Αναδημοσίευση από την ιστοσελίδα corfupress.com

Πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τετάρτης η παραλαβή των επίπλων του νέου Δικαστικού Μεγάρου της Κέρκυρας σηματοδοτώντας ουσιαστικά την έναρξη της αντίστροφης μέτρησης για την έναρξη λειτουργίας των εγκαταστάσεων.

Κατά τη διάρκεια της παραλαβής των επίπλων, παρόντες στη διαδικασία ήταν ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΘΕΜΙΣ Κατασκευαστική Α.Ε. Βασίλης Χανδακάς, συνοδευόμενος από την υποψήφια Βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Άντζελα Γκερέκου.

Όπως τόνισαν και οι δύο, η συγκεκριμένη ενέργεια έγινε, την Τετάρτη, συγκεκριμένα και αυτό γιατί στις 25 Απριλίου, έληγε ουσιαστικά η ημερομηνία παραλαβής των επίπλων.

Το μόνο που εκκρεμεί πλέον είναι τα ακροατήρια τα οποία τον επόμενο μήνα, μέσα στο επόμενο 10ήμερο σύμφωνα με την κ. Γκερέκου, θα έχουν και αυτά εγκατασταθεί.

«Έτσι, το κτίριο θα είναι έτοιμο να λειτουργήσει. Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα, έχει πληρωθεί η ΔΕΗ, αναμένουμε την σύνδεση από τους εργολάβους της επιχείρησης και το μόνο που απομένει αλλά δεν επηρεάζει προς το παρών την λειτουργία του χώρου, είναι το θέμα της πρόσβασης», σημείωσε ο κ. Χανδακάς.

Το συγκεκριμένο θέμα, τόσο κατά τον κ. Χανδακά όσο και κατά την Α. Γκερέκου, αποτελεί αρμοδιότητα του Δήμου, όπως επίσης και ο. καλλωπισμός του αύλιου χώρου.


Από τον Ιούνιο μπορούν να λειτουργήσουν

Όπως ξεκαθάρισαν, ο χώρος θα είναι έτοιμος τέλος για λειτουργία τέλη Μαΐου με αρχές Ιουνίου και έτσι, μέσα στην περίοδο των αδειών που υπάρχουν στον δικαστικό χώρο, θα μπορέσει να γίνει και η μεταφορά από το παλιό Δικαστικό Μέγαρο στο νέο και με την καινούρια περίοδο να αρχίσει να λειτουργεί ο τομέας της δικαιοσύνης σε νέες κτιριακές εγκαταστάσεις.


Πρόταση Γκερέκου για την εγκατάσταση παιδικού σταθμού μέσα στα δικαστήρια

Από την πλευρά της, η υποψήφια του ΠΑΣΟΚ Α. Γκερέκου, ευχαρίστησε όλους όσους κατά την προηγούμενη περίοδο στήριξαν την προσπάθεια ολοκλήρωσης του έργου και επανέλαβε πως οι αρμόδιες υπηρεσίες, σε συνεργασία με τα συναρμόδια Υπουργεία, πρέπει πλέον να πιέσουν προς την κατεύθυνση της κατασκευής ενός νέου δρόμου κάνοντας χρήση μιας μικρής επιφάνειας του οικοπέδου της Βίλα Ρόσα.

Παράλληλα, προχώρησε και στην πρωτοποριακή πρόταση για τα Ελληνικά δεδομένα, να δημιουργηθεί εντός των δικαστηρίων, ένας παιδικός σταθμός ο οποίος θα δέχεται τα παιδιά των υπαλλήλων των δικαστηρίων.

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά: «μέσα στο επόμενο διάστημα θα έχω μια επαφή με τον πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου προκειμένου, ο πολύ μεγάλος χώρος τον οποίο θα έχουν στο νέο κτίριο, να χρησιμοποιηθεί και για άλλους σκοπούς. Αυτήν την στιγμή, τους παραχωρείται ένας πολύ μεγάλος χώρος κάτι το οποίο θεωρώ περιττό. Ένα μεγάλο τμήμα αυτού του χώρου θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για τις ανάγκες δημιουργίας ενός παιδικού σταθμού για τα παιδιά των εργαζομένων των δικαστηρίων ή ακόμα και για τη δημιουργία ενός μικρού γυμναστηρίου. Ο χώρος είναι τεράστιος και φτάνει για όλες αυτές τις χρήσεις.

Φιλοδοξώ από την πλευρά μου να φτιάξουμε το πρώτο δημόσιο κτίριο στην Ελλάδα το οποίο θα έχει και τη δυνατότητα να διατηρεί έναν παιδικό σταθμό για τις ανάγκες των εργαζόμενων γονιών.

Σε ότι αφορά το σημερινό κτίριο των δικαστηρίων, δεν έχουμε ακόμα πραγματοποιήσει κάποιο διάλογο για την επόμενη χρήση του κτιρίου. Η αλήθεια είναι ότι έχουμε ανάγκη τα κτίρια αυτά όμως πρέπει να φούμε προσεχτικά και τις ανάγκες της περιοχής εκείνης».