Τις πρωτοφανείς σε όγκο, μεγαλειώδεις και δυναμικές χθεσινές και προχθεσινές κινητοποιήσεις πληθώρας κοινωνικών και επαγγελματικών ομάδων της χώρας έναντι των διαρκώς προωθούμενων δημοσιονομικής φύσης μέτρων ήρθε δυστυχώς να επισκιάσει το τραγικό γεγονός της απώλειας μιας ανθρώπινης ζωής.

Ο θάνατος ενός συμπολίτη μας υπό συνθήκες εκδήλωσης κοινωνικών αγώνων, σε όποια αίτια κι αν αυτός αποδίδεται, δεν μπορεί παρά να λογίζεται ως πλήγμα για την κοινωνία και τη Δημοκρατία μας που ήδη δοκιμάζονται σκληρά. Το θλιβερό αυτό γεγονός σε συνδυασμό με τα έκτροπα που εκδηλώθηκαν στο περιθώριο των συγκεντρώσεων διαμαρτυρίας στιγμάτισαν την παλλαϊκή συμμετοχή, ισοδυναμώντας με καταστάσεις απόλυτου χάους και ατιμωρησίας των υπευθύνων που μόνο αποπροσανατολιστικά μπορεί να δρουν, εντείνοντας το ήδη δυσμενές κλίμα και τις κοινωνικές εντάσεις.

Η δικηγορική κοινότητα της Αθήνας εκφράζει τη βαθύτατη θλίψη της για το τραγικό αυτό συμβάν και απευθύνει προς την οικογένεια και τους οικείους του εκλιπόντος τα θερμά και ειλικρινή της συλλυπητήρια. Ευελπιστούμε ο άτυχος συμπολίτης μας να είναι ο τελευταίος στον κατάλογο των απωλειών στα πλαίσια ενός ακήρυχτου πολέμου που δεν έχει τέλος, κατάσταση για την οποία φέρει μεγάλο μερίδιο ευθύνης η Πολιτεία και η απροθυμία της να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά το φαινόμενο που έχει λάβει ανεξέλεγκτες διαστάσεις.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΓΙΑΝΝΗΣ Δ. ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΣ