Σήμερα 27.10.2015 ο Πρόεδρος των Συνταξιούχων Δικηγόρων κος Χρήστος Μαρτίνης, ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Συνταξιούχων Υγειονομικών κος Χρήστος Καραπάνος, ο Πρόεδρος των Συνταξιούχων Μηχανικών (ΕΣΤΑΜΕΔΕ) κος Ιωάννης Κατσούλης και ο Πρόεδρος των Συνταξιούχων Συμβολαιογράφων κος Αριστείδης Δράγιος συναντήθηκαν σε κοινή Σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία των Συνταξιούχων Δικηγόρων.
Στη Σύσκεψη αυτή και μέσα σε κλίμα έντονου προβληματισμού, οργής, αγανάκτησης και απόγνωσης για την τραγική κατάσταση που αντιμετωπίζουν τα μέλη τους με τα εγκληματικά λάθη  που διαπράχθηκαν εις βάρος τους τα τελευταία χρόνια (αλλεπάλληλες περικοπές συντάξεων που αθροιστικά υπερβαίνουν το 50%, περικοπές στη περίθαλψή  τους, συμμετοχή ή αύξηση συμμετοχής στα φάρμακα, αύξηση φορολογίας, περικοπές δώρων, και το ροκάνισμα των αποθεματικών των Ασφαλιστικών Ταμείων μας,  η υφαρπαγή των 7,5 δις. με το τελευταίο PSI από το κοινό μας Ασφαλιστικό Φορέα που είναι το ΕΤΑΑ κλπ) 
ΟΜΟΦΩΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ:


1.Να καλέσουν ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥΣ Συνταξιούχους Δικηγόρους, Γιατρούς,  Μηχανικούς και Συμβολαιογράφους σε ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΦΥΛΑΚΗ ΚΑΙ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ σε κάθε ευκαιρία και σε οποιοδήποτε περιβάλλον σε ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑ.
Καλούμε τους Συναδέλφους μας παραμονή της Επετείου της Εθνικής Εορτής του ΟΧΙ προς τον εχθρό να πούμε με στεντόρεια φωνή το δικό μας ΟΧΙ. Όχι προς τον εχθρό αυτή τη φορά αλλά σε αυτούς που εκλέξαμε να μας ΚΥΒΕΡΝΗΣΟΥΝ, και αντ’ αυτού μας οδηγούν στον εξευτελισμό, την ταπείνωση και την εξαθλίωση. Ακόμα να τους ενημερώσουμε ότι είμαστε αποφασισμένοι να μην πεθάνουμε αξιολύπητοι, ανήμποροι, άρρωστοι και πεινασμένοι αλλά να φύγουμε από αυτή τη ζωή με ψηλά το κεφάλι σ’ έναν γενναίο και ΥΠΕΡ ΟΛΩΝ ΑΓΩΝΑ που από σήμερα ξεκινάμε.

2. Καλούμε επειγόντως τις Συνδικαλιστικές Ηγεσίες των εν ενεργεία Συναδέλφων μας να αναλάβουν ΑΜΕΣΑ και από κοινού δράση προς αντιμετώπιση της επικείμενης ληστείας και ολοκληρωτικής καταστροφής σε ό,τι έχει απομείνει στον κοινό Ασφαλιστικό μας Φορέα (ΕΤΑΑ) με την οποία δεν απειλείται η ζωή των Συνταξιούχων μόνο, αλλά και η δική τους επιβίωση, αξιοπρέπεια ή ό,τι έχει μείνει από την άλλοτε μεγαλειώδη και πανθομολογούμενη κοινωνική μας καταξίωση. Συνάδελφοι σκεφτείτε ότι το δικό μας τραγικό σήμερα, είναι το ίδιο ίσως και χειρότερο με το δικό σας κοντινό αύριο.
Εμείς  πάντως οι Συνταξιούχοι δεν θέλουμε οι Συνάδελφοί μας, μετά από 40 χρόνια άσκησης του λειτουργήματος ή επαγγέλματος με την τεράστια προσφορά και τη θρησκευτική προσήλωση στην εκπλήρωση των υποχρεώσεών μας προς την Πατρίδα, προς την Κοινωνία, προς τον Ασφαλιστικό μας Φορέα και υπηρετώντας την αλληλεγγύη μας προς τις τάξεις και τις γενιές, να έχουν την τύχη που αντιμετωπίζουμε σήμερα εμείς οι Συνταξιούχοι. Δεν θέλουμε δηλαδή οι νεότεροι Συνάδελφοί μας να κλαίνε τα χαμένα όνειρα που κάνουν, όπως εμείς, για τα γερατειά τους.
Καλούμε όλους τους εν ενεργεία Συναδέλφους μας να ΑΝΑΚΑΛΥΨΟΥΝ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ  και να τους θυμίσουμε την μεγάλη αλήθεια ότι κανένα Κράτος δεν μπορεί να λειτουργήσει και να υπάρξει χωρίς τις υπηρεσίες των Υγειονομικών,  των Μηχανικών  των Δικηγόρων και των Συμβολαιογράφων. Εμπρός  ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ να σώσουμε όχι μόνο τους εαυτούς μας αλλά και τις επόμενες γενιές των Συναδέλφων μας, τα παιδιά μας και όλους τους συμπολίτες μας. Είμαστε οι ΜΟΝΟΙ ΠΟΥ ΤΟ ΜΠΟΡΟΥΜΕ αρκεί να το αποφασίσουμε και οργανωτικά να το επιδιώξουμε και να το υπηρετήσουμε.
Όλοι οι ασφαλισμένοι του ΕΤΑΑ διεκδικούμε τα χρήματα του Ταμείου που μας υπέκλεψαν όλες οι Κυβερνήσεις τα τελευταία 70 χρόνια και ιδίως όσα μας άρπαξαν οι Κυβερνήσεις των Μνημονίων τα τελευταία 5 χρόνια.  Ζητάμε άμεση συμμόρφωση της Κυβέρνησης στην δικαστική απόφαση που έκρινε αντισυνταγματική τη μείωση των συντάξεών μας και τη μη καταβολή των δώρων την οποία φαίνεται η Κυβέρνηση ούτε την έμαθε ούτε την άκουσε και αγρόν αγοράζει.

