Καθαροί και 117 στο 4ο Rapid test σήμερα στο Δικαστικό Μέγαρο Κέρκυρας

 

Κέρκυρα  4 Απρίλη 2021

 

1)Καθαροί και οι 117 Εφέτες, Εισαγγελείς, Πρωτοδίκες, Ειρηνοδίκες, Δικηγόροι, Δικαστικοί Υπάλληλοι που υποβλήθηκαν σήμερα εθελοντικά στο 4ο Rapid test που οργανώσαμε στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δικηγορικού Συλλόγου Κέρκυρας. Ευχαριστίες στη κ. Δελλή και στο προσωπικό του ΕΟΔΥ.

 

 2)Λυπηρό το γεγονός που η αστυνομική διεύθυνση Κέρκυρας για μία ακόμη εβδομάδα Εφετείου δεν έστειλε αστυνομικό για να επιτηρεί και να συμβουλεύει αποφυγή συνωστισμού στους εσωτερικούς και εξωτερικούς κοινόχρηστους χώρους του Δικαστικού Μεγάρου.

 Πολύ περισσότερο που είναι πασίδηλο  επαναλαμβανόμενο γεγονός η μαζική παρουσία συμπαθούς κοινωνικής ομάδας συμπολιτών μας. Οι έδρες μεριμνούν και επιτηρούν τα μέτρα εντός των ακροατηρίων, αφού μόνον σε αυτά έχουν οπτική επαφή. Και όλα αυτά μολονότι υπήρχε δέσμευση του Υπουργού Δικαιοσύνης και συμφωνία του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Χρυσοχοίδη για την αναγκαιότητα αυτή.( Κατά δήλωση του κ. Τσιάρα). Υπάρχει επίσης προς τούτο και  έγγραφο του Εισαγγελέα Εφετών Κέρκυρας κ. Κων/νου Κουκούτση από το 2020. Τέλος την αναγκαιότητα  αυτή επαναλάμβανε και η χθεσινή απόφαση της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδας.

 

3) Τη Παρασκευή 2  Απριλίου 2021 πραγματοποιήσαμε, με επιτυχία, ενημερωτική διαδικτυακή ημερίδα, με θέμα:

«Πρακτικά ζητήματα εφαρμογής του ν. 3869/2010 και προστασίας της πρώτης

κατοικίας μετά την κατάργηση του άρθρου 9 παρ. 2».

  Εισηγητής ήταν ο κ.  Γρηγόριος Κομπολίτης, Ειρηνοδίκης Πατρών, Μέλος του Δ.Σ. της ΕΔΙΠΚΑ

 

 

 

Ο Πρόεδρος

Γιώργος    Ν.    Καλούδης