Αγαπητοί συνάδελφοι !

Ζούμε στην εποχή της επανάστασης της πληροφορικής που έχει αλλάξει την ζωή των ανθρώπων. Η πληροφορία, μέσω των υπολογιστών, μεταδίδεται στα πέρατα του κόσμου σε κλάσματα δευτερολέπτων. Η πληροφορική έχει εισβάλλει ραγδαία και στον νομικό κόσμο.

 

Ήδη γίνονται συζητήσεις για ηλεκτρονική κατάθεση δικογράφων.  Μέσα σ’ αυτό το αλματωδώς εξελισσόμενο περιβάλλον τα μέλη του Συλλόγου μας εξακολουθούν να ταλαιπωρούνται  στο κατ’ ευφημισμόν δικαστικό μέγαρο, να συνωστίζονται και να διαγκωνίζονται  με συναδέλφους και  δικαστικούς υπαλλήλους μέσα σε βαρυφορτωμένα γραφεία στην καθημερινή αγωνιώδη προσπάθεια άσκησης της δικηγορίας.
 Το Διοικητικό Συμβούλιο, υλοποιώντας σχετική προεκλογική εξαγγελία, προβαίνει στην ριζική ανανέωση και ενεργοποίηση της ιστοσελίδας του Συλλόγου μας. Στόχος είναι η άμεση επικοινωνία του Συλλόγου με τα μέλη του και η σταδιακή παροχή όλων των δυνατών εξυπηρετήσεων προς αυτά. Πρώτο βήμα θα αποτελέσει, εκτός από την ηλεκτρονική μετάδοση όλων των ανακοινώσεων,  η ηλεκτρονική μεταφορά και μετάδοση των βιβλίων αποφάσεων, αρχής γενομένης από το βιβλίο αποφάσεων του Εφετείου. Δεύτερο βήμα, η μεταφορά και μετάδοση των εκθεμάτων των ποινικών δικαστηρίων και των υποθέσεων του Μονομελούς Πρωτοδικείου. Και ευελπιστούμε να συνεχίσουμε εφόσον θα έχουμε την συμπαράσταση και συμμετοχή όλων των εμπλεκομένων. Κυρίως, την συμμετοχή και συμπαράσταση των μελών του  Συλλόγου που είναι αναγκαία αλλά και ικανή συνθήκη για ν’ αλλαχθούν τα πάντα.
                                        Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ   ΤΟΥ Δ.Σ
                                         ΓΙΑΝΝΗΣ  Γ.   ΒΡΑΔΗΣ