Αγαπητοί κ. Συνάδελφοι,

Σήμερα λάβαμε ενημέρωση από την εταιρεία «Ελληνικό Κτηματολόγιο», ότι από την ερχόμενη Δευτέρα έως και 26/09/2023, το ηλεκτρονικό σύστημα του Κτηματολογικού Γραφείου Κέρκυρας, θα λειτουργεί περιορισμένα, διότι θα βρίσκεται σε «μετάπτωση». Δηλαδή στην διαδικασία σύνδεσης του με το κεντρικό ηλεκτρονικό σύστημα της «Ελληνικό Κτηματολόγιο», με την μορφή, πλέον, του οριστικού Κτηματολογικού Γραφείου.

Κατά την περίοδο αυτή θα καταχωρούνται μόνο οι επείγουσες (πχ υπό προθεσμία) κτηματολογικές πράξεις, μετά από συνεννόηση με το Κτηματολογικό Γραφείο.

Μάλιστα είναι πολύ πιθανό ενδεχόμενο στις 25 & 26/09/2023 να μην υπάρχει καθόλου ηλεκτρονικό σύστημα στο Κτηματολογικό Γραφείο Κέρκυρας.

Η αιτία της όλης διαδικασίας αυτής, είναι η υλοποίηση της μετατροπής του Κτηματολογικού Γραφείου Κέρκυρας, από προσωρινό σε οριστικό.

****Σημειώνουμε ότι μια σημερινή πτώση του συστήματος κάποιων ωρών, οφείλεται σε άλλα αιτία (τεχνικά), σύμφωνα δε με ενημέρωση που μας παρασχέθηκε, γίνεται προσπάθεια αποκατάστασης του εντός της ημέρας.

Με εκτίμηση

Ο Πρόεδρος του ΔΣΚ

ΓΙΑΝΝΗΣ Μ. ΚΟΝΤΟΣ