Η  Γενική Συνέλευση του Δικηγορικού Συλλόγου Κέρκυρας κατά την συνεδρίασή της 31.10.2012 ενέκρινε, με συντριπτική πλειοψηφία, το ακόλουθο ψήφισμα.

 

         Ο Δ.Σ.Κ. εκφράζει την έντονη αντίθεσή του στα σχεδιαζόμενα κυβερνητικά μέτρα που θεωρεί ανάλγητα και κοινωνικά άδικα, τα οποία οδηγούν σε οικονομική εξαθλίωση  και αφανισμό όχι μόνο τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους αλλά και τους μικρομεσαίους ελεύθερους επαγγελματίες, τους αυτοαπασχολούμενους, τους αγρότες.,  ολόκληρη την μεσαία τάξη της χώρας .
         Η κατάργηση του αφορολόγητου, ο ενιαίος συντελεστής φορολόγησης , η αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών και των ορίων συνταξιοδότησης, η αποδόμηση των εργασιακών δικαιωμάτων οδηγούν το μεγαλύτερο μέρος των ελεύθερων επαγγελματιών μεταξύ των οποίων και οι δικηγόροι να μην είναι σε θέση να ανταπεξέλθουν σε βασικές βιοτικές και επαγγελματικές τους ανάγκες .
          Καλούμε τους βουλευτές της Κέρκυρας να σταθούν στο πλευρό των πληττόμενων επαγγελματικών κλάδων και να καταψηφίσουν κατά την σχετική ψηφοφορία στη Βουλή τα προτεινόμενα από την τριτοκομματική κυβέρνηση μέτρα κοινωνικής αποδόμησης μεγάλης μερίδας εργαζομένων .
                                                      Για τον Δ.Σ.Κ

   Ο  Πρόεδρος                                          Ο  Γεν. Γραμματέας

  Βραδής Ιωάννης                                      Φαϊτάς Σπυρίδων