Κερκυραίες, Κερκυραίοι
Οι Δικηγόροι, από την πρώτη εποχή που πρωτοεμφανίστηκαν, στην  Αρχαία Αθηναϊκή Δημοκρατία με την μορφή των λογογράφων, στις άλλες δημοκρατίες στον αρχαίο ελληνικό χώρο, μεταξύ αυτών και στη Κέρκυρα, στην αρχαία Ρώμη, στις σύγχρονες δημοκρατίες του κοινωνικού κράτους δικαίου,  πάντα συνυπάρχουν και ταυτίζονται με το δημοκρατικό πολίτευμα, τις ελεύθερες εκλογές, τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα και είναι υπερασπιστές αυτών των ύψιστων δημοκρατικών & κοινωνικών αγαθών αλλά και της ελευθερίας των πολιτών και της περιουσίας τους. Τα δεσποτικά, σκοταδιστικά και αντιδημοκρατικά καθεστώτα από τα πρώτα μέτρα που παίρνουν είναι το κτύπημα των δικηγόρων. Στις δύο χιλιετίες σκοταδισμού του μεσαίωνα δεν υπήρχαν δικηγόροι και ανεδείχθησαν ως δημοκρατική και κοινωνική ανάγκη από την εποχή του Διαφωτισμού και της Γαλλικής Επανάστασης.
Τα τελευταία 2 ½ χρόνια, από τον Μάη 2010, με τη ψήφιση του Α΄ Μνημονίου και μέχρι σήμερα οι δικηγόροι δέχονται ισχυρότατα πλήγματα, όπως και όλος ο μη προνομιούχος λαός, τα οποία στην ουσία εξολοθρεύουν το επάγγελμα-λειτούργημα του δικηγόρου, οδηγούν την πλειοψηφία των μικρομεσαίων αυτοαπασχολούμενων δικηγόρων στην βίαιη έξοδο από το επάγγελμα και στην ανεργία και τους εναπομείναντες επιδιώκουν να τους μεταλλάξουν σε χαμηλόμισθους υπαλλήλους των τραπεζιτών και απλούς διεκπεραιωτές των υποθέσεων των μεγαλοεταιρειών των Αθηνών.

Κερκυραίες, Κερκυραίοι,
Σας θυμίζουμε ότι οι δικηγόροι της Κέρκυρας πάντα σας συμπαραστάθηκαν. Ειδικά τα τελευταία μαύρα χρόνια του Μνημονίου:
Προσφύγαμε στο πλαίσιο της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας κατά του Α΄ Μνημονίου στο Σ.τ.Ε. και ζητήσαμε την ακύρωσή του, αλλά δυστυχώς το Σ.τ.Ε. δεν έκανε δεκτή τη προσφυγή, επηρεασμένο προφανώς από τους κυβερνητικούς εκβιασμούς «ή Μνημόνιο και μισθοί-συντάξεις ή πτώχευση χωρίς μισθούς και συντάξεις».
Προσφύγαμε στο Σ.τ.Ε. κατά του νόμου για τα χαράτσια της ΔΕΗ με τον οποίο έκοβαν το ρεύμα σε όσους πλήρωναν το ρεύμα αλλά δεν είχαν να πληρώσουν τα χαράτσια, και δικαιωθήκαμε δίνοντας μία μεγάλη ανακούφιση στον πληττόμενο λαό.
Κηρύξαμε απεργίες συμπαράστασης στους εργαζόμενους σε όλες τις απεργίες της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, για να μη μειωθούν και άλλο οι μισθοί και οι συντάξεις σας.
Υποστήκαμε μεγάλες θυσίες και μείωση των εισοδημάτων μας κάνοντας από το 2010 μακροχρόνιες αποχές για να μην επιβληθεί ο καταστροφικός για την οικονομία ΦΠΑ 23% και σειρά εξοντωτικών για τα δικαιώματα του λαού μέτρων, όπως παράβολο δημοσίου 150 ευρώ για να κάνει ένας πολίτης μήνυση γιατί τον έκλεψαν, παράβολο 200 ευρώ για να κάνει ένας πολίτης έφεση ή προσφυγή στο Διοικητικό Δικαστήριο γιατί τον αδίκησε το Δημόσιο κλπ, μέτρα τα οποία οδηγούν σε αρνησιδικία για τον μέσο πολίτη που δεν μπορεί να τα υποφέρει, ενώ ευνοούν τους πλούσιους και τις τράπεζες.
Πέρα από τα παραπάνω αντιλαϊκά και επικίνδυνα νομοθετήματα των Μνημονιακών κυβερνήσεων που έκαναν τη θέση σας δυσκολότερη και χειρότερη για να μπορείτε να βρείτε το δίκιο σας στα Δικαστήρια, το Γ΄ ΜΝΗΜΟΝΙΟ των 760 σελίδων που η σημερινή κυβέρνηση έφερε στη Βουλή για ψήφιση σε ένα άρθρο, εντελώς αντιδημοκρατικά με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, φτωχαίνει ακόμη περισσότερο όλο το λαό, παίρνει τα χρήματα από το λαό και τα δίνει στις χρεοκοπημένες τράπεζες και δίνει τη χαριστική βολή στη μικρομεσαία τάξη με τους εξοντωτικούς νέους φόρους.
Τα μέτρα αυτά που επιδιώκουν να ψηφιστούν από τη Βουλή θα έχουν τις εξής αρνητικές οικονομικές και θεσμικές συνέπειες:
•    Από πολύ ακριβή μέχρι αδύνατη οικονομικά πρόσβαση στη δικαιοσύνη για να βρείτε το δίκιο σας.
•    Δεν θα έχετε τον δικηγόρο της επιλογής σας και της εμπιστοσύνης σας.
•    Θα είσθε έρμαια των τραπεζιτών και των οικονομικά ισχυρών.
•    Θα σας στοιχίζει πολύ περισσότερο να αναζητείτε δικηγορικές εταιρείες της Αθήνας να σας υπερασπίσουν.
•    Θα σας λείψει το προσωπικό στοιχείο της επαφής και της πρόσβασης ανά πάσα στιγμή με τον δικηγόρο της επιλογής σας.
Κερκυραίες,Κερκυραίοι
Δίνουμε μία μάχη επιβίωσης με πολλές θυσίες από εμάς.
Ο αγώνας μας δεν είναι μόνον για εμάς, ο αγώνας μας είναι και για τη δημοκρατία και για τα ατομικά και κοινωνικά  δικαιώματα και για να μην μας εξολοθρεύσουν και μας εξαθλιώσουν πλήρως όλους μαζί.
Ο αγώνας μας είναι κοινός.

                                                                   ΕΚ  ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΟΥ Δ.Σ.Κ.