Σχετικά με τη Διαμεσολάβηση (ν. 3898/2010) έχουν καλλιεργηθεί πολλοί μύθοι. Εμείς σας διδάσκουμε την πραγματικότητα και τα oφέλη της για τους Έλληνες Δικηγόρους και πελάτες. Ελάτε να εκπαιδευτείτε στην αξιοποίηση της.ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΕΤΕ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ:
- Τι είναι η Διαμεσολάβηση (ν. 3898/2010) και πως πραγματοποιείται;
- Είναι η Διαμεσολάβηση εργαλείο καθημερινής χρήσης και σύντομων  εισπράξεων αμοιβής για τον Έλληνα Δικηγόρο;
- Γιατί συμφέρει το Δικηγόρο και τον πελάτη - εντολέα του να είναι αυτή το πρώτο βήμα στην αντιμετώπιση μίας ιδιωτικής διαφοράς;
- Είναι το πιο αποτελεσματικό και οικονομικό μέσο για την απόκτηση εκτελεστού τίτλου;
- Σε τι διαφέρει ο ρόλος του Δικηγόρου-Νομικού Παραστάτη στο δικαστήριο από τον ρόλο του στη Διαμεσολάβηση;
- Ποια είναι τα όρια της εξωδικαστικής υποστήριξης που παρέχει παραδοσιακά ο Δικηγόρος στον πελάτη του και πώς ξεπερνιώνται με την αξιοποίηση της Διαμεσολάβησης;
- Πώς ο Δικηγόρος προετοιμάζει και συμβουλεύει τον πελάτη του, φυσικό ή νομικό πρόσωπο, για τη Διαμεσολάβηση;
- Πώς συνδράμει ο Δικηγόρος τον πελάτη του αποτελεσματικά πριν από, κατά τη διάρκειά της διαδικασίας και μετά το πέρας της διαδικασίας αυτής;
- Πώς θα χρεώσει τις υπηρεσίες του σε όλα αυτά τα στάδια;
- Πώς συνεργάζεται αποτελεσματικά με το Διαμεσολαβητή και πως χρησιμοποιεί την παρουσία ουδέτερου τρίτου στη διαδικασία;Αυτά και άλλα καίρια ερωτήματα απαντώνται επιστημονικά, με θεωρητικό και βιωματικό τρόπο, στα νέα 18ωρα Σεμινάρια ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ - ΝΟΜΙΚΩΝ ΠΑΡΑΣΤΑΤΩΝ ΣΤΗ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΣΗ που διοργανώνει το ΑΚΚΕΔ - ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ σε συνεργασία με τους έμπειρους και  διεθνώς καταξιωμένους Έλληνες Δικηγόρους Διαμεσολαβητές και Εκπαιδευτές Σπύρο Αντωνέλο, Ελένη Πλέσσα και Ειρήνη Ματσούκα της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρίας Διαμεσολαβητών "RESOLVE" (www.resolve.gr).ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΩΝ:
Τα σεμινάρια είναι 3ήμερα, 18ωρα, πραγματοποιούνται μετά τις ώρες εργασίας, και είναι κατάλληλα για παρακολούθηση από τους συναδέλφους Δικηγόρους χωρίς διακοπή της απασχόλησης τους.ΠΡΑΚΤΙΚΗ, ΔΙΕΘΝΗΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΩΝ ΜΑΣ:
Οι Εκπαιδευτές μας είναι έμπειροι Διαμεσολαβητές της πράξης, με πρακτική εμπειρία διαμεσολαβήσεων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Δικηγορούν και παράλληλα πραγματοποιούν διαμεσολαβήσεις σε αστικές και εμπορικές υποθέσεις. Είναι επίσης οι μoναδικοί που έχουν παρουσιάσει τη Διαμεσολάβηση σε 6.800 Δικηγόρους πανελλαδικά από το 2011 και έχουν συζητήσει μαζί τους, απαντώντας σε κάθε ερώτημα.
Είναι, τέλος, διεθνώς αναγνωρισμένοι εκπαιδευτές και πραγματοποιούν εκπαιδεύσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, μεταδίδοντας τη γνώση και την εμπειρία τους, με εύληπτο τρόπο.ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΜΑΣ:
Τα σεμινάρια πραγματοποιούνται:
- Με ελληνικό πρόγραμμα εκπαίδευσης, προσαρμοσμένο τόσο στην ελληνική πραγματικότητα όσο και στα διεθνή πρότυπα,
-  Στην ελληνική γλώσσα,
- Σε τρεις ημέρες από τις 3.30μμ έως τις 9.30μμ, μετά τις ώρες λειτουργίας των δικαστηρίων,
- Στις υπερσύγχρονες εκπαιδευτικές εγκαταστάσεις του ΑΚΚΕΔ-"ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ’’ (Φειδίου 18, 4ος όροφος), με άρτια οπτικοακουστική υποδομή
και
- Με ελληνικό υποστηρικτικό υλικό, έντυπο και ηλεκτρονικό.
- Με διαδικασία αξιολόγησης των συμμετεχόντων για καλύτερη κατανόηση και εμβάθυνση στο ρόλο του Νομικού Παραστάτη στη Διαμεσολάβηση.Το πρόγραμμα εκπαίδευσης είναι  ανοιχτό σε κάθε Έλληνα Δικηγόρο, ανεξαρτήτως Δικηγορικού Συλλόγου εγγραφής του.Με την ολοκλήρωση του Προγράμματος, στους συμμετέχοντες παρέχεται Πιστοποιητικό Εκπαίδευσης με το κύρος των Εκπαιδευτικών φορέων "ΑΚΚΕΔ-ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ" και "RESOLVE Διαμεσολαβητές Ειδικοί Εξωδικαστικής Επίλυσης".Ο «ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ» διατηρεί το δικαίωμα να αναβάλει ή να ματαιώσει την έναρξη κάθε Κύκλου Εκπαίδευσης Δικηγόρων-Νομικών Παραστατών στη Διαμεσολάβηση που έχει προγραμματίσει, σε περίπτωση που ο αριθμός των αιτούντων για συμμετοχή στον αντίστοιχο κύκλο είναι μικρότερος των δέκα οκτώ (18), ή σε περίπτωση που καθίσταται αδύνατη η παροχή υπηρεσιών εκπαίδευσης για οποιαδήποτε αιτία.Η παρουσία των υποψηφίων καθ’ όλη τη διάρκεια της εκπαίδευσης και η συμμετοχή στην διαδικασία αξιολόγησης είναι υποχρεωτική για την ολοκλήρωση της εκπαίδευσης Δικηγόρων-Νομικών Παραστατών στη Διαμεσολάβηση. Σε περίπτωση μη ολοκλήρωσης της εκπαίδευσης ή μη επιτυχούς συμμετοχής στην αξιολόγηση, τα καταβληθέντα δίδακτρα δεν επιστρέφονται.
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΜΑΣ:Πρώτος κύκλος: 6, 7 και 9 Οκτωβρίου 2015.ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:Ο/η υποψήφιος/α που επιθυμεί να συμμετάσχει σε Κύκλο Εκπαίδευσης Δικηγόρων-Νομικών Παραστατών στη Διαμεσολάβηση πρέπει να:1. Καταβάλει τα δίδακτρα που ανέρχονται στο ποσό των 420€.είτε εφάπαξ με πίστωση στον ακόλουθο τραπεζικό λογαριασμό που τηρεί ο «ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ»:
ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ
Αριθμ. Λογ/σμού: 5011-061680-764
(ΙΒΑΝ: GR79 0172 0110 0050 1106 1680 764)είτε τμηματικά, εξοφλώντας το συνολικό ποσό των διδάκτρων σε δύο ή περισσότερες (έως και δέκα) άτοκες μηνιαίες δόσεις, μέσω πιστωτικής κάρτας οποιουδήποτε πιστωτικού ιδρύματος. Η καταβολή με τον προαναφερόμενο τρόπο πραγματοποιείται στα γραφεία του «ΠΡΟΜΗΘΕΑ» (Φειδίου 18, 4ος όροφος, Δευτέρα – Παρασκευή, ώρες 08:00 π.μ. – 15:00 μ.μ., αρμόδια υπάλληλος κ. Τζιώτη, πληροφορίες: τηλ. 210-3303310, e-mail Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. )2. Υποβάλει αίτηση-υπεύθυνη δήλωση
είτε στα γραφεία του «ΠΡΟΜΗΘΕΑ» (Φειδίου 18, 4ος όροφος, Δευτέρα – Παρασκευή, ώρες 08:00 π.μ. – 16:00 μ.μ., αρμόδια υπάλληλος κ. Τζιώτη, πληροφορίες: τηλ. 210-3303310, e-mail Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.), ταυτόχρονα με την προσκόμιση του παραστατικού καταβολής των διδάκτρων στον παραπάνω τραπεζικό λογαριασμό του «ΠΡΟΜΗΘΕΑ», είτε ηλεκτρονικά στην παραπάνω διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του «ΠΡΟΜΗΘΕΑ». Στην περίπτωση ηλεκτρονικής υποβολής της αίτησης θα πρέπει με το ίδιο ηλεκτρονικό μήνυμα της υποβολής να αποσταλεί, σε μορφή συνημμένου αρχείου (“attached”), το παραστατικό καταβολής των διδάκτρων στον ανωτέρω τραπεζικό λογαριασμό.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Αιτήσεις συμμετοχής στον Κύκλο Εκπαίδευσης Δικηγόρων-Νομικών Παραστατών στη Διαμεσολάβηση θα γίνονται δεκτές υπό την προϋπόθεση ότι έχουν καταβληθεί τα δίδακτρα με έναν από τους παραπάνω τρόπους και μέχρι την εξάντληση των διαθέσιμων θέσεων (έως -18) για τον ίδιο κύκλο εκπαίδευσης, κατ’ απόλυτη σειρά προτεραιότητας. Η προτεραιότητα καθορίζεται από τον χρόνο υποβολής της αίτησης, είτε στα γραφεία του «ΠΡΟΜΗΘΕΑ» (οπότε ο χρόνος υποβολής της αίτησης προκύπτει από σχετικό πρωτόκολλο που τηρείται στη Γραμματεία του «ΠΡΟΜΗΘΕΑ»), είτε στην ηλεκτρονική διεύθυνση του «ΠΡΟΜΗΘΕΑ» Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. (οπότε ο χρόνος υποβολής της Αίτησης προκύπτει από τον χρόνο λήψης από τον «ΠΡΟΜΗΘΕΑ» του αντίστοιχου ηλεκτρονικού μηνύματος ο οποίος επιβεβαιώνεται από e-mail που σας αποστέλλεται αυθημερόν από την Γραμματεία του «ΠΡΟΜΗΘΕΑ»). Αιτήσεις που υποβάλλονται χωρίς να έχουν καταβληθεί τα δίδακτρα μέχρι την έναρξη της εκπαίδευσης δεν θα λαμβάνονται υπόψη. Σε περίπτωση που συμπληρωθεί ο αριθμός των δεκαοκτώ (18) εκπαιδευόμενων για τον κύκλο εκπαίδευσης, επιπλέον αιτήσεις δεν θα γίνονται δεκτές και οι υποψήφιοι θα ενημερώνονται σχετικά και θα καλούνται να υποβάλουν νέα αίτηση – υπεύθυνη δήλωση για τη συμμετοχή τους σε μεταγενέστερο κύκλο εκπαίδευσης.
3. Υποβάλει στη Γραμματεία του «ΠΡΟΜΗΘΕΑ» (Φειδίου 18, 4ος όροφος, Δευτέρα – Παρασκευή, ώρες 08:00 π.μ. – 15:00 μ.μ., αρμόδια υπάλληλος κ. Τζιώτη, πληροφορίες: τηλ. 2103303310, e-mail Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., το αργότερο μέχρι την ημερομηνία έναρξης του αντίστοιχου Κύκλου Εκπαίδευσης Δικηγόρων-Νομικών Παραστατών στη Διαμεσολάβηση, τα απαιτούμενα δικαιολογητικά τα οποία είναι :
α) Απόσπασμα Ποινικού Μητρώου, από το οποίο να προκύπτει ότι ο υποψήφιος δεν έχει καταδικαστεί αμετάκλητα για κακούργημα ή πλημμέλημα, που κωλύει το διορισμό του ως δικηγόρου, σύμφωνα με το άρθρο 6 παράγραφος 3 του Ν. 4194/2013 – Κώδικας Περί Δικηγόρων)
β) Πιστοποιητικό Υπηρεσιακής Κατάστασης από τον οικείο Δικηγορικό Σύλλογο, από τον οποίο να προκύπτει ότι ασκεί το λειτούργημα του δικηγόρου και δεν έχει καταδικαστεί πειθαρχικά με ποινή προσωρινής ή οριστικής παύσης. Σε περίπτωση μη έγκαιρης υποβολής των ανωτέρω (υπό -3-) εγγράφων στη Γραμματεία του «ΠΡΟΜΗΘΕΑ» ο υποψήφιος δεν θα έχει δικαίωμα συμμετοχής στον αντίστοιχο Κύκλο Εκπαίδευσης Δικηγόρων-Νομικών Παραστατών στη Διαμεσολάβηση και θα του επιστρέφονται τα δίδακτρα που έχει καταβάλει.Καλή επιτυχία σε όλους τους ενδιαφερόμενους!

 


Για το Δ.Σ. του Α.Κ.Κ.Ε.Δ. «ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ»
Ο Πρόεδρος
Μιχάλης Κ. Καλαντζόπουλος
Δικηγόρος, Σύμβουλος Δ.Σ.Α.

 

Διεθνές Πρόγραμμα Εκπαίδευσης: Επίλυση Διαφορών στον Εργασιακό χώρο με Διαμεσολάβηση – INTERNATIONAL TRAINING IN WORKPLACE  MEDIATION -Δηλώσεις Συμμετοχής
To Αθηναϊκό Κέντρο Κατάρτισης και Εκπαίδευσης Διαμεσολαβητών (Α.Κ.Κ.Ε.Δ.) - «ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ» ανακοινώνει Διεθνές Πρόγραμμα Εκπαίδευσης με αντικείμενο την Επίλυση Διαφορών στον Εργασιακό Χώρο με Διαμεσολάβηση (workplace mediation). Το εξειδικευμένο αυτό πρόγραμμα Εκπαίδευσης παρέχεται για πρώτη φορά από Φορέα Κατάρτισης Διαμεσολαβητών στην Ελλάδα και έχει συνολική διάρκεια 3 πλήρεις ημέρες (24 πλήρεις ώρες εκπαίδευσης, στις οποίες,  συμπεριλαμβάνεται και εξέταση/αξιολόγηση).Η εκπαίδευση  θα πραγματοποιηθεί από 16 έως 18 Οκτωβρίου 2015, 9:00 π.μ. έως 6:30 μ.μ. στα ελληνικά, ενώ για τη διάρκεια μιας εκπαιδευτικής ημέρας, μαζί με τους Έλληνες εκπαιδευτές, θα υπάρχει επιπλέον παρουσία έμπειρου ξένου εκπαιδευτή, με ταυτόχρονη διερμηνεία από τα αγγλικά στα ελληνικά. Η εκπαίδευση παρέχεται από τον διεθνή φορέα ADR Center - Member of JAMS International στο πλαίσιο της αποκλειστικής συνεργασίας του ΑΚΚΕΔ «Προμηθέας» με τον μεγαλύτερο πάροχο υπηρεσιών εκπαίδευσης και διαμεσολάβησης στην Ευρώπη και θα έχει επικεφαλής τις Ελληνίδες εκπαιδεύτριες (lead trainers) Έλενα Κολτσάκη και Νανά Παπαδογεωργάκη, ιδρυτικά μέλη του Ελληνικού Ινστιτούτου Διαμεσολάβησης (GMI), δικηγόρους, διαπιστευμένες διαμεσολαβήτριες και εκπαιδεύτριες διαμεσολαβητών από το ΥΔΔΑΔ και ξένους φορείς, με μεγάλη διδακτική εμπειρία στην Ελλάδα και σε ακαδημαϊκά ιδρύματα και οργανισμούς σε ολόκληρο τον κόσμο.  Σε εταιρείες και οργανισμούς , σε κάθε εργασιακό χώρο, δημιουργούνται καθημερινά μικρές ή μεγάλες διαφορές. Μεταξύ εργαζομένων, μεταξύ υπαλλήλων και διοίκησης, μεταξύ διευθυντικών στελεχών και γενικότερα εργασιακές διαφορές σε όλα τα επίπεδα Το αποτέλεσμα είναι να διαταράσσουν τις ανθρώπινες σχέσεις και τις σχέσεις συνεργασίας επιδρώντας αρνητικά στην καλή εικόνα και στα αποτελέσματα των επιχειρήσεων. Στατιστικές σε μεγάλες εταιρείες της Αμερικής έχουν δείξει πως κάθε εργαζόμενος δαπανά 2,1 ώρες την εβδομάδα από τον παραγωγικό του χρόνο για κάποιου είδους ενδοεταιρική διαφορά και ένας manager δαπανά 25-40% του χρόνου εργασίας του για τη διευθέτηση αυτών των διαφορών. Η επίλυση αυτού του είδους των διαφορών είναι προνομιακό πεδίο ειδικευμένων διαμεσολαβητών και έχει διεθνώς ποσοστά επίλυσης που υπερβαίνουν το 90%. Η διαμεσολάβηση στους χώρους εργασίας αποτελεί την ταχύτερη οδό προς την ουσιαστική εφαρμογή της διαμεσολάβησης στην πράξη αφού είναι από τις πλέον διαδεδομένες στην παγκόσμια επιχειρηματική κοινότητα καθώς και σε φορείς και οργανισμούς σε ολόκληρο τον κόσμο. Η απόκτηση δεξιοτήτων για το χειρισμό και την επίλυση διαφορών στο περιβάλλον εργασίας αποτελεί μια ξεχωριστή αγορά στο πεδίο της διαμεσολάβησης που συγκεντρώνει όλο και μεγαλύτερο ενδιαφέρον από επιχειρηματικούς ομίλους, μεγάλες ιδιωτικές εταιρείες και οργανισμούς.    Η εκπαίδευση έχει στόχο να προσεγγίσει όλα τα πεδία που γεννούν συγκρουσιακές καταστάσεις στον εργασιακό χώρο (workplace mediation). Προσφέρει ένα ειδικό πακέτο γνώσεων και τεχνικών για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που δημιουργούνται στο εργασιακό περιβάλλον και διδάσκει στρατηγικές αποτελεσματικής διαχείρισης προσώπων και καταστάσεων. Μέσα από στοχευμένες θεωρητικές γνώσεις και εξειδικευμένες προσομοιώσεις, βασισμένες σε πραγματικές υποθέσεις, οι συμμετέχοντες αποκτούν  τα απαραίτητα εργαλεία για την πρόληψη και επίλυση συγκρούσεων σε όλους τους χώρους εργασίας.
Το Πρόγραμμα Εκπαίδευσης στην Επίλυση Διαφορών στον εργασιακό χώρο με Διαμεσολάβηση (workplace mediation) απευθύνεται σε:εκπαιδευμένους και διαπιστευμένους διαμεσολαβητές
δικηγόρους
στελέχη Τμημάτων Ανθρώπινου Δυναμικού Εταιρειών και Επιχειρήσεων
στελέχη και διευθυντές επιχειρήσεων & νομικών προσώπων ιδιωτικού και δημοσίου τομέα
όσους επιθυμούν να εξοικειωθούν με τις ιδιαίτερες τεχνικές διαχείρισης συγκρουσιακών καταστάσεων στους χώρους εργασίαςΟι συμμετέχοντες που θα παρακολουθήσουν το Διεθνές Πρόγραμμα Εκπαίδευσης στην Επίλυση Διαφορών στον εργασιακό χώρο με Διαμεσολάβηση (workplace mediation) θα λάβουν Αναγνωρισμένο Διεθνή Τίτλο Πιστοποίησης Εκπαιδευμένου Διαμεσολαβητή στην Επίλυση Διαφορών στον Εργασιακό Χώρο με Διαμεσολάβηση (Advanced Τraining in Workplace Mediation) από το διεθνή φορέα ADR Center καθώς και Τίτλο Εκπαιδευμένου Διαμεσολαβητή από το ΑΚΚΕΔ «ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ». Το Πρόγραμμα της Εκπαίδευσης στην Επίλυση Διαφορών στον Eργασιακό Χώρο με Διαμεσολάβηση παρέχει στους Διαπιστευμένους Διαμεσολαβητές τη διαρκή κατάρτιση και επιμόρφωση που απαιτείται από το ΠΔ 123/2011. Η εκπαίδευση θα πραγματοποιηθεί εξ ολοκλήρου στις εκπαιδευτικές εγκαταστάσεις του ΑΚΚΕΔ – «ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ» (Φειδίου 18, 4ος Όροφος, Αθήνα).Το ποσό των διδάκτρων ανέρχεται στα 590€.Το ΑΚΚΕΔ – «ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ» διατηρεί το δικαίωμα να αναβάλει ή να ματαιώσει την έναρξη του Προγράμματος σε περίπτωση που ο αριθμός των αιτούντων για συμμετοχή σε αυτό κρίνεται ιδιαίτερα μικρός ή σε περίπτωση που καθίσταται αδύνατη η πραγματοποίησή του για οποιαδήποτε αιτία.Η παρουσία των υποψηφίων καθ’ όλη τη διάρκεια του Προγράμματος Εκπαίδευσης  στην Επίλυση Διαφορών στον Εργασιακό Χώρο με Διαμεσολάβηση (workplace mediation)  είναι υποχρεωτική για την ολοκλήρωση του. Σε περίπτωση μη ολοκλήρωσης του Προγράμματος Εκπαίδευσης για λόγο που αφορά τον συμμετέχοντα, τα καταβληθέντα δίδακτρα δεν επιστρέφονται.
ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣΚάθε ενδιαφερόμενος/η να συμμετάσχει στο Πρόγραμμα Εκπαίδευσης στην Επίλυση Διαφορών στον Εργασιακό Χώρο με Διαμεσολάβηση (workplace mediation) πρέπει να:
1.Καταβάλει τα δίδακτρα
είτε εφάπαξ με πίστωση στον ακόλουθο τραπεζικό λογαριασμό που τηρεί το ΑΚΚΕΔ – «ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ»:
ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ
Αριθμ. Λογ/σμού: 5011-061680-764
(ΙΒΑΝ: GR79 0172 0110 0050 1106 1680 764)
είτε τμηματικά, εξοφλώντας το συνολικό ποσό των διδάκτρων σε δύο ή περισσότερες (έως και δέκα) άτοκες μηνιαίες δόσεις, μέσω πιστωτικής κάρτας οποιουδήποτε πιστωτικού ιδρύματος. Η καταβολή με τον προαναφερόμενο τρόπο πραγματοποιείται στα γραφεία του ΑΚΚΕΔ – «ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ» (Φειδίου 18, 4ος όροφος, Δευτέρα – Παρασκευή, ώρες 08:00 π.μ. – 16:00 μ.μ., αρμόδια υπάλληλος κ. Τζιώτη, πληροφορίες: τηλ. 210-3303310, e-mail Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.) και2. Υποβάλει αίτηση-υπεύθυνη δήλωση [συνημμένο αρχείο], συνοδευόμενη – εάν είναι διαπιστευμένος διαμεσολαβητής -  από αντίγραφο τίτλου του/της Διαπιστευμένου Διαμεσολαβητή/Διαμεσολαβήτριας του Υπουργείου Δικαιοσύνης Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων,
είτε στα γραφεία του  ΑΚΚΕΔ – «ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ» (Φειδίου 18, 4ος όροφος, Δευτέρα – Παρασκευή, ώρες 08:00 π.μ. – 15:00 μ.μ., αρμόδια υπάλληλος κα Τζιώτη, πληροφορίες: τηλ. 210-3303310, e-mail Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.), ταυτόχρονα με την προσκόμιση του παραστατικού καταβολής των διδάκτρων στον παραπάνω τραπεζικό λογαριασμό του ΑΚΚΕΔ – «ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ» ,
είτε ηλεκτρονικά στην παραπάνω διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του ΑΚΚΕΔ – «ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ». Στην περίπτωση ηλεκτρονικής υποβολής της αίτησης θα πρέπει με το ίδιο ηλεκτρονικό μήνυμα της υποβολής να αποσταλεί, σε μορφή συνημμένου αρχείου (“attached”), το παραστατικό καταβολής των διδάκτρων στον ανωτέρω τραπεζικό λογαριασμό. ΠΡΟΣΟΧΗ: Αιτήσεις συμμετοχής στο Πρόγραμμα Εκπαίδευσης στην Επίλυση Διαφορών στον εργασιακό χώρο με Διαμεσολάβηση (workplace mediation)   θα γίνονται δεκτές υπό την προϋπόθεση ότι έχουν καταβληθεί τα δίδακτρα με έναν από τους παραπάνω τρόπους. Αιτήσεις που υποβάλλονται χωρίς να έχουν καταβληθεί τα δίδακτρα δεν θα λαμβάνονται υπόψη.
Για το Δ.Σ. του Α.Κ.Κ.Ε.Δ. «ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ»
Ο Πρόεδρος
Μιχάλης Κ. Καλαντζόπουλος
Δικηγόρος, Σύμβουλος Δ.Σ.Α.

 

25ος Κύκλος Βασικής Εκπαίδευσης Διαμεσολαβητών - Δηλώσεις Συμμετοχής
To Αθηναϊκό Κέντρο Κατάρτισης και Εκπαίδευσης Διαμεσολαβητών (Α.Κ.Κ.Ε.Δ.) - «ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ» ανακοινώνει νέο (25ο) Κύκλο Βασικής Εκπαίδευσης Διαμεσολαβητών συνολικής διάρκειας 6 ημερών (5 ημέρες/40 ώρες εκπαίδευσης - πλέον μίας ημέρας εξέτασης/αξιολόγησης), σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στο Ν. 3898/2010 και το ΠΔ 123/2011.
 
Η εκπαίδευση  θα πραγματοποιηθεί από 19 έως 24 Οκτωβρίου 2015, 9:00 π.μ. έως 6:30 μ.μ., στην ελληνική γλώσσα, ενώ για τη διάρκεια μιας εκπαιδευτικής ημέρας θα υπάρχει επιπλέον παρουσία ξένου εκπαιδευτή μαζί με τους Έλληνες εκπαιδευτές, με ταυτόχρονη διερμηνεία από την αγγλικά στην ελληνική.
 
Η εκπαίδευση παρέχεται από τον διεθνή φορέα ADR Center - Member of JAMS International, στο πλαίσιο της αποκλειστικής συνεργασίας του ΑΚΚΕΔ «Προμηθέας» με τον μεγαλύτερο πάροχο υπηρεσιών εκπαίδευσης και διαμεσολάβησης στην Ευρώπη, και θα έχει επικεφαλής τις Ελληνίδες εκπαιδεύτριες (lead trainers) Έλενα Κολτσάκη και Νανά Παπαδογεωργάκη, ιδρυτικά μέλη του Ελληνικού Ινστιτούτου Διαμεσολάβησης (GMI), δικηγόρους, διαπιστευμένες διαμεσολαβήτριες και εκπαιδεύτριες διαμεσολαβητών από το ΥΔΔΑΔ και ξένους φορείς, με μεγάλη διδακτική εμπειρία στην Ελλάδα και σε ακαδημαϊκά ιδρύματα και οργανισμούς σε ολόκληρο τον κόσμο.  
 
Το ADR Center εδρεύει στη Ρώμη  και είναι σήμερα η μεγαλύτερη εταιρεία παροχής υπηρεσιών Διαμεσολάβησης στην Ευρώπη στον τομέα των αστικών και εμπορικών υποθέσεων. Είναι μέλος του JAMS International, του κορυφαίου Διεθνούς Οργανισμού για τη Διαμεσολάβηση (ΗΠΑ) και μεγαλύτερου παρόχου υπηρεσιών εναλλακτικής επίλυσης διαφορών (ADR Provider) στον κόσμο.
 
 Το ADR Center διαχειρίζεται ετησίως χιλιάδες εγχώριες και διεθνείς υποθέσεις διαμεσολάβησης, αποτελώντας το μοναδικό Κέντρο στην Ευρώπη που έχει αυτού του είδους την εμπειρία. Έχει εκπαιδεύσει και πιστοποιήσει εκατοντάδες διαμεσολαβητές σε Ευρώπη, Αμερική, Ασία και Αφρική, πολλούς από αυτούς για λογαριασμό διεθνών οργανισμών, όπως η Παγκόσμια Τράπεζα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κά. Τα τελευταία χρόνια το ADR Center συνεργάζεται στενά με κυβερνήσεις κρατών – μελών της ΕΕ και άλλων χωρών για τη διαμόρφωση της νομοθεσίας τους με σκοπό την αύξηση των υποθέσεων που θα επιλύονται μέσω της διαμεσολάβησης. Το ADR Center, με ιδρυτή τον καθηγητή Giuseppe De Palo, διαθέτει ένα πάνελ διεθνώς αναγνωρισμένων εκπαιδευτών στη διαμεσολάβηση, στους οποίους περιλαμβάνονται καθηγητές από εξέχοντα ακαδημαϊκά ιδρύματα και ειδικοί  επαγγελματίες της διαμεσολάβησης.  
 
 (Περισσότερες πληροφορίες για τις εκπαιδευτικές δραστηριότητες του ADR Center, στο www.adrcenter.com/academy/en/).
 
Το νέο πρόγραμμα κατάρτισης ενσωματώνει τα πιο διαδεδομένα και αποτελεσματικά μοντέλα βιωματικής και θεωρητικής εκπαίδευσης, έξυπνες τεχνικές διαμεσολάβησης και έναν συνδυασμό από διεθνείς εκπαιδευτές που διδάσκουν σε διάσημα ιδρύματα του κόσμου και ταυτόχρονα χειρίζονται εκατοντάδες υποθέσεις διαμεσολάβησης ετησίως, δημιουργώντας, έτσι, ένα από τα  πληρέστερα και πιο επιτυχημένα διεθνή προγράμματα κατάρτισης. Επιπλέον, στο πλαίσιο της πρακτικής τους εμπειρίας, επιλεγμένοι διαμεσολαβητές θα έχουν τη δυνατότητα συμμετοχής σε πραγματικές διαμεσολαβήσεις (observations), σε πόλεις της Ευρώπης και της Αμερικής, ως παρατηρητές επαγγελματιών διαμεσολαβητών.
 
Στην εκπαίδευση μπορούν να λάβουν μέρος, τόσο δικηγόροι, όσο και μη δικηγόροι, κατά τα οριζόμενα στο άρθρο 4 περίπτωση γ΄ του ν. 3898/2010, όπως σήμερα και μετά το νόμο 4254/2014 ισχύει.
 
Οι συμμετέχοντες που θα παρακολουθήσουν το Πρόγραμμα της Βασικής Εκπαίδευσης (που έχει καθαρή διδακτική διάρκεια 40 ωρών, πλέον του χρόνου προετοιμασίας και των εξετάσεων) και περάσουν με επιτυχία την γραπτή και προφορική αξιολόγηση στο τέλος του προγράμματος (επιπλέον ημέρα αξιολόγησης) θα λάβουν Αναγνωρισμένο Διεθνή Τίτλο Πιστοποιημένου Διαμεσολαβητή από το ADR Center – Member of JAMS International καθώς και Τίτλο Εκπαιδευμένου Διαμεσολαβητή από το ΑΚΚΕΔ «ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ». Στη συνέχεια, οι εκπαιδευθέντες διαμεσολαβητές μπορούν να συμμετέχουν στις εξετάσεις  που ορίζονται στο αρ. 6 παρ.3 του ν. 3898/2010, ώστε να λάβουν την διαπίστευσή τους από το ΥΔΑΔΔ.
 
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει:
Α) Προετοιμασία πριν από την έναρξη της εκπαίδευσης με επιλεγμένη βιβλιογραφία (Pre Course Reading)
Β) Παρακολούθηση και συμμετοχή κατά τη διάρκεια του εκπαιδευτικού κύκλου (9.00-18.30 καθημερινά- 5 +1 ημέρες) (Basic Course)
Γ) Συνεχιζόμενη επιπλέον κατάρτιση, με επιλεγμένη βιβλιογραφία (After Course Reading)
 
Η ολοκλήρωση από τους υποψήφιους διαμεσολαβητές των ανωτέρω εξετάσεων με επιτυχία, αποτελεί προϋπόθεση για τη μετέπειτα συμμετοχή τους στις εξετάσεις διαπίστευσης διαμεσολαβητών του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
 
Η εκπαίδευση καθώς και η αξιολόγηση θα λάβουν χώρα στις εγκαταστάσεις του «ΠΡΟΜΗΘΕΑ» (Φειδίου 18, 4ος Όροφος, Αθήνα).
 
Το ποσό των διδάκτρων ανέρχεται σε 1.850 €.
 
Σύμφωνα με το άρθρο 6 παρ. 3 του Π.Δ. 123/2011, ο αριθμός των υποψηφίων διαμεσολαβητών που συμμετέχουν σε κάθε κύκλο βασικής εκπαίδευσης δεν μπορεί να υπερβαίνει τους δέκα οκτώ (18).
 
Ο «ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ» διατηρεί το δικαίωμα να αναβάλει ή να ματαιώσει την έναρξη κάθε κύκλου βασικής εκπαίδευσης διαμεσολαβητών που έχει προγραμματίσει, σε περίπτωση που ο αριθμός των αιτούντων για συμμετοχή στον αντίστοιχο κύκλο είναι μικρότερος των δέκα οκτώ (18), ή σε περίπτωση που καθίσταται αδύνατη η παροχή υπηρεσιών εκπαίδευσης για οποιαδήποτε αιτία.
 
Η παρουσία των υποψηφίων καθ’ όλη τη διάρκεια της εκπαίδευσης και η συμμετοχή στην προφορική και γραπτή αξιολόγηση είναι υποχρεωτική για την ολοκλήρωση της βασικής εκπαίδευσης διαμεσολαβητή. Σε περίπτωση μη ολοκλήρωσης της εκπαίδευσης ή μη επιτυχούς συμμετοχής στην προφορική και γραπτή αξιολόγηση, τα καταβληθέντα δίδακτρα δεν επιστρέφονται.
 
Οι τυχόν αποτυχόντες υποψήφιοι έχουν τη δυνατότητα νέας γραπτής και προφορικής αξιολόγησής τους σε επόμενους κύκλους εκπαίδευσης που θα οριστούν από το ΑΚΚΕΔ «Προμηθέας» και σύμφωνα με τον κανονισμό σπουδών του «ΠΡΟΜΗΘΕΑ».
 
 
ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
 
Ο/η υποψήφιος/α που επιθυμεί να συμμετάσχει σε κύκλο βασικής εκπαίδευσης διαμεσολαβητών πρέπει να:
 
Καταβάλει τα δίδακτραείτε εφάπαξ με πίστωση στον ακόλουθο τραπεζικό λογαριασμό που τηρεί ο «ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ»:
ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ
Αριθμ. Λογ/σμού: 5011-061680-764
(ΙΒΑΝ: GR79 0172 0110 0050 1106 1680 764) ,
είτε τμηματικά, εξοφλώντας το συνολικό ποσό των διδάκτρων σε δύο ή περισσότερες (έως και δέκα) άτοκες μηνιαίες δόσεις, μέσω πιστωτικής κάρτας οποιουδήποτε πιστωτικού ιδρύματος. Η καταβολή με τον προαναφερόμενο τρόπο πραγματοποιείται στα γραφεία του «ΠΡΟΜΗΘΕΑ» (Φειδίου 18, 4ος όροφος, Δευτέρα – Παρασκευή, ώρες 08:00 π.μ. – 15:00 μ.μ., αρμόδια υπάλληλος κ. Τζιώτη, πληροφορίες: τηλ. 210-3303310, e-mail Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. )
 
Υποβάλει αίτηση-υπεύθυνη δήλωση [συνημμένο αρχείο]είτε στα γραφεία του  «ΠΡΟΜΗΘΕΑ» ( Φειδίου 18, 4ος όροφος, Δευτέρα – Παρασκευή, ώρες 08:00 π.μ. – 15:00 μ.μ., αρμόδια υπάλληλος κ. Τζιώτη, πληροφορίες: τηλ. 210-3303310, e-mail Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ), ταυτόχρονα με την προσκόμιση του παραστατικού καταβολής των διδάκτρων στον παραπάνω τραπεζικό λογαριασμό του «ΠΡΟΜΗΘΕΑ» ,είτε ηλεκτρονικά στην παραπάνω διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του «ΠΡΟΜΗΘΕΑ». Στην περίπτωση ηλεκτρονικής υποβολής της αίτησης θα πρέπει με το ίδιο ηλεκτρονικό μήνυμα της υποβολής να αποσταλεί, σε μορφή συνημμένου αρχείου (“attached”), το παραστατικό καταβολής των διδάκτρων στον ανωτέρω τραπεζικό λογαριασμό.
 
ΠΡΟΣΟΧΗ: Αιτήσεις συμμετοχής στον κύκλο βασικής εκπαίδευσης θα γίνονται δεκτές υπό την προϋπόθεση ότι έχουν καταβληθεί τα δίδακτρα με έναν από τους παραπάνω τρόπους και μέχρι την εξάντληση των διαθέσιμων θέσεων (έως -18) για τον ίδιο κύκλο εκπαίδευσης, κατ’ απόλυτη σειρά προτεραιότητας. Η προτεραιότητα καθορίζεται από τον χρόνο υποβολής της αίτησης, είτε στα γραφεία του «ΠΡΟΜΗΘΕΑ» (οπότε ο χρόνος υποβολής της αίτησης προκύπτει από σχετικό πρωτόκολλο που τηρείται στη Γραμματεία του «ΠΡΟΜΗΘΕΑ»), είτε στην ηλεκτρονική διεύθυνση του «ΠΡΟΜΗΘΕΑ» Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. (οπότε ο χρόνος υποβολής της Αίτησης προκύπτει από τον χρόνο λήψης από τον «ΠΡΟΜΗΘΕΑ» του αντίστοιχου ηλεκτρονικού μηνύματος ο οποίος επιβεβαιώνεται από e-mail που σας αποστέλλεται αυθημερόν από την Γραμματεία του «ΠΡΟΜΗΘΕΑ»). Αιτήσεις που υποβάλλονται χωρίς να έχουν καταβληθεί τα δίδακτρα μέχρι την έναρξη της εκπαίδευσης δεν θα λαμβάνονται υπόψη. Σε περίπτωση που συμπληρωθεί ο αριθμός των δεκαοκτώ (18) εκπαιδευόμενων για τον κύκλο εκπαίδευσης, επιπλέον αιτήσεις δεν θα γίνονται δεκτές και οι υποψήφιοι θα ενημερώνονται σχετικά και θα καλούνται να υποβάλουν νέα αίτηση – υπεύθυνη δήλωση για τη συμμετοχή τους σε μεταγενέστερο κύκλο εκπαίδευσης.
 
3. Υποβάλει στη Γραμματεία του «ΠΡΟΜΗΘΕΑ» (Φειδίου 18, 4ος όροφος, Δευτέρα – Παρασκευή, ώρες 08:00 π.μ. – 16:00 μ.μ., αρμόδια υπάλληλος κ. Τζιώτη, πληροφορίες: τηλ. 2103303310, e-mail Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. , το αργότερο μέχρι την ημερομηνία έναρξης του αντίστοιχου κύκλου βασικής εκπαίδευσης, τα απαιτούμενα δικαιολογητικά τα οποία είναι :
1) Για δικηγόρους:
α) Απόσπασμα Ποινικού Μητρώου, από το οποίο να προκύπτει ότι ο υποψήφιος δεν έχει καταδικαστεί αμετάκλητα για κακούργημα ή πλημμέλημα, που κωλύει το διορισμό του ως δικηγόρου, σύμφωνα με το άρθρο 26 παράγραφος 1 του ΝΔ 3026/1954 (άρθρο 6 παρ. 1 περ. α’ του Π.Δ. 123/2011).
β) Πιστοποιητικό Υπηρεσιακής Κατάστασης από τον οικείο Δικηγορικό Σύλλογο, από τον οποίο να προκύπτει ότι ασκεί το λειτούργημα του δικηγόρου και δεν έχει καταδικαστεί πειθαρχικά με ποινή προσωρινής ή οριστικής παύσης (άρθρο 6 παρ. 1 περ. β’ του Π.Δ. 123/2011).
2) Για μη δικηγόρους:
α) Νομίμως επικυρωμένο αντίγραφο τίτλου σπουδών ανώτατου εκπαιδευτικού ιδρύματος της ημεδαπής ή αντίστοιχου τίτλου σπουδών σχολών της αλλοδαπής, που συνοδεύεται από πράξη αναγνώρισης του ΔΙ.Κ.Α.Τ.Σ.Α. ή από πιστοποιητικό αναγνώρισης του Δ.Ο.ΑΤ.Α.Π. για την ισοτιμία ή/και την αντιστοιχία και
β) Απόσπασμα ποινικού μητρώου, από το οποίο να προκύπτει ότι δεν συντρέχουν τα κωλύματα του αρθ. 8 του νόμου 3528/2007.
 
Σε περίπτωση μη έγκαιρης υποβολής των ανωτέρω (υπό -3-) εγγράφων στη Γραμματεία του «ΠΡΟΜΗΘΕΑ» ο υποψήφιος δεν θα έχει δικαίωμα συμμετοχής στον αντίστοιχο κύκλο βασικής εκπαίδευσης και θα του επιστρέφονται τα δίδακτρα που έχει καταβάλει.
 
Καλή επιτυχία σε όλους τους ενδιαφερόμενους!
Για το Δ.Σ. του Α.Κ.Κ.Ε.Δ. «ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ»
Ο Πρόεδρος
Μιχάλης Κ. Καλαντζόπουλος
Δικηγόρος, Σύμβουλος Δ.Σ.Α.