ΝΕΑ ΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΑΥΤΙΣΗ ΜΕ ΤΗΝ 20ΕΤΙΑ Α.Κ. ΑΡΑ 5ΕΤΗ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΤΟΥ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ ΠΗΡΕ ΑΠΟΨΕ Η ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ-ΕΠΙΔΟΜΑ ΟΑΕΔ 400ΕΥΡΩ-ΕΠΙΣΤΡΕΠΤΕΑ 500Ε  Κ ΜΗ ΕΠΙΣΤΡΕΠΤΕΑ 500Ε

 

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,

 

Στην αποψινή συνεδρίαση της Συντονιστικής Επιτροπής που ξεκίνησε στις 20.00 και ολοκληρώθηκε πριν από λίγο συζητήθηκαν και αποφασίστηκαν:

1)Εκτίμηση: Με βάση τις δηλώσεις του ΕΟΔΥ τα Δικαστήρια θα παραμείνουν ως έχουν και τον Δεκέμβρη ’20..

2)Για τη προθεσμία του Κτηματολόγιου ενόψη της πρόσκλησης εκπροσώπου της Συντονιστικής για να εκθέσει τις θέσεις μας για τη παράταση για ένα έτος «της προθεσμίας του Κτηματολόγιου» στη κοινοβουλευτική επιτροπή του Υπουργείου Περιβάλλοντος στο συζητούμενο νομοσχέδιο: Υπήρχε κρατούσα άποψη ότι λόγω Covid 19-κλείσιμο Δικαστηρίων-υπολειτουργία Υποθ/κείων και Κτημ/γίων είναι ικανοποιητική η παράταση του ενός έτους.

  Έδωσα μάχη, μιλώντας 3 φορές, με τα επιχειρήματα που σας γνωστοποίησα και γνωρίζετε (είχα μειοψηφίσει στη προηγούμενη συνεδρίαση υπερασπίζοντας την 20ετία) επίσης τη γνωστοποίησα  σε όλους τους Προέδρους, αφού αυτοί με εξέλεξαν στη Συντονιστική. Είπα ότι δεν πρέπει να  γίνεται επίκληση του Covid  διότι αυτόματα ακυρώνει το αίτημα για 5ετή παράταση. ( Ο συνάδελφος κ. Γιάννης Κοντός έκανε έκπτωση 3 ετών σε περίοδο μη εκπτώσεων).  Το πρόβλημα υπήρχε και υπάρχει σε όλη τη χώρα είναι δε  πιο έντονο σε Κέρκυρα και Ζάκυνθο λόγω της κακής δουλειάς που έκανε ο Σωτηράκος όταν  δεν προσέλαβε το ελάχιστο αναγκαίο προσωπικό  για να κερδοσκοπήσει αθέμιτα και έτσι έκανε δύο ξενοδοχεία στη Ζάκυνθο.

Τελικά  ψηφίσθηκε ομόφωνα η νέα θέση ότι:

« Η παράταση του ενός έτους είναι μία ανάσα  αλλά  η λύση είναι να ταυτισθεί η προθεσμία του Κτηματολόγιου με την 20ετία του άρθρου 1045 Α.Κ.».

Θα τη διατυπώσει αύριο Δευτέρα 30-11-2020 και ώρα 11.00 στη Κοινοβουλευτική Επιτροπή ο εκπρόσωπος της Συντονιστικής- Πρόεδρος του Δ.Σ. Λαμίας κ. Θ.Μακρυγιάννης.

3)Για την αποχή από τις υποθέσεις της Νομικής Βοήθειας: Αναστέλεται ως αλυσιτελής σε συνθήκες Lock Down.

4)Για το βοήθημα ανεργίας  από τον αλληλοβοηθητικό λογαριασμό μας που μας παρακρατά το κράτος από το 2011: Μετά από αγώνα δύο ετών θα μας διανεμηθούν 15.000.000 ευρώ. Μάλλον τη Πέμπτη θα γίνει συνάντηση 4μελούς αντιπροσωπείας της Συντονιστικής με τηλεδιάσκεψη με τον Υπουργό και με τον Διοικητή του ΟΑΕΔ κ. Πρωτοψάλτη, στην οποία θα συμμετέχω, για να προσδιοριστούν τα κριτήρια.

5)Για την επιστρεπτέα προκαταβολή 4 και 5: Είναι θετικό που διεκδικήσαμε να ενταχθούμε και ενταχθήκαμε.

Είναι δεδομένο ότι διεκδικήσαμε από την αρχή να ενταχθούμε στην επιστρεπτέα προκαταβολή όπως και άλλοι επαγγελματίες, δηλ. από τον Μάρτη 2020 αλλά η κυβέρνηση δεν το έκανε δεκτό.

Ο αγώνας ήταν να έχουμε ανοικτά δικαστήρια από τον Ιούνιο 2020 και το πετύχαμε.

Είναι δεδομένο ότι ο Σεπτέμβρης 2020 περιελάμβανε στο 1ο δεκαπενθήμερο ύλη, λόγω παράτασης του δικαστικού έτους και άρα ήταν 2πλάσιος σε δουλειά, κατά μέσο όρο, από τα προηγούμενα έτη. Ότι οι συνάδελφοί μας είχαν περισσότερη δουλειά εφέτος και δεν είχαν μείωση 20% σε σύγκριση με πέρυσι είναι πολύ καλό και ικανοποιητικό για όλους μας.

Είναι δεδομένο ότι με Lock Down θα εισπράξουμε όλοι την επιστρεπτέα προκαταβολή για Νοέμβρη και Δεκέμβρη 2020 από 500 Ε ως μη επιστρεπτέα και από 500 E ως  επιστρεπτέα για την οποία αγωνιζόμαστε να είναι και αυτή μη  επιστρεπτέα.

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς

Γιώργος  Ν. Καλούδης

Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Κέρκυρας

Μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής