Το Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Κέρκυρας που συνεδρίασε την 17.6.2016 στα γραφεία του,  αφού ενημερώθηκε  για την μηνυτήρια αναφορά που υπέβαλε ο πρωτοδίκης – ανακριτής Πρόδρομος Πιπερίδης  κατά του Προέδρου και των μελών του  Διοικητικού Συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου Μεσολογγίου εξαφορμής  της συμβολικής κατάληψης και αποκλεισμού την 1-6-2016 του Δικαστικού Μεγάρου της Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου   στο πλαίσιο της πανελλήνιας αποχής των δικηγόρων από τα καθήκοντά τους, ομόφωνα αποδοκιμάζει και στιγματίζει την ενέργεια αυτή του Πρωτοδίκη -  Ανακριτή.  Η   λειτουργία της δικαιοσύνης δεν κωλύεται από απολύτως συμβολικές, περιορισμένης διάρκειας και έντονα  κοινωνικού χαρακτήρα  διαμαρτυρίες  αλλά υπονομεύεται από την  συνεχιζόμενη έλλειψη  επαρκούς ανθρώπινου δυναμικού και υλικοτεχνικών υποδομών, κάτι που γνωρίζουν άριστα  όλοι όσοι διακονούν τον χώρο της.

 Άστοχες ενέργειες όπως αυτή του  κ. πρωτοδίκη Μεσολογγίου ουδόλως συμβάλλουν στην  αλληλοκατανόηση  και αλληλοσεβασμό των φορέων που λειτουργούν στον χώρο της δικαιοσύνης  και στην επιβαλλόμενη αγαστή μεταξύ τους, συνεργασία.

Το Δ.Σ. του Δ.Σ. Κέρκυρας εκφράζει την αμέριστη και ανεπιφύλακτη αλληλεγγύη και συμπαράστασή του στον Πρόεδρο και το Δ.Σ. του Δ.Σ. Μεσολογγίου και εκφράζει την ελπίδα ότι τέτοιες ακραίες  και  χαρακτηριστικά  άστοχες   ενέργειες θα αντιμετωπιστούν αρμοδίως στην ακριβή τους διάσταση.

Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος
ΒΡΑΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