούς λειτουργούς και δικ.υπαλλήλους ήταν ο διάλογος μέσω του αλληλοσεβασμού και της αλληλοκατανόησης, προς επίλυση των προβλημάτων. Ο κ.Καλούδης επέλεξε προσωπικά την επιλεκτική σύγκρουση. Τα αποτελέσματα είναι γνωστά στους μάχιμους δικηγόρους.

Υ.Γ.3: Μπερδεύει ο Γ.Καλούδης τον οφειλόμενο θεσμικό σεβασμό σε κάθε δικαστικό λειτουργό με τις «υποκλίσεις» στις οποίες ,προφανώς, έχει συνηθίσει, όπως, επί παραδεί-γματι, προς τον Ν.Δένδια, σε κάθε ευκαιρία.

Υ.Γ.4: Στην ιστορία των συνδικαλιστικών αγώνων των δικηγόρων έχει ήδη καταγραφεί ως επίγραμμα: «Οι δικηγόροι της Ελλάδας πλην ολίγων μεγαλοδικηγόρων». Για την Κέρκυρα έχει καταγραφεί ειδικότερα: «Οι δικηγόροι Κέρκυρας πλήν Γεωργίου Καλούδη».

                                 ΓΙΑΝΝΗΣ Γ. ΒΡΑΔΗΣ
                               ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
                               ΠΡΩΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟΣ Δ.Σ.Κ

Blog ΔΣΚ

Blog Δικηγορικού Συλλόγου Κέρκυρας