3. Καλούμε τις Κοινοβουλευτικές Ομάδες ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ που συγκυβερνούν αλλά και τα Κόμματά τους να μην τολμήσουν να νομοθετήσουν αυτά τα οποία τις τελευταίες ημέρες αναγράφονται στον ημερήσιο Τύπο σαν σκέψεις τους και ΑΜΕΣΑ να εφαρμόσουν όσα προεκλογικά μας υποσχέθηκαν. Αν δεν το κάνουν, εντελώς φιλικά θα τους συνιστούσαμε τουλάχιστον να βασανιστούν για την εξεύρεση ενός υγιούς και κοινωνικά δίκαιου ασφαλιστικού συστήματος, γιατί ο δρόμος που φαίνεται να προσπαθούν να ακολουθήσουν, σίγουρα δεν θα τους βγει σε καλό. Όχι γιατί θα χάσουν όπως οι προκάτοχοι τους την εξουσία, αλλά γιατί αυτή τη φορά και για πρώτη φορά, μπορεί να πληρώσουν και για τις αμαρτίες των προκατόχων τους, αφού ο λαός τους πίστεψε και τους εξέλεξε για πρώτη φορά για να είναι η τελευταία φορά των προκατόχων τους και όχι η συνέχεια τους. Τους εφιστούμε την προσοχή γιατί μετέτρεψαν την ελπίδα που αφειδώλευτα μας υποσχέθηκαν σε ΕΦΙΑΛΤΗ.

4. Καλούμε τους Βουλευτές και τα Κόμματα της Αντιπολίτευσης μείζονος (Αξιωματικής) αλλά και ελάσσονος να βοηθήσουν την Κυβέρνηση εφόσον δεν παραιτηθεί να δώσει λύση στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν σήμερα η Πατρίδα και οι Πολίτες της και ιδίως οι Συνταξιούχοι και τους προειδοποιούμε:


Οι Δικηγόροι, οι Υγειονομικοί, οι Μηχανικοί και οι Συμβολαιογράφοι από σήμερα αναλαμβάνουν ρόλο σωτηρίας της Πατρίδος. Αναλαμβάνουν να ενημερώσουν και θα το κάνουν με επιτυχία και πειστικότητα  για να μάθει ο Ελληνικός Λαός όλη την αλήθεια που διαχρονικά και εργολαβικά την κρύβουν ή την παραποιούν οι ταγοί του Πολιτικού Συστήματος.
Λυπούμαστε που μέσα στους τελευταίους είναι και σημαντικός αριθμός Συναδέλφων μας τους οποίους προτείνουμε σύντομα να κληθούν να διαλέξουν με ποιον επιθυμούν να συμπορευτούν. Να διαλέξουν αν θα είναι με τους Συναδέλφους τους στην Επιστήμη, που αυταπόδεικτα μας ξέχασαν ή με τους άλλους Συναδέλφους τους Επιστήμονες …. της Πολιτικής.

Εμείς φωνάζουμε από σήμερα ΖΗΤΩ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΝΤΟΜΠΡΟΣΥΝΗ.
Εμείς καλούμε όλους τους Έλληνες ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΟΥΝ ΤΙΣ ΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΦΕΡΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ ΤΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ.
Το απαιτούν τα παιδιά μας, το απαιτεί η νεολαία μας η οποία μας υπενθυμίζει: Ο ΕΜΦΥΛΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ τελείωσε το 1949 στα βουνά της Ηπείρου. Δεν θέλουμε άλλες καταστροφές. Το χρέος μας είναι να σώσουμε την Πατρίδα απ’ αυτόν τον βρώμικο οικονομικό πόλεμο. 
Δηλώνουμε ότι συντασσόμαστε με τις προτάσεις  του Ε.Τ.Α.Α. που έχουν ήδη υποβληθεί στο Υπουργείο Εργασίας και αφορούν ένα Ταμείο Ασφάλισης για τα πνευματικά επαγγέλματα.

                                                 ΟΙ ΠΡΟΕΔΡΟΙ     
                                        
                                             Χρήστος Μαρτίνης

                                             Χρήστος Καραπάνος

                                            Ιωάννης Κατσούλης

                                            Αριστείδης Δράγιος